Verslag Herfstfeest

0
1217

We mogen terugkijken op een zeer geslaagd Herfstfeest! Hier volgt het verslag van twee van onze deelnemers.

Nadat we ons verzameld hadden op een parkeerplaats in de buurt, vertrokken we met zijn allen richting het natuurgebied om daar naar een eerste speech te luisteren van niemand minder dan “The Golden One”. Dit zou echter niet eerder gebeuren dan wanneer we de dag begonnen met een ritueel.

Dit ritueel bestond uit een bedankbetuiging aan gevallen helden en de goden. Als afsluiting ging er een glas met speciaal bier rond waarbij elke persoon het glas hief om een korte wens te doen, zoals bijvoorbeeld “Leve Erkenbrand”, om vervolgens de beker door te geven aan de persoon links van hem in de cirkel.

De speech die “The Golden One” gaf ging over het belang van kennis, maar stond vooral in het kader van zelfverbetering en het tegengaan van degeneratie,wat mooi aansloot op de twee dingen die ging volgen: een stevige wandeling of een trainingssessie met kameraden.

De training vond plaats in de nabij gelegen sportzaal. Nadat iedereen zich omgekleed had begon de warming up en heidense muziek begon te spelen voor extra motivatie. Toen begon het echte werk, waarbij 1 op 1 combinaties op elkaar werden geoefend. Jabs, hooks, low-kicks: noem maar op. Al snel mocht dit verder in de praktijk worden geoefend, door te sparren met wisselende partners. Als afsluiter van de training legde “The Golden One” een stuk uit over grondvechten, waarbij 1 op 1 werd gepoogd om te ontsnappen aan een greep. Als een kers op de taart was er een sparsessie te aanschouwen tussen één van de Erkenbranders en “The Golden One” zelf.

De andere helft van de groep is na de opsplitsing een stevige wandeling gaan maken in het mooie nabijgelegen natuurgebied. Het was een lange wandeling wat de gelegenheid gaf om elkaar beter te leren kennen en mooie gesprekken te hebben.

Het gaf voldoening om met een grote groep gelijkgestemden uit het hele land, over de meest uiteenlopende onderwerpen gedachten uit te wisselen. Onder andere over het heidendom (het was tenslotte een heidens herfstfeest) maar ook over ons oude runenschrift, filosofie, politiek en literatuur. Daarbij was het een prachtige dag met veel zon.

Na wat rustmomenten en een goed aantal kilometers achter de rug keerden we terug naar de andere helft van de groep. Na uitwisselingen over de dag was het tijd voor een welverdiende maaltijd met een lekker glas koud bier en wederom goede gesprekken.

De tijd was gekomen om ons klaar te maken voor de tweede lezing. Deze was onder dezelfde grote eikenboom als waar we de dag waren begonnen. We luisterden in de herfstschemering naar een spreker uit de groep, terwijl er af en toe wat bladeren en eikels om ons heen uit de boom vielen. De lezing ging over welke volkeren genetisch verwant zijn aan elkaar en van oorsprong voorkomen in bepaalde gebieden, alles onderbouwd met genetisch onderzoek. Maar ook ging het over het heidendom als terugkeer naar onze wortels, om van daar uit een sterke basis te creëren, op zowel persoonlijk als gemeenschappelijk vlak.

Een mooiere dag om de herfst op een heidense manier te vieren had er niet kunnen zijn.