Bijeenkomsten

Elke maand organiseert Erkenbrand een thema-avond waar schrijvers en lezers van Erkenbrand elkaar kunnen ontmoeten. We streven naar een discussie op niveau en naar gezelligheid. Je kunt je aanmelden via het contactformulier in de rechter kolom. De toegang is gratis.

Utrecht,  3 augustus, 20:00 uur

Hoe bestrijden we de leugens van links?

Vox Day bestudeerde de methodes van de linkse gedachtenpolitie, en bedacht een interessante tegenstrategie. We zullen zijn boek “SJW’s always lie” lezen, en bespreken hoe we Vox’ strategie in de praktijk kunnen brengen.

Utrecht, 1 juli, 20:00 uur

Immigratie en IQ: Het onderzoek van Jason Richwine

Jason Richwine onderzocht de effecten van de Amerikaanse immigratiepolitek op het nationale IQ. Links ontketende daarom een heksenjacht op hem, en hij werd ontslagen bij de Heritage Foundation. We zullen enkele gedeelten uit zijn proefschrift aan de Universiteit van Harvard bespreken. Het draagt de titel “IQ and Immigration Policy”, en is te vinden onder http://delong.typepad.com/pdf-1.pdf. De te lezen bladzijden (volgens de nummering van het pdf-document):

014-032 The Science of IQ

075-085 Causes of the Deficit

087-112 The socioeconomic Consequences

131-142 IQ Selection as Policy

Utrecht, 28 mei, 14:00 uur

Oswald Spengler: Profeet van de Ondergang?

“Optimismus ist Feigheit!” – Oswald Spengler

De historicus en geschiedenisfilosoof Oswald Spengler (1880-1936) wordt meestal gezien als een man die alleen maar verdoemenis en ondergang predikte. Klopt dit beeld, of zijn er ook positieve kanten aan zijn analyse te