Vooraankondiging White Identity Politics

0
1648

De in 1971 geboren Amerikaanse filosoof, schrijver en uitgever Greg Johnson is geen onbekende in de wereldwijde gemeenschap van het blank nationalisme. Samen met Michael Polignano richtte hij in 2010 Counter-Currents Publishing op. Deze uitgeverij heeft heden ten dage ruim 40 publicaties op de naam staan waarvan meerdere door Johnson zelf zijn geschreven.

De in Seattle woonachtige Johnson is niet alleen vaardig met de pen, hij is ook een veelgevraagd spreker. Studiegenootschap Erkenbrand heeft Greg Johnson mogen verwelkomen in 2018, toen hij spreker was bij onze jaarconferentie. In november 2019 zou hij spreker zijn voor het Scandza Forum in Oslo, maar het liep anders. Hij werd na valse beschuldigingen door een links-extremistische groep door de autoriteiten gearresteerd en gedeporteerd. Deze inperking van het vrije woord liep echter uit op een grote publiciteitsstunt voor Johnson, die de voorpagina’s haalde, en ook achteraf in het gelijk werd gesteld – de deportatie was in strijd met de wet.

Van de hand van Johnson verschenen onder andere zijn manifest voor blank-nationalisme, The White Nationalist Manifesto. Als vervolg verscheen daarna ‘Towards a New Nationalism’. Een nieuw vervolg is ‘White Identity Politics’, wat zal worden gepresenteerd op 15 december 2020.

In ‘White Identity Politics’ stelt Johnson dat blanke identiteitspolitiek noodzakelijk volgt uit multiculturalisme. Zulke politiek is rechtvaardig domweg noodzakelijk als blanken als ethnische groep willen overleven. Het behandelt ook de drie basis concepten van blanke identiteitspolitiek: verwantschap, cultuur en de liefde voor het eigene.

‘White Identity Politics’ bespreekt enkele academische studies die ons helpen met het begrijpen van de wortels van de blanke identiteitspolitiek, onder meer Roger Eatwell en Matthew Goodwin’s ‘Nationaal Populisme’, Ashley Jardina’s ‘Blanke identiteitspolitiek’ en José Pedro Zuquete ‘s ‘De Identitairen’. Hij schetst hoe blanke identiteitspolitiek uiteindelijk kan leiden tot politieke macht. Het idee van blank privilege ontkracht hij in zijn heldere, toegankelijke schrijfstijl.

‘White Identity Politics’ zal aanvankelijk in een gelimiteerde oplage worden uitgegeven met een harde kaft voor financiers van dit project.

Studiegenootschap Erkenbrand zal een uitgebreide recensie publiceren wanneer we ons eerste exemplaar ontvangen.

Via de volgende weblink van Counter-Currents kunt u meer informatie verkrijgen over hoe u het boek kunt bestellen.