“We gaan geweld niet uit de weg”

1
2037

Het natuurlijke eindpunt van een multicultureel land is wanneer het gehele maatschappelijke leven verziekt raakt door allochtonen. Demonstraties zijn daarbij geen uitzondering. Afgelopen week zagen we hoe de coronaprotesten ontaardden in plunderingen door hordes allochtonen. Voor wie het meemaakt is het een onvergetelijke les: de schil van veiligheid is dun als de maatschappelijke orde verstoord raakt. Alleen je eigen mensen kunnen je redden.
De eersten die zich organiseerden tegen het gevaar waren de voetbalsupporters. Met succes, want in de steden waar voetbalsupporters door de straten liepen werd niet geplunderd. Hoe vond dit plaats? Waarom juist de voetbalsupporters? We vroegen het aan lid van de ‘harde kern’ van PSV Eindhoven.

Hoe kan ik je noemen?
John de Wit

Wat is er vorige week gebeurd?
We kregen berichten door dat het PSV-stadion zou worden aangevallen en ons supporterscafé De Aftrap. Dat vonden wij natuurlijk niet acceptabel. Toen hebben we de wacht gehouden.

Wie zijn jullie?
We bestaan uit verschillende splintergroepen, maar behoren allen tot de harde kern.

Met hoeveel waren jullie?
Ongeveer 80 man.

Blank?
Voor 98-99%

Waarom nam je die berichten serieus?
Via verschillende Telegram kanalen kwam het bericht binnen dat er wat zou gebeuren. Ook was er geplunderd tijdens de eerdere demonstratie, dus we hielden er rekening mee dat het weer kon gebeuren.

Hoe reageerde de politie op jullie aanwezigheid?
De politie was eigenlijk vrij coulant. Vanuit onze kant werd er ook op gehamerd dat we geen kwade bedoelingen hadden en graag wilden meehelpen om plunderingen en vernielingen te voorkomen.

Deden ze moeilijk over de coronamaatregelen?
Niet over mondmaskers of 1,5 meter afstand. De avondklok was wel een punt waar we ons aan moesten houden.

Hoe kijk je zelf aan tegen de coronamaatregelen?
Ik ben van mening dat er iets zou kunnen zijn qua virus maar dat de maatregelen te streng en ondoordacht zijn uitgevoerd. Bij de maatregelen die het MKB treffen is er veel tegenstrijdigheid.

Heb je in je dagelijks leven last van de maatregelen?
Mijn werk gaat gewoon door. Maar ik heb thuis een jong kind, zie die maar eens heel de dag te vermaken. Dat is voor mij het grootste struikelblok.

John, terug naar vorige week, vanuit welke hoek verwachtte je gevaar? Afgaand op het screenshot vooral allochtonen?
Voor zover ik heb gezien en ook lettend op het taalgebruik kwam ik ook tot die conclusie. En als ze blank zijn is het over het algemeen Antifa. Die lui dragen een soort helmen die je ook aan de andere kant van de plas ziet.

Hebben jullie nog plunderaars gezien toen jullie op wacht stonden?
Nee, ze zijn uiteindelijk niet op komen dagen. En bij de eerdere demonstratie werden we door de politie tegengehouden voor we het centrum in konden. Dus we hebben geen confrontatie gehad.

Toen burgers zich voor hun eigen veiligheid gingen organiseren, was dat vooral rondom de supportersverenigingen? Waarom is dat denk je?
Wij zijn wat primitiever aangelegd. De meeste mensen willen hun handen niet vuil maken en lekker vanachter sociale media hun mening uiten. Wij gaan geweld niet uit de weg, dus voor ons is het een makkelijke stap om te nemen.

Leeft blank-nationalisme in jullie kring?
Het leeft wel, maar bijna niemand uit zich daarover. Er zijn maar een paar die openlijk dingen durven te verkondigen.

Verwacht je dit weekend rellen?
Nee, maar we staan stand-by

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Cor Houtbeen
Gast
1 jaar geleden

Alleen met intellectuelen red je het land niet. Met progressieve intellectuelen, die sociale onrust veroorzaakt door allochtonen zien als het gevolg van sociale ongelijkheid, vanwege blanke suprematie en racisme, al helemaal niet. Goed dat bij deze fysiek daadkrachtige kerel een interview is afgenomen.