Rapportage Erkenbrand Conferentie 2018: Op de Schouders van Giganten.

3
199

Het was wederom een succesvolle conferentie dit jaar. Eerst zal een korte samenvatting van de vorige twee conferenties volgen. Onze eerste conferentie was in 2016, kort na het oprichten van Erkenbrand zelf. De locatie was wat geïmproviseerd, maar dat deerde niet. Dat eerste jaar waren er ongeveer 110 bezoekers. Millennial Woes debuteerde er met zijn allereerste publieke toespraak, F. Roger Devlin sprak en een lokale Nederlandse spreker debuteerde ook. Dit smaakte naar meer, dus gedurende 2017 werd er gewerkt aan dit succes uitbouwen. Elke maand organiseerde Erkenbrand thema-avonden, een nieuwjaarsreceptie en een herfstfestival, waar The Golden One zijn allereerste toespraak gaf. Deze goedbezochte evenementen werden afgesloten met de conferentie van 2017. Op deze conferentie waren meer dan 200 bezoekers aanwezig, delegaties van Gouden Dageraad, de jeugdafdeling van de Estlandse partij EKRE, Blauwe Ontwaking, een delegatie van de Finse partij Suomen Sissu en een groep van London Forum, naast vele internationale bezoekers uit Vlaanderen, Duitsland, Frankrijk, Italië, Engeland, Ierland en Amerika.

In 2018 was Erkenbrand vooral op lokaal en regionaal niveau actief aan het versterken. In 2017 intensiveerde de media-aandacht voor ons studiegenootschap. Met name de hoofdspreker van onze conferentie van 2017, te weten Jared Taylor, kwam nadrukkelijk in het nieuws voor. Uiteraard niet vanwege de inhoud van zijn excellente toespraken en boeken, maar om geforceerd gecreëerde ophef. In vele landen werd dit jaar begonnen met fysieke en digitale repressieactiviteiten om nationalisten en de groepen waartoe zij behoren schade toe te brengen en waar mogelijk te neutraliseren.

Ook Erkenbrand stond onder druk. Ondanks de verliezen, het defaitisme en de tegenwerking van de media en zelfs de AIVD, dat een rapport schreef dat – zo leek het – voor de helft over Erkenbrand ging, met als overduidelijk doel mensen te ontmoedigen aansluiting te zoeken en ons te intimideren. De media liet zich niet weerhouden door het feit dat de AIVD ons als expliciet niet-gewelddadig kenmerkt om ons af te schilderen als een gevaar voor de publieke orde. Binnen Erkenbrand echter zijn de schouders gerecht en de rijen gesloten. We gaan weer vooruit.

De conferentie van 2018 was door voornoemde repressie iets minder druk bezocht dan vorig jaar, met 150 bezoekers. Ditmaal was er slechts één politieke delegatie, uit Noorwegen, van de politieke partij Allianssen. Desondanks is de Erkenbrand-conferentie nog steeds het grootste nationalistische evenement op Nederlandse bodem. Dit jaar waren er wederom bezoekers uit Duitsland, Frankrijk, Italië, Engeland, Amerika, Vlaanderen, Zweden, Denemarken en Finland. De sprekers dit jaar waren:

Frodi Midjord, de oprichter en organisator van Scandza Forum. Hij organiseert conferenties in Scandinavië met een vergelijkbare strekking als die van Erkenbrand: lezingen met als doel te vormen en te informeren. Zijn toespraak ging over “De Grote Blanke Staking”. Midjords idee, geleend van de Syndicalisten die een politieke mythe hanteerde over “De Grote Blanke Staking”, is het idee dat als blanke mensen collectief zouden staken, heel het systeem ineen zou storten. Blanken betalen namelijk voor alles, verrichten de meeste arbeid, betalen de meeste belasting. Het idee is niet zozeer een concrete staking, maar heeft meer het doel blanken bewust te maken dat zij zwoegen voor een systeem dat ons uitbuit, dat ons wil vervangen, dat deze immigranten ons haten en wij nog voor hun levensonderhoud moeten betalen ook.

Colin Robertson, bekender als Millennial Woes, gaf twee toespraken dit jaar. De eerste over zijn persoonlijke ervaring met censuur, zijn platform verliezen en hoe het is om een bekende dissident te zijn. Hoe merkbaar het dan is dat overheden en big tech samenwerken om onwelgevallige meningen te censureren. Zijn tweede toespraak was een inhoudelijke kritiek op het strategisch handelen van Jordan Peterson, naar aanleiding van diens rare, zwakke uitspraken rond Brett Kavanaugh.

George Hutcheson, oprichter van de White Students Union, in Toronto, Canada. Hutcheson volgt de lijn Jordan Peterson, door zich in te zetten tegen cultuurmarxisme op universiteiten. Hij gaat iets verder dan Peterson door zich te profileren als een White Civil Rights Advocate. Hij vecht constant tegen de hypocrisie van universiteiten. Black Student Unions en Asian Student Unions kunnen wel, maar blanke studentengroepen zijn kennelijk niet toegestaan. Hutchesons toespraak ging over zijn ervaring met het oprichten van een pro-blanke studentenvereniging en de hobbels die hij daarin tegenkwam en tegenkomt. Hutcheson stelt dat platforms die staan voor vrijheid van meningsuiting tegenwoordig een synoniem zijn voor nationalistisch, rechts, conservatief.

Na een stevige maaltijd en gezelligheid sloten wij de avond af met:

Greg Johnson, de oprichter van Counter-Currents, een uitgeverij en ‘webzine’ dat zich richt op Europese cultuur en geschiedenis, metapolitiek bedrijft en veel dissidente denkers een platform biedt. Zijn toespraak ging over censuur en het belang van vrijheid van meningsuiting, die wij op het internet aan alle kanten aan het verliezen zijn en ook in veel Europese landen aan banden wordt gelegd. De strekking van Johnsons toespraak ging om 2 dingen: men moet een idee niet alleen kunnen hebben in het eigen hoofd, men moet het kunnen uiten en bespreken met anderen opdat men een gezond maatschappelijk debat heeft die ieders zorgen aanpakt. Dientengevolge moet vrijheid van meningsuiting absoluut zijn, zelfs Marxisten moet men toestaan vrijuit te spreken. Als tweede thema belichtte Johnson de volksvijandige elite en de noodzaak om ons te organiseren en om te handelen op basis van blanke belangen. Johnson drukte de aanwezigen op het hart niet pessimistisch te zijn, hij kon zich niet direct een moment heugen waarop hij zoveel bemoedigende signalen zag voor een groot deel van de blanke landen.

Deze toespraken zullen in de komende tijd op ons Youtube-kanaal worden gezet, waar u ze kunt terugkijken. De levensechte ervaring is uiteraard niet te evenaren met videobeelden en u mist alle gezelligheid en kameraadschap van de avond. Mocht u interesse hebben in de materie die besproken wordt bij Erkenbrand, meld u zich dan aan voor de volgende conferentie. Om een voorproefje te krijgen, kunt u zich aanmelden bij ons nieuwsberichtenkanaal op Telegram: https://t.me/Nieuwshoorn

We danken de sprekers, de gasten en de organisatie voor een geslaagde dag. Tot volgend jaar!

3 COMMENTS

  1. Blanke Staking: Ik heb 4 jaar geleden heel bewust afscheid genomen van mijn goed betalende job. Er speelde meerdere factoren mee, maar zeker ook die van de belasting, en waar die belasting voor gebruikt wordt. Sinds die tijd verdien ik nog net genoeg om het hoofd boven water te houden. Belasting betaal ik vrijwel alleen nog via de BTW. Het is een heel ander leven, maar ik voel me er kiplekker bij. Ik zou willen deze stap vroeger gemaakt te hebben…

      • Bewonderenswaardig? ik weet het niet. Er tellen in zulke situaties vooral ook veel persoonlijke variabelen. En de factor geluk speelt ook heel erg mee. Wanneer je als blauwogige jong-volwassene met veel elan een gezin sticht, een huis (lees: hypotheek) koopt en vervolgens je gezin het beste wilt geven, tja, den heb je niet langer de optie om “uit te stappen”. Ik heb daar alle begrip voor.
        Op de een of andere manier ben ik alle mogelijke financiële vallen echter ontkomen. Deels geluk, deels instelling. En toen de optie “uitstappen” zich aandiende, wel, ik heb hem genomen.

Comments are closed.