Over Stokely Carmichael (Kwame Ture), bedenker van ‘institutioneel racisme’

0
1386

Recent publiceerden we een artikel over de opkomst van ‘nieuw links’, aldus beschreven door Robert H. Bork. Bork analyseerde de opkomst van ondermijnende theorieën in onze academische instituten, onze rechtbanken en politiek-bestuurlijke organen met allerlei subversief taalgebruik om het maatschappelijk middenveld te vergiftigen en het westen te bedreigen in haar voortgang. Dit gebeurt middels directe aanvallen, maar ook via het aanwakkeren van blanke zelfhaat. De term ‘institutioneel racisme’ is zo’n verzonnen term.

Stokely Carmichael was een zwarte leider die fel gekant was tegen Martin Luther King. Carmichael zag veel meer in het organiseren van de Black Power-beweging, hij was betrokken bij de Black Panther Party en uiteindelijk bij de All-African People’s Revolutionary Party.

De FBI volgde Carmichael op de voet en zag hem als natuurlijke opvolger van Malcolm X. Dit werd Carmichael teveel. Hij verhuisde naar Ghana en vervolgens Guinee en hernoemde zich tot Kwame Ture. Daar spande hij zich in voor internationaal panafrikanisme op revolutionair-socialistische leest.

“I have never admired a white man, but the greatest of them, to my mind, was Hitler.” – Kwame Ture