Tropa de Elite

0
332

Voor wie zich afvraagt voor wat voor maatschappij politievakbond voorzitter Gerrit van de Kamp waarschuwt, kunnen we de film Tropa de Elite aanraden. Deze Braziliaanse film uit 2007 biedt een grimmig en realistisch kijkje in de wereld van de Braziliaanse paramilitaire elite-eenheid B.O.P.E (Batalhão de Operações Policiais Especiais) van de Braziliaanse politie.

Deze eenheid van geharde agenten staan bekend om hun genadeloze jacht op criminelen en zijn meermaals beschuldigd niet meer te zijn dan doodseskaders die in wreedheid niet onderdoen voor de (drugs)criminelen waar ze op jagen.
Een vleugellamme semi-rechtstaat waar Van de Kamp voor waarschuwt zou alleen nog via de inzet van de methodes als die van B.O.P.E voor totale situaties á la Brazilië behoed kunnen worden. Dit komt op mij over als een weinig aanlokkelijke, maar tegelijkertijd niet ondenkbare toekomst. Niet over een jaar, niet over vijf jaar, maar op de langere termijn.

Waarom lijken de zwakke huidige lichting liberaal-progressieve leiders van het Westen ziende blind en horende doof voor waarschuwingen van de échte deskundigen? Ik refereer hierbij ook graag weer aan de niet mis te verstane waarschuwingen van de Franse legertop aan het adres van de huidige President Emanuel Macron. Waarom leggen deze zwakke leiders liever hun oor te luister bij ‘deskundigen’ die hen voeden in hun naïeve globalistische en utopische wereldbeschouwing?