Paul Joseph Watson

1
1894

Voor vrijwel iedereen binnen de nationalistische beweging zal de 38-jarige Brit Paul Joseph Watson geen onbekende zijn. Wel is er discussie over zijn toegevoegde waarde en de mate waarin hij werkelijk een nationalist is.

De succesvolle YouTuber, activist, radiopresentator en schrijver (bijna 1.9 miljoen abonnees en bijna een half miljard bezoekers van zijn Youtube-kanaal) is inmiddels haast een cultfiguur geworden. ‘PJW’, zoals hij regelmatig wordt afgekort, is gedurende zijn carrière de nodige samenwerkingsverbanden aangegaan onder meer met het Amerikaanse InfoWars van de rechtse journalist, radio en televisie presentator Alex Jones.

In stijl kenmerkt hij zich door zijn gortdroge en welgeplaatste aanvallen tegen een almaar meer bizar wordende westerse wereld met al haar hypocrisie en tegennatuurlijkheid. Doordat hij de gesprekspauzes uit zijn betoog snijdt, ligt het tempo hoog. In een blitzkrieg rolt hij aanval na aanval uit.

Wat PJW zo herkenbaar maakt voor ons als volbloed nationalisten is dat hij voor de meesten van ons, ondergetekende niet uitgezonderd, ooit als springplank diende om een kritische houding naar de maatschappij te transformeren tot een volledige afwijzing van de, in onze ogen, doodlopende en destructieve weg die onze beschaving is ingeslagen. In die zin was PJW als het ware de ‘middelbare school’ tussen het basisonderwijs en de universiteit. Door hem zo te benaderen valt de vraag of hij ideologisch voldoende zuiver is weg. PJW brengt mensen op een plek, waar ze met één keer doorvragen uitkomen bij het nationalisme. Hij is een portaal naar het nationalisme.

https://youtube.com/user/PrisonPlanetLive
Telegram: @pjwnews
Facebook: https://www.facebook.com/The-Truth-from-Paul-Joseph-Watson-748795215516320/

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Joost V.
Gast
1 jaar geleden

Goede vent volgens mij, maar inderdaad geen volksnationalist. Maar ook in mijn geval een goede springplank.