President Trump maakt Nederland weer groot

0
166

God schiep de Aarde, de Nederlanders maakten Nederland en president Trump zal Nedreland weer groot maken. De overwinning van Trump is essentieel voor het nationalisme in Europa en daarmee Nederland. Misschien wel de meest gehoorde klacht in Nederland over de Amerikaanse verkiezingen was: We kunnen toch niet stemmen, waar maak je je druk over? Nou, over onze toekomst. En die ziet er rooskleurig uit voor het alt-rechts in Nederland en Europa.

Ik moet toegeven dat ik op de vooravond van de verkiezingen, tegen beter weten in, mijn twijfels had omdat de media er zo hard op hamerde dat Trump ging verliezen. Via alt-rechtse bronnen zoals Jazzhands McFeels, van de Fash the Nation podcast op The Right Stuff, wist ik dat de peilingen onzin waren. Hij heeft eveneens correct voorspeld dat de peilingen zouden bijtrekken naarmate de verkiezingen dichterbij kwamen, zodat de media konden zeggen dat ze er niet ver naast zaten. Ondanks alles versloeg Trump niet alleen de politieke orde maar ook de commerciële en journalistieke orde. En dit is van ongekende betekenis zelfs hier in Nederland, aan de andere kant van de Atlantische oceaan.

De wereld is in schok, de nieuwe leider van de Westerse wereld is voor het eerst in lange tijd niet anti-blank, hij is politiek incorrect en schurkt soms tegen het alt-rechts aan. En dit nadat Clinton in een speech het alt-rechts wereldbekend maakte als een van de drijvende krachten achter Trump. Nu is links wanhopig op zoek naar iemand om de schuld te geven. Het is vrijwel zeker dat sommige journalisten, net als Hillary, uitkomen bij de ‘koningmakers’ van het alt-rechts. Met alle gratis publiciteit die daarbij hoort. Daarnaast lijkt niemand, zelfs de media niet, meer om het feit heen te kunnen dat de mainstream media Hillary in het zadel probeerden te hijsen. Zie hieronder de eerste scheuren in het politiek correcte journalistieke bastion na Trumps overwinning:

https://www.youtube.com/watch?v=N3uHOHMTqJ8

Ja, het gaat weer alleen over Amerika. Maar de Nederlandse media neemt haar nieuws meestal direct over uit de Amerikaanse media. En die vertelt hen niet langer uitsluitend wat er in het links-liberale straatje past. Waar de gevestigde orde in de VS omver is geworpen, is hij in Europa nog aan de macht. De zenuwen nemen echter toe. Verschillende Europese pro-EU mediakanalen waarschuwden al voor het Trump-effect in Europa, waar voor hen nu een rechts-nationalistische overname dreigt. Zo houdt Politico er al rekening mee dat Wilders, Le Pen en Hofer aan de macht komen. Ook Duitsland houdt volgend jaar verkiezingen, hoewel het twijfelachtig is dat de AfD daar ‘een Trump doet’ zal er vanuit de nieuwe regering waarschijnlijk een minder enthousiaste houding richting de EU en immigratie uitgaan.

Ook vóór Trump waren er tekenen dat ‘rechts-populisme’ op een overwinning afstevende in Europa. Maar daar kon voorheen niet met smacht naar uitgekeken worden. Zo had Juncker aangekondigd sancties op te leggen aan landen die ver-rechtse leiders verkozen. Dit deed de EU al eerder toen de FPÖ de Oostenrijkse regering betrad in 2000. Wij bij het alt-rechts zouden misschien zeggen: “kom maar op”, maar voor de gemiddelde burger wegen zulke economische consequenties een stuk zwaarder. En wie zou de EU beletten die sancties op te leggen? Merkel? Obama? Clinton? Trump heeft zich opgeworpen als een meer isolationistische beleidmaker. Dit zal op zijn minst betekenen dat hij de EU niet actief zal steunen. Wie zijn rallies echter heeft bekeken, weet hoe begaan hij is met het lot van Europa. Zoals bijvoorbeeld zijn walging voor de toestand waarin Parijs en België verkeerden dankzij massa-immigratie. Hij zou weleens Juncker tot stilstand kunnen brengen in diens kruistocht tegen rechts-populisme. Daarnaast is er geen grotere belemmering voor het globalisme als Trump in de VS ‘het moeras dempt’ van internationale lobbyisten.

Verder zal Brexit weleens stukken beter uit kunnen pakken nu de Verenigde Staten een onafhankelijk Groot-Brittannië een warm hart toedraagt, met lucratieve handel als gevolg. Vergeet niet dat Trump weinig subtiel was in zijn steun voor Brexit. Dit kan Groot-Brittannië een rolmodel maken voor elk land, zoals Nederland, dat overweegt uit de EU te stappen. Daarnaast zal het goed zijn voor Europa als Trump de NAVO-landen dwingt hun defensiebudget te vergroten en er vrede in Syrië en Oekraïne komt. Het Amerikaanse alt-rechts zal nu ook meer vrijheid krijgen om te groeien. Dit zal voor Europese alt-rechtse bewegingen betekenen dat zij de toenemende middelen van hun Amerikaanse neven kunnen benutten. En vergeet ten slotte niet dat Trump gelooft in de Germaanse genen:

https://www.youtube.com/watch?v=R99S4f3HX9o

 

Alle afbeeldingen zijn afkomstig van wikimedia.org