Wat u niet mag weten

4
164
censored red square stamp

Op dit moment is de grootste censuurgolf gaande sinds het internet kan heugen. Websites worden gesloten, persoonlijke accounts massaal opgezegd en betalingsverkeer geblokkeerd. De kans is echter groot dat u hier niets van heeft gehoord. Raadpleegt u eens uw dagelijkse, ‘onafhankelijke’ brenger van het nieuws, de NRC bijvoorbeeld, of de NOS. Of mogelijk vindt u zichzelf best rechts en leest u GeenStijl. En? Heeft u hierover berichten gevonden…?

Dan komt nu de vraag: kunt u precies uitleggen waarom uw dagelijkse, onafhankelijke brenger van het nieuws totaal geen aandacht schenkt aan de censuurgolf die momenteel het internet overspoelt? U zou nog een andere nieuwsmediums kunnen proberen, maar de vraag zal alleen maar groter worden: waarom schenkt geen enkel nieuwsmedium aandacht aan de censuur?

Bij u spelen er mogelijk nog wat geruststellende gedachten. We zullen ze één voor één bij langs gaan.

1. Het is een randverschijnsel
Nee, het is geen randverschijnsel, alle grote bedrijven zijn betrokken: Google, Facebook, YouTube, Twitter, Patreon, Paypal, Cloudflare en vele anderen. Het zijn zoveel bedrijven die tegelijkertijd jacht maken op alt-rechtse websites en accounts, dat sprake moet zijn van een gecoördineerde actie. De rellen in Charlotteville werden aangegrepen als reden, maar het kan niet anders dan dat het plan al langere tijd in de maak was, en het wachten was op een gebeurtenis die voor een aanleiding kon doorgaan. Steve Bannon was waarschijnlijk op de hoogte van het plan, hij pleitte eind juli om de sociale media tot openbare voorzieningen te verklaren. Hij redeneerde dat de sociale media net zo belangrijk voor ons dagelijkse leven zijn geworden als de aansluiting op het waterleidingnet. Een week later op 07 augustus viel het besluit om hem te ontslaan.

2. Ze zullen iets hebben gedaan dat verboden is
Alleen de rechter gaat over wat toelaatbaar is en wat niet. Als een rechter had moeten oordelen over het sluiten van websites, dan was het tenminste een inzichtelijke toetsing, en wellicht nog belangrijker, was een verweer mogelijk geweest. Het punt is bij deze censuurgolf dat er geen rechter aan te pas is gekomen. Het zijn bedrijven die de censuur uitvoeren. Er is een scheefgroei van de maatschappelijke verhoudingen, bedrijven zijn nu machtiger zijn geworden dan overheden.
De bedrijven die soms na jaren ineens hun diensten niet meer leveren geven vage redenen op en verwijzen naar hun Terms of Service. De directeur van Cloudflare zei dat hij de Daily Stormer had geweerd omdat hij met een slecht humeur was wakker geworden. In een interview zei hij Andrew Anglin, de eigenaar van de Daily Stormer, een klootzak te vinden.

3. Bedrijven hebben het recht om diensten te weigeren, jammer dan.
Wat Steve Bannon stelde was dat sommige internet bedrijven zo groot zijn geworden, dat zij vrijwel een monopolie bezitten. Al zou een firma of een stichting dat willen, er is bijna geen weg meer om een Facebook of Google heen. Net als voor het waterleidingnet is er geen alternatief als de hoofdkraan dichtgaat. Daarom geniet een gebruiker van het waterleidingnet bescherming van de overheid. Als hij keurig zijn rekening aan het waterbedrijf betaalt, kan hij niet worden afgesloten.
Als voortaan bedrijven uitmaken wie wel of niet opinie mag delen via het internet, zullen deze de druk voelen van belangengroepen. De terreur van de machtige gekwetsten zal bepalen wat u wel of niet te zien krijgt. Bent u daar al klaar voor?

4. Wat kunnen die Alt-Rechtse websites schelen?
Mogelijk geeft u wel om de vrijheid van meningsuiting. Een democratie is niet gediend als duizenden mensen van hun spreekbuis worden afgesloten, terwijl anderen hun rechten mogen houden. Dat werkt ressentiment in de hand.
De Westerse maatschappij is in deze tijd gevangen in een neerwaartse spiraal van steeds verdergaande politieke correctheid, terwijl de burgers met eigen ogen vaststellen dat hun land aan het veranderen is. De omvolking schrijdt voort, maar is steeds minder goed bespreekbaar. Ieder met een verstand komt vroeger of later tot de conclusie dat moslim bendes die blanke meisjes prostitueren niet een weersverschijnsel zijn, als iets dat ons overkomt, maar een probleem vormt waar we wat tegen kunnen doen. Alt-Rechts heeft het gewaagde idee dat het Nederlandse volk haar lotsbestemming zelf in handen moet hebben. Burgers hebben het recht om kennis te nemen van dit standpunt.

Terug naar de vraag. Het is eigenlijk geen vraag, het is een test. Als uw dagelijkse brenger van het nieuws niet schrijft over de censuurgolf, dan zijn zij zelf al ten prooi gevallen aan de censuur. Des te langer zij zwijgen, des te harder is het bewijs voor deze stelling. De censuur zal echter niet eindigen bij Alt-Rechtse websites en opiniemakers. Deze golf zal pas eindigen als elke vorm van kritiek op de multiculturele dystopie is verstomd. Bent u daar klaar voor?

4 COMMENTS

 1. Goed gezien en mee eens.

  Wat in Amerika aan het gebeuren is, daar hoor ik hier niks over. Daily Stormer heeft Cloudflare vervangen door BitMitigate en een host in… Algerije. Amerika is niet meer de Land of the Free. Het is het land van Antifa en een jarenlange culureel-marxistische hersenspoeling, geholpen met allerlei troep in het drinkwater, kunstmatige oorlogen, massa-immigratie, affirmative action, outsourcing etc.

  De regie is in handen van Een grote groep achter de schermen, die niet Westers is en wordt geholpen door Westerse landverraders en dat zelfde linkse tuig, hiervoor genoemd. Het is een heel spannende tijd. Zelf heb ik mijn toevlucht al genomen tot een andere zoekmachine en Gab, een twitter alternatief.

  Wat je zei over water. Dat moet er ook voor de zo gelabelde fascisten en racisten zijn. Net als openbaar vervoor en energie. En Internet. Dit is de Uitvoering van 1984. De genoemde Groep is in Paniek. Fake News, Trump. Hoe langer hoe meer mensen die de Red Pill geslikt hebben.

  Op Gab kwam ik nog een goede uitspraak tegen:

  I’m tired of being shoe-horned into someone else’s idea of how I should be allowed to think, act, or speak… #FreedomofSpeech

  En dat is nu aan het escaleren

 2. Waarom is mijn reactie van gister niet geplaatst?

  O ironie. “Censored”

 3. Vinden jullie dan ook dat websites, Twitter accounts etc. van haatpredikers niet geblokkeerd mogen worden?

Comments are closed.