Winterwandeling in Sauerland

0
1479

Terwijl het in eigen land miezerde, maakten we afgelopen weekend een tocht naar het ware winterland: Sauerland.

Aangekomen op de startlocatie op ruim 700 meter boven zeeniveau begroetten we onze Duitse kameraden van III. Weg en startten we met een man of 25 een dagtocht die ons langs meerdere prachtige plekken en vergezichten zou voeren. Door het dikke pak sneeuw waren langlaufstokken, een extra paar sokken en bergschoenen geen overbodige luxe.

Na een mars van ongeveer 35 kilometer in de benen zat de wandeling erop en gingen we met de auto naar het nabijgelegen stadje Siegen. Aldaar brachten we een bezoek aan het partijkantoor van der Dritte Weg, waar de warme dranken klaarstonden. Tevens kregen we een rondleiding door het gebouw, waardoor we een goede indruk kregen van het sociale en nationale werk dat deze partij verricht, zoals kinderkleding inzamelen en weer gratis weggeven aan minder bedeelde Duitse gezinnen.

Daarnaast bezochten we een gemeenschapsruimte waar geïnteresseerde burgers welkom zijn voor koffie of een broodje en boeken uitgeleend kunnen worden. Verder verzorgt de partij in diverse kantoren door het land gratis zelfverdedigingscursussen voor Duitse kinderen en tieners. Meer over dit werk van deze bijzondere partij is te zien in deze ietwat gekleurde maar niet onvriendelijke documentaire.