Tikkun Olam תיקון עולם

0
1578

U heeft wellicht gehoord van ‘Tikkun Olam’. Het betekent zoveel als het repareren of het louteren van de wereld en dat is in deze grillige tijden toch precies wat er zou moeten gebeuren, een einde maken aan al het onrecht in de wereld. Tenminste, dat is een gedachte die u mogelijk te binnen valt. Een soort onrechtbestrijding, maar dan de joodse versie daarvan.
Tikkun Olam heeft zijn oorsprong in het esoterisch jodendom, meer specifiek het Luriaans kabbalisme. Het is een door de eeuwen heen goed bewaakt geheim waarvan de ware inhoud slechts door de ingewijden te doorgronden was. Een inhoud die in dienst staat van de eigen etnocentrische interesses.

U hoeft waarschijnlijk niet bewust te worden gemaakt van de enorme macht, of misschien wel beter gezegd potentieel, van het internationale jodendom. In alle relevante facetten van de wereldmaatschappij heeft het een verstrekkende invloed, zoals die van financiën, media, academia, politiek, industrie, big-tech, farmaceutische industrie, literatuur, maar ook de regelrecht duistere kanten, zoals de porno industrie of de maffia. Het zijn in ieder geval geweldig succesvolle teamspelers, gefocust op de winst, de ‘ware’ winst.
Videomaker Adam Green is inmiddels een specialist op het gebied van joods tribalisme. Hij werd zich bewust van de schaduwkant van dit fenomeen en publiceert sindsdien regelmatig materiaal via zijn website Know More News. Hij ontbloot voor u een sinistere werkelijkheid achter deze, op het eerste gezicht, heilzame ambitie. In deze video heeft hij het vanaf de 9e minuut en vanaf de 21e minuut specifiek over Tikkun Olam. Het materiaal is zo rijk dat we u aanraden de video in zijn geheel te bekijken.