Rasrealisme in het publieke discours

0
112

De afgelopen week was er nogal een schandaal tussen D66 en Forum voor Democratie. Minister Kasja Ollongren beschuldigde FvD er direct van om te discrimineren en indirect van racistisch te zijn en haalde een interview over ras en IQ aan van Yernaz Raumataursing uit juni 2016 (voor FvD bestond als politieke partij). Dhr. Baudet klaagde Ollongren vervolgens aan voor smaad en laster. Een mooi staaltje politiek drama.

In dit artikel wil ik niet perse FvD verdedigen, hoewel ze zich gewoon aan de wetenschap houden en gelijk hebben, maar kijken naar de reactie van de (rechtsliberale) media zoals Geenstijl, TPO, Post Online en journalisten als Wierd Duk en Jan Roos. Geenstijl, normaliter van de anti racistische “extreem-rechts zijn wappies” retoriek, publiceerde een stuk waarin ze rasrealisme verdedigen. Opvallend, normaal negeren ze de wetenschappelijk aangetoonde relatie tussen ras en IQ. Erkenbrand staat overigens volledig achter de stelling “als alle (rassen) hetzelfde waren zou het maar saai zijn”- goede reden om culturen homogeen te houden en multiculturalisme tegen te gaan. Als elke stad een soort New York is, wat is er dan nog aan om naar Parijs, Delhi of Peking te reizen? Globalisme is het uitwissen van het unieke aan volkeren en culturen.

Wierd Duk haalde op Twitter een artikel van de Volkskrant aan “wat nou racisme, sommigen rassen zijn gewoon slimmer of niet?”. Impliciet accepteert hij rasrealisme maar veroordeeld racisme. Ook opvallend dat de zeer linkse Volkskrant zoeits publiceert. Normaliter houd het de lijn van de maakbaarheidssamenleving aan.

Dit past in een trend. De liberalen worden langzaam gedwongen rasrealisme onder ogen te zien. Joost Niemöller, een van de voorvechters van rasrealisme wordt ook langzaam uit de marge getrokken en genormaliseerd. Hij mocht spreken op de Nederlandse Leeuw, FvD geeft hem af en toe een retweet, Geenstijl verdedigt hem zo nu en dan. Binnen hardere rechtsliberale kringen begint hij een graag geziene gast te worden. Als je dit leest Joost, hoi, kom je nog eens bij Erkenbrand spreken?

Maar ondanks het feit dat de rechtsliberalen langzaam aan rasrealisme accepteren, zijn ze nog steeds tegen “racisme”. Maar wat is racisme nu in deze context? Eenvoudigweg: rekening houden in beleid met het feit dat rassen verschillen. Dingen die extreem links verklaart aan de hand van systemen zijn biologisch te verklaren, bijvoorbeeld ondervertegenwoordiging van bepaalde groepen in hoger onderwijs. Het heeft niks met privilege van doen maar met capaciteiten.

Die conclusie durven de liberalen echter nog niet aan. Ze beschouwen rasrealisme als een curiosum, een trivia feitje om bij een avondje Trivial Pursuit naar boven te halen. Rasrealisme heeft echter diepe sociaal maatschappelijke consequenties en zet de bijl aan de tentakels van de globalistische, multiculturele samenleving. Zelfs FvD maakt geen beleid gebaseerd op deze conclusies. Het draait nog altijd om cultuur bij de liberalen.

Ons werk als Erkenbrand is dus nog niet gedaan, maar wij zien dit als positieve ontwikkelingen.

Éordred ‏