‘Zwarte piet is racisme!’

1
1162
2014-11-15 13:11:49 GOUDA - Kinderen kijken naar de ongeregeldheden tijdens de intocht van Sinterklaas.

Men wil ons doen geloven dat racisme het ergste is wat er bestaat. Vergeet mishandeling, verkrachting en moord, want dit staat in géén verhouding tot racisme. En zeg niet dat het wel meevalt, want dat kunt u helemaal niet weten, vooral niet als u een blanke man bent. Stelt u zich toch eens voor, het is 5 december en u staat met uw overduidelijk Sub-Saharische gezicht in een winkel en een blank kindje noemt u ‘piet’, terwijl hij u vrolijk, vragend en ook een beetje gespannen in de ogen kijkt. Ja mensen, dat is het aller aller allerergste wat een mens kan overkomen. Heftige beelden van de slavernij schieten door uw hoofd, zweet vloeit in ongeëvenaarde hoeveelheden de poriën uit, een existentiële angst maakt zich van u meester, u voelt zich vernederd en wat duizelig bovendien. Enfin, tot zo ver deze schets die de hysterie van bepaalde deelnemers aan het publieke debat weergeeft.

 

 

In de huidige maatschappij waarin slachtofferschap gepromoveerd is tot deugd, is er ruimte voor een klein groepje negers die, opgehitst door Nederlandondermijners als Lodewijk Asscher en Hanneke Groenteman, gekwetstheid cultiveren ten einde Nederlandse volkstradities te veranderen. Zwarte piet zou een kwetsende racistische karikatuur van een neger zijn en daarom zou de oude Nederlandse traditie moeten veranderen. Laat ik voorop stellen dat ik het eens ben met het verwijt dat zwarte piet een karikatuur is van een neger. Zijn huid is zwart, hij heeft dikke rode lippen, kroeshaar, gouden oorbellen, hij is dommig, knecht van een wijze blanke man, atletisch en acrobatisch. Als dat geen karikatuur van een neger is, wanneer is het dat dan wel? Pas als hij ook nog met een watermeloen, een bucket KFC, een bot door zijn neus en met spiegeltjes en kraaltjes in zijn handen rondloopt? Nee, het is overduidelijk reeds een karikatuur van een neger, en ook al heeft de bedenker van zwarte piet het mogelijk niet zo bedoeld, het is wel zo geworden. Voordat de zeurpieten van zich lieten horen heeft overigens geen Nederlander zwarte piet ooit als een dergelijke karikatuur beschouwd, maar dat terzijde.

Dus de zeurpieten overdrijven hun gekwetstheid schromelijk, maar ze hebben wel een punt met dat zwarte piet een karikatuur is van een neger. Wat nu te doen?

De zeurpieten zijn voornamelijk mensen met Afrikaanse genen. Ze haten de Nederlandse geschiedenis, ze haten de Nederlandse cultuur en ze haten blanken die deze geschiedenis en cultuur juist omarmen. Moet Nederland haar oren laten hangen naar dat groepje beroepsnegers aangevuld met draaideurgekwetsten, dorpsgekken, antifa-mufkutten, ‘social justice warriors’ en ander mensonterend gespuis? Wat mij betreft niet. Het klinkt mij nou niet bepaald in de oren als een gezelschap dat gerechtigd zou moeten zijn om te toornen aan een Nederlandse volkstraditie die al van generatie op generatie is doorgegeven. Ondanks dat sommige negers daadwerkelijk lichtelijk gekwetst zullen kunnen zijn door zwarte piet, kan ik mij niet aan de indruk onttrekken dat de strijd die zij voeren hoofdzakelijk ingegeven is door wrok die zij jegens de ‘witte man’ koesteren. Het is een aanval die allang niet meer alleen op zwarte piet is gericht, maar tegen Nederland en blanken in het algemeen. Het is nu aan ons om te beslissen of we alweer een Nederlandse gewoonte in de uitverkoop doen, of dat we eindelijk eens op onze strepen gaan staan. Ik denk dat de tijd van water bij de wijn doen voorbij is en dat we moeten stoppen met het op het schild hijsen van veeleisend en meelijvragend addergebroed.

Als ‘mensen met een migratieachtergrond’ zich storen aan een Nederlandse traditie, staat het hen vrij om te remigreren, liever nog gisteren dan vandaag. Zwarte piet zal op de meeste plaatsen zwart blijven, ook al proberen de ‘mainstream media’, de politiek en de commercie ons iets anders door de strot te duwen. Dit keer zijn ze aan iets gekomen dat ook de meest doorsnee Nederlander raakt, en zolang het volk voet bij stuk houdt zal de veranderwoede van de heersende elite en haar ongewassen voetvolk bot vangen. Een moreel steuntje in de rug kan verkregen worden wanneer gedacht wordt aan het historische feit dat carnaval in het zuiden des lands ooit verboden werd door de calvinistische overheersers. Carnaval ging echter onverhoeds verder in ondergrondse setting, totdat het verbod overwonnen en verworpen werd waarna carnaval opnieuw in al haar glorie en openheid uitbarstte. In het ergste geval gebeurt dit ook met zwarte piet, maar in het beste geval blijft het gewoon zoals het nu is. Hoe dan ook zal zwarte piet behouden blijven voor huidige en toekomstige generaties, mits het volk persisteert. Zwarte piet kan dan denigrerende associaties oproepen bij mensen van Afrikaanse origine, maar zij zijn niet de aangewezen persoon om te beslissen over de vormgeving van Nederlandse tradities.

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Edmond
Gast
6 jaren geleden

Zwarte Piet is niet speciaal een neger.
De lading van de toon kan dit tot een scheldwoord maken.
Racisme/discriminatie, kon we eens voor velen, een schutkleur zijn.
Gekleurde mensen kunnen zich voor onherkenbaarheid ook smincen.