Vraaggesprek met Udo Voigt

2
1600

Udo Voigt, geboren 1952 in Viersen (NRW) zet zich al jarenlang in voor zijn volk in de politieke arena. Dit doet hij via Nationaldemokratische Partei Deutschlands (NPD), waarvan Voigt op zijn zestiende lid werd en waarvan hij van 1996 tot en met 2011 voorzitter en partijleider was en van 2014 t/m 2019 zitting had in het Europees Parlement, wat de nodige opschudding veroorzaakte.

De NPD is door de veiligheidsdienst Bundesamt für Verfassungsschutz, letterlijk: Federale dienst voor de bescherming van de grondwet aangemerkt als extreemrechtse organisatie. Sedert 2001 poogt de Duitse regering de NPD te verbieden, hetgeen tot op heden niet is gelukt. Een deel van het partijprogramma van NPD welke in 1996 is vastgesteld, geeft een goede samenvatting van de NPD-politiek: “(…) De vereniging van de twee Duitslanden, (…), de migratiestromen naar en binnen Europa, (…), de groeiende twijfels bij het heersende materialisme, hebben nieuwe vragen opgeworpen. (…) De heersende politieke en maatschappelijke kringen zien vooral de ‘multiculturele samenleving’ als oplossing, waarbij vervanging van het ene volk door het andere de machtskringen aan de macht moet houden. De NPD daarentegen wil de machtskringen vervangen, om het Duitse volk een toekomst te geven binnen de Europese volkerenfamilie. Wij zijn tegen de verstofte ideologieën van voorbije eeuwen, tegen Verlichtingsutopieën, en tegen de multi-etnische excessen waaraan het Duitse volk op dit moment is blootgesteld. We zijn tegen overheersing door buitenlanders, tegen te grote invloed van het buitenland, tegen uitbuiting en onderdrukking, vóór Duitse vrijheid en voor vrijheid van de volkeren.”

Voigt is zelf meermaals in opspraak geraakt, wat dat ook moge betekenen in de huidige tijdgeest. Zo heeft hij Adolf Hitler in 2004 een groot staatsman genoemd, werd in 2005 veroordeeld voor het oproepen tot gewapend verzet tegen de Duitse staat en droeg hij in 2007 Rudolf Hess postuum voor ten gunste van het ontvangen van de Nobelprijs van de Vrede (wat legitiemer zou zijn dan deze prijs aan Barack ‘Drone Strike’ Obama uitreiken, red.). Andere uitspraken kunt u op het internet raadplegen.

Udo Voigt is een eervol man van principes, een standvastig nationalistisch anker in een woelige tijd vol volksverraad. Wij wensen u veel luisterplezier.

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Alexander Wolfheze
Gast
9 maanden geleden

Goed inkijkje in de nationalistische beweging over de oostgrens, waar Merkel’s globalistische bezettingsregime zelfs de kleinste uiting van nationaal zelfrespect nu met Orwelliaanse vakkundigheid bestrijdt. Daar dekt rechtsvervolging voor ‘Volksverhetzung’ nu zo ongeveer elke niet zelfhatende bespreking van de Duitse geschiedenis, mogen hotels nationalisten toegang weigeren en riskeert men boetes op een tuinkabouter met foutief gepositioneerde rechterhand. Wat men ook precies van zijn gedachtegoed mag vinden, Udo Voigt heeft zijn levenlang de rug recht gehouden. Voigt mag dan achternaam en woonplaats delen met een veel oudere en bekendere ‘Hauptmann von Köpenick’, maar aan zijn inzet is niets nep en aan zijn karakter is niets kleins. Dank aan Arminius voor een interessant interview.

Gast
9 maanden geleden

Ik sluit mij hier bij aan.