Polen beschermt de online vrijheid van meningsuiting

6
1566

In Polen is een wet aangenomen die haar burgers beschermt tegen de censuur van sociale media bedrijven zoals Facebook en Twitter. Onder deze nieuwe wet kan een Poolse burger een verwijderd bericht laten herstellen, als deze binnen de grenzen van de Poolse wet valt. De overheid belooft een slagvaardige rechtsgang. Zij hebben een speciale rechtbank in het leven geroepen die online zittingen houdt en direct een uitspraak doet. Als de burger in het gelijk wordt gesteld moet het sociale media platform het verwijderde bericht herstellen, op straffe van een boete, die kan oplopen tot 1,8 miljoen euro.

De Poolse wet op de vrijheid van meningsuiting staat bekend als vrij streng. Zo kan de welbekende tyfus-epidemie van ’44 – ’45 alleen in het openbaar bediscussieerd worden als de nadruk ligt op specifieke slachtoffergroepen en de meer speculatieve scenario’s van overlijden. Niettemin vallen de eigen nationale wetten nog altijd te verkiezen boven de willekeurige, niet-aanvechtbare censuur door Facebook of Twitter. Bij deze bedrijven is de neutraliteit volledig verdwenen, de afgelopen jaren hebben zij het vrije woord van politici en activisten die niet in hun marxistisch wereldbeeld passen steeds meer onderdrukt, met als bizar hoogtepunt het verwijderen van het account van de president van de Verenigde Staten.

Polen staat onder grote druk van globalistische krachten als de EU, maar zij houden hun rug recht. Deze inperking van de macht van ‘Big Tech‘ is daar een uitstekend voorbeeld van. Zij zijn het levende bewijs dat een burger het beste af is met het leven in een soevereine natiestaat. Met zijn 97% etnische Polen is het land zelfs een soevereine etnostaat te noemen. Terwijl West-Europa over de komende decennia zal afzinken tot het middelarme niveau, geregeerd door NGO’s en hun marionetten, kijkt Polen vooruit naar een gouden tijdperk. De afgelopen 30 jaar zijn de beste jaren uit hun geschiedenis geweest, niets wijst er op dat hun ontwikkeling wordt afgeremd, want zij hebben het allemaal zelf in de hand. Alleen als een volk soeverein is, beschikt het over zijn eigen lot.

In eigen land pleit Baudet voor een vergelijkbaar model als het Poolse model om de vrijheid van meningsuiting te beschermen. Hij gaat het vrije woord inzet maken van zijn verkiezingscampagne. Steeds meer burgers zien in dat hun land niet meer van henzelf is, zij willen hun vrijheid en zelfbeschikking terug. Zoals gezegd zal dat niet gaan zonder de soevereiniteit terug te winnen. Zullen de kiezers straks een Mark Rutte of Sigrid Kaag doorzien, die veinzen voor het nationale belang te staan?

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Klaus Schwab
Gast
1 jaar geleden

We gaan zien of Baudet tegen de globalistische machinaties is opgewassen na de zuiveringen in zijn partij. Of hij onze voor vreemde invloeden onbeschermde bureaucratie, want dat is wat ieder democratisch systeem in essentie is, kan en wil transformeren in een robuuste natuurlijke hiërarchie zoals past bij ons blanke volk, is mij onduidelijk. De opdracht is Baudet continu voor te houden dat zolang deze hiërarchie er niet is, zijn werk niet af is. Het lijkt me duidelijk dat wij hierin een voorbeeldfunctie hebben en in eigen kring ons zo horen te organiseren. Net zoals in alles, gaan we ook hier niet over stemmen, we gaan dit gewoon doen.

Anton V.
Gast
1 jaar geleden

De PiS wilt gewoon zelf de regie in handen houden tegenover Big Tech. Dat is begrijpelijk. Maar de koosjerrechtse PiS weg zetten als voorvechters van vrije meningsuiting is natuurlijk complete onzin.

De PiS voelt al jaren een stevige campagne tegen radicale nationalisten, waarvan stelselmatig activiteiten en congressen worden verboden. Menig radicale nationalist bekoopt dit met een arrestatie onwille van zijn mening.

Nederlander1965
Gast
1 jaar geleden

Paradoxaal genoeg is Polen nog zo soeverein door het communistische tijdperk. Daardoor is de waanzin van het cultureel marxisme, dat na WO II werd uitgerold over de westerse wereld, aan het land voorbij gegaan, hetgeen ook geldt voor ander Oost- en Midden-Europese landen.

Anton V.
Gast
Antwoord aan  Nederlander1965
1 jaar geleden

De vraag is dan ook of “cultureel kapitalisme / liberalisme” geen betere noemer is voor het fenomeen politieke correctheid. In de communistische wereld werden dergelijke theorieen concreet buiten de deur gehouden. Zelfs Castro hekelde hetgeen we als “cultuur marxisme” kennen een ontspoorde CIA-ideologie van de Rockefellers & co.

the first amendment
Gast
1 jaar geleden

De inwoners van Polen herinneren zich nog de gruwelen van de communistische dictatuur.
In Trier werd in 2018 een, door het communistische China geschonken, standbeeld van Karl Marx onthuld.
Het zal geen verbazing wekken dat de toenmalige voorzitter van de Europese Commissie, de ongekozen Jean Claude Juncker, een aantal tentoonstellingen over Marx opende.
We kunnen dus geen enkel vertrouwen hebben in maatregelen van de EU-politici om de Vrijheid van Meningsuiting te herstellen.
Denk ook maar eens aan Ollongren en haar strijd tegen fake-nieuws. Een heel EU-bureau werd opgetuigd en zo ongeveer alles dat niet pro-EU was, kreeg het stempel fake-nieuws.

De verbanning van Trump door het Big Tech monopolie is een waar geschenk.
Mensen van alle kanten van het politieke spectrum begrijpen opeens dat Vrijheid van Meningsuiting niet veilig is bij politici, maar ook niet veilig bij Big Tech.

De politiek heeft het aan zichzelf te danken dat alternatieve kanalen, die niet onder controle kunnen komen van de politiek of Big Tech, snel aan populariteit winnen.
Ook de Nederlandse overheid, die ons wil voorspiegelen een voorstander te zijn van Vrijheid van Meningsuiting, is volledig in de val gelopen van de IHRA definitie inzake antisemitisme.
Een absurd begrip als het ‘woke’ haatspraak, wint aan terrein en is bezig om steeds meer nagels te slaan in de doodskist waarin Vrijheid van Meningsuiting is opgesloten.
Het is tijd voor verzet. Peaceful natuurlijk.

Wolfje van kortenhoeve
Gast
1 jaar geleden

Bedankt voor dit leerzame artikel. Het criminaliseren van meningen neemt inmiddels groteske vormen aan, tenzij de mening anti-blank , rasontkennend of feministisch is want dan mag alles. IHRA is de voorlopige climax en geeft een ontluisterend beeld van de mate van decadentie van onze instituties.