Verzet is een plicht

3
1859

Het fluitconcert tijdens Ruttes laatste toespraak laat goed zien hoe belangrijk het is om in verzet te komen. Het effect was direct zichtbaar. Rutte keek gespannen uit zijn ogen. De cadans was verdwenen uit zijn stem. Van de rustige standvastigheid die hij wilde uitstralen kwam niets terecht, hij leek vooral te verlangen naar het einde.

De Rijksvoorlichtingsdienst zit nu met een dilemma. Want waar moet de volgende persconferentie plaatsvinden? Als Rutte uit het Torentje gaat, oogt dat zwak. Hij kan niet de indruk wekken dat hij zich laat wegjagen. Als hij wel in het Torentje blijft, moet hij verdragen dat hij wordt uitgefloten. Hij kan natuurlijk de Lange Vijverberg laten schoonvegen, maar een grote politiemacht om de premier tegen kritische geluiden te beschermen oogt ondemocratisch. Zo zie je maar wat een handjevol demonstranten met wat potten en pannen kan bereiken.

De regering is zich er overigens goed van bewust dat zij de grenzen zoekt. Niet voor niets wordt het leger ingezet om de eigen bevolking in de gaten te houden. Reken maar dat deze data-verzameling elke ochtend in de briefings terugkomt, als een soort woede-thermometer onder de bevolking. Rutte en zijn team zullen verder duwen als de woede laag is en een meer afwachtend beleid voeren als de woede oploopt. Daarom is verzet een plicht.

Voor veel mensen is het niet goed te begrijpen waarom de regering geen andere visie op Corona toelaat. Er is immers genoeg informatie voorhanden om het beeld van een dodelijke pandemie bij te stellen. Deze site heeft afgelopen mei al voorgerekend dat het griepseizoen 2019-2020 niet meer sterfgevallen opleverde dan voorgaande jaren. Dat gegeven alleen al had tot een heroverweging moeten leiden, maar het gebeurde niet.

‘Lockdown’ is trouwens een term uit het gevangeniswezen. Het is de naam van een verregaande maatregel om de orde te herstellen. Wanneer de gevangenen iets teveel laten blijken dat zij in de meerderheid zijn, dan sluiten de bewaarders alle gevangenen in, zodat weer duidelijk is wie de dienst uitmaakt. De term lijkt dus wat ongelukkig gekozen, maar beschrijft juist precies de posities: zij zijn de bewaarders, die ons als gevangenen vasthouden.

Mensen als Ab Gietelink spreken over “tunnelvisie” bij de regering. Dat is het zeker, maar uit onvermogen of sluiten zij zich willens en wetens af? Rutte zou als premier juist het overzicht moeten houden. Als hij niet meer toegankelijk is voor relevante informatie, dan is hij niet geschikt voor zijn taak.
De vraag luidt dan ook, sluit Rutte zich willens en wetens af? Hij gedraagt zich in ieder geval als een typische bestuurder uit het middenkader. Hij wacht op de orders van bovenaf en zorgt daarna dat de werkvloer het slikt. Als de WHO zegt dat Rutte het land op slot moet doen gebeurt dat. U zegt belangenverstrengeling omdat de grootste financier van de WHO ook vaccins produceert? Het plan gaat door. Duizenden mensen verliezen hun baan, krijgen onvoldoende zorg voor hun gezondheidsproblemen, of zien leerachterstanden bij hun kinderen ontstaan? Dit zal zo zijn, maar de WHO zegt dat het plan doorgaat.

U denkt wellicht nog dat u straks in het stemhokje de regering van een soeverein land gaat kiezen. Als u echter terugkijkt op het regeringsbeleid van het afgelopen jaar, is er dan iets dat duidt op de eigen koers van een soevereine staat? Laat deze gedachte eens inzinken: mogelijk is reeds een globalistische technocratie ingevoerd zonder dat u daarvan op de hoogte was gesteld.

Binnen die nieuwe orde bent u de gevangene, wilt u dat? In verzet komen is uw morele plicht.

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Froukje
Gast
1 jaar geleden

Er is een groep boven Rutte die vooral uit is op macht; op de dictatuur van de ‘vierde revolutie’.
En er is een groep boven Rutte die vooral bezig is om geld uit de maatschappij te zuigen.
Van bovenaf gezien maken beide groepen deel uit van één tribale groep en dienen ze de belangen van die groep.
In wisselende samenstellingen en onder steeds meer denkmantels van denktanken en internationale organisaties zijn ze al decennia bezig om onze welvaart te plunderen en onze autonomie af te nemen.
We zien het gebeuren en ook de mensen die ‘het grote plan’ niet begrijpen, staan met steeds grotere verbazing te kijken hoe diep de rot is.

Maar onder Rutte is een groep mensen met een minder grote, maar toch aanzienlijke macht. En een groep mensen die nauwelijks invloed hebben op de toekomst, maar wel met aanzienlijke vermogens.
Deze mensen hebben wèl kinderen. Deze mensen willen wèl een goede toekomst.
Velen van hen hopen, tegen beter weten in, dat zij bij de ‘overwinnaars’ gaan horen.
Als wij ook als één groep gaan denken en handelen, moet het mogelijk zijn om de komende dictatuur af te breken voordat hun macht absoluut is.

Evilette de Hooligan-Heks
Gast
1 jaar geleden

Ick heb helaas geen kinderen maar ick sta er morgen well weer.

John Peters
Gast
1 jaar geleden

‘Waarom werk je nou niet gewoon eens mee? Doe gewoon een mondkapje om. Iedereen heeft wel een mening’- aldus naaste familie (de helft zit bij de Politie van de familie, dus dan weet je het wel)
Bij mij was de grens bereikt. Ik doe het vieze lapje niet om. Ik houd dit overigens gemakkelijker vol dan gedacht. De blikken van mensen in de winkel. Van kwaad tot opgelucht, alsof ze ‘een baken van licht’ zagen, en alles er tussen in. Heerlijk is het.

Ik citeer een vrouw uit het dorp op Facebook: ‘Geen zorg meer voor die mensen die protesteren tegen Rutte en de maatregelen. Die arme man doet z’n best. Namen noteren! Alle vormen van zorg weigeren’ – aldus die vrouw.
Nadat ze haar gebruikelijke deugmenschen-likes had geoogst en wat reacties als “Top” en “Precies!” ontvangen had was het mijn beurt in dit woud van deugkneuzen. Ik vroeg of ze wel helemaal lekker was, legde uit dat ‘wij samen tegen corona’ niet bestaat en dat mensen zoals zij een schande zijn voor hun medemensen, en dat zij toch wel betaald word, ook nu ze thuis mag Netflixen, etc etc. En daar kwamen de likes van de mensen die ervan af gebleven waren. Ook een direct familielid kon het erg waarderen. Resultaat: mevrouw in kwestie verwijderde haar walgelijke post. Mijn protest had een averechts effect bereikt voor haar.

Dat zij 2 jaar geleden op ons aller kosten een maagverkleining moest ondergaan omdat ze niet kon stoppen met vreten en de discipline ontbeerde om te trainen hoefde ik nog niets eens te gebruiken. Maar zo’n volgevreten schepsel wil anderen de toegang tot zorg weigeren. Die soort mag van mij op de trein.