Snelle observaties aangaande de aanslag in Utrecht

0
169

Aanslag in Utrecht 18-03-2019

“Het land is opgeschrikt door een aanslag in Utrecht”, aldus premier Mark Rutte. “Een daad van terreur is een aanval op onze beschaving.” vervolgde hij. De in allerijl belegde persconferentie volgde op de verhoging van het veiligheidsniveau in de provincie Utrecht naar niveau 5, het hoogste niveau. Het was de eerste keer dat dit in Nederland gebeurde. In andere delen van het land werd veiligheidsniveau 4 van kracht. Luchthavens, treinstations, overheidsgebouwen en andere vitale organisaties en gebouwen worden beschermd. Kennelijk vallen moskeeën hier wel onder, maar kerken niet.

De feiten op een rij:

Voor zover we nu weten, gaat het om een terreuraanslag die is gepleegd door Gökmen Tanis, een 37-jarige Turk. Tanis is inmiddels opgepakt.

Tanis heeft een crimineel verleden, hij heeft zeven keer voor de rechter gestaan voor: verkrachting, een schietpartij in Kanaleneiland, bedreiging van een politieagent, winkeldiefstal, vernielingen en fietsendiefstal. Tanis is veroordeeld voor poging tot doodslag in 2013.

In de jacht op de dader zette de politie drones en speurhonden in en vanwege de mogelijke aanwezigheid van explosieven werd een explosievenkarretje gebruikt.

De broer van Gökmen Tanis is door de politie meegenomen voor verhoor.

De geruchten op een rij:

Mogelijke motieven: een islamitische terreuraanslag, eerwraak, een conflict in de relationele sfeer of doorgedraaid dankzij veelvuldig alcohol- en drugsgebruik. Een combinatie van motieven is niet uit te sluiten.

Tanis zou in Tsjetsjenië getraind hebben met de lokale Islamitische groepen en gevochten hebben tegen de Russen.

Er zijn 1 of meerdere daders op één of meerdere plekken in Utrecht.

Er zou Allahu Akbar geroepen zijn door de dader.

Een van de mensen in de tram vertelde de dader dat hij een Marokkaan was, waarop de dader zich van hem afwendde en zijn jacht op anderen vervolgde.

Recent zagen o.a. Leo Lucassen, Sjoerd Sjoerdsma en Frans Timmermans kans om de aanslag in Christchurch, Nieuw-Zeeland te koppelen aan Thierry Baudet en/of Geert Wilders. Deze zelfde mensen zijn nu nergens te bekennen.

Als blank persoon geboren worden, is een kwestie van het hebben van aangeboren eigenschappen. Islam aanhangen is een keuze die wél iets zegt over wat voor type mens je bent. De mate van verantwoordelijkheid verschilt tussen blank zijn en mohammedaan zijn.

President Erdogan van Turkije noemde de aanslag in Christchurch “een wereldwijde campagne van islamofobie.” Eveneens waarschuwde hij mensen die van Istanboel weer Constantinopel of Byzantium willen maken: “We sturen jullie terug in een kist,” zei hij terwijl er beelden getoond werden van de aanslag in Nieuw-Zeeland.

Ook zijn er de deskundigen: terreurexperts, psychologen, sociologen, bestuursjuristen en allerlei anderen. Zij proberen de aanslag te bagatelliseren, verklaringen te geven voor waarom de aanslag plaatsvond en ze proberen dwarsverbanden te leggen die er niet zijn. Deze blanke “deskundigen” projecteren de eigen hogere mentale capaciteiten op deze daders en gaan dan zoeken naar een reden. Vaak uit angst dat de wereld dan minder chaotisch lijkt dan hij daadwerkelijk is. Zij creëren deze argumenten en projecteren die op gekleurde vreemdelingen om ons veilig te doen voelen. Zo hopen zij ons aan het gewenste slavengedrag te houden om zodoende aan de wraak van de diverse wereld ontkomen. Maar veiligheid is een illusie in de multi-etnische staat.

Het motief van de dader is zoals vermeld onduidelijk. Desalniettemin is de islam een verbindende factor bij alle mogelijke motieven:

  • Terreuraanslag: islam is een religie van geweld, onderdrukking en verwerping van andere denkbeelden.
  • Eerwraak en relationele sfeer: dit is bij uitstek een misdaad die voorkomt onder mohammedaanse mannen.
  • Doorgedraaid dankzij veelvuldig drank- en drugsgebruik: islam verhoogt de kans op het krijgen van psychosen en de islam is als religie ontstaan uit een hallucinante episode van diens profeet Mohammed.

In alle drie de gevallen handelde Gökmen Tanis vanuit een wereldbeeld dat botst met dat van Nederlanders. Terreur is niet Nederlands, eerwraak is dat niet en islam in zijn geheel is dat niet. De dader is een bekende van de politie, stond in contact met zeer orthodox islamitische personen en groepen. Als het om eerwraak gaat, dan zou dit slechts de spreekwoordelijke druppel kunnen zijn die de emmer deed overlopen. Ook al zou Tanis het slechts op een ex-vrouw gemunt hebben, dan nog maakte hij er een terreuraanslag van toen hij besloot anderen neer te schieten.

Maar de werkelijke aanval op onze beschaving vond jaren geleden plaats, toen politici, lobbygroepen, grootbezitters en NGO’s de poorten van Europa openden voor vreemde volkeren, met vreemde culturen, vreemde gebruiken en vreemde denkbeelden. Wat het motief van deze ene daad ook is, het is een incident binnen een patroon van toenemende etnische spanningen. Zonder islam en haar volgelingen in onze landen zou zowel de aanslag in Christchurch als de aanslag in Utrecht niet plaatsgevonden hebben. Daarbij moet opgemerkt worden dat mohammedanen slechts een van de meer georganiseerde groepen zijn die ons land, ons volk en onze toekomst ondermijnen. Wie voor immigratie is, staat toe dat er aanslagen als die van 18-03-2019 plaats zullen vinden.

Bronnen

https://nos.nl/liveblog/2276523-politie-geeft-foto-verdachte-vrij-dreigingsniveau-utrecht-naar-hoogste-niveau.html

https://www.nrc.nl/nieuws/2019/03/18/volg-hier-het-nieuws-over-de-schietpartij-in-utrecht-a3953633

https://pbs.twimg.com/media/D18iefYXcAMgrWD.jpg:large

https://images.gscdn.nl/image/74bc6b1d13_d18fedkx4aaaeyo.png?mark=%2Fimage%2Fwatermark%2FGeenstijl-watermark-def.png&markalign=top%2Cright&markpad=12&markscale=10&w=600&s=d63acae7607a2ccb95c1f93b6596a676

https://nos.nl/data/image/2019/03/18/537884/xxl.jpg

https://nos.nl/artikel/2276519-drie-doden-bij-aanslag-in-utrecht.html

https://www.elsevierweekblad.nl/nederland/achtergrond/2019/03/mogelijk-aanslag-in-utrecht-dit-weten-we-678011/

https://www.parool.nl/binnenland/ooggetuigen-utrecht-mannen-riepen-allahoe-akbar~a4624652/

https://www.theguardian.com/world/2019/mar/18/erdogan-shows-christchurch-attack-footage-at-rallies

https://nos.nl/artikel/2276427-president-erdogan-toont-beelden-aanslag-christchurch-tijdens-verkiezingsbijeenkomst.html

https://www.ad.nl/buitenland/erdogan-christchurch-is-laatste-voorbeeld-van-groeiend-racisme-en-islamofobie~a0a0a41d/

https://www.nrc.nl/nieuws/2019/03/15/christchurch-toont-wat-ideeen-over-pure-natie-uitlokken-a3953427

https://www.youtube.com/watch?v=BVbyZmmfzg0

https://www.youtube.com/watch?v=S8My5sx4kEQ