Open brief aan Alexander Pechtold

0
176

Deze brief is een ode aan alle mensen wiens leven je kapot hebt geprobeerd te maken.

1. Karaktermoord op Geert Wilders

2. Karaktermoord op Thierry Baudet

3. Poging tot moord op politieke carrière Stef Blok

Kereltje, de informatie stapelt zich op.

Het debat-Blok 05-09-2018

Vandaag heb ik eens goed naar je optreden zitten kijken gedurende het debat met minister Stef Blok over zijn feitelijk juiste uitspraken. Het betreft zijn uitspraken over de gefaalde staat Suriname, de multi-etnische, multiculturele samenleving en genen. Het viel mij zo op, die normaliter zou pedante, moraliserende houding had plaats gemaakt voor irritatie en vinnige steekjes richting collegae die het lef hadden om je kritisch te bevragen.

Zou je toen al geweten hebben wat eraan zat te komen? Heb je gebruik gemaakt van de schorsingen om driftig te appen, te bellen, te mailen, te gooien met vazen en het uitschelden van ‘onder jou gestelden’?

Eerder op de dag las ik dat je van mening bent dat Blok nog een diplomatieke leercurve heeft door te maken. Een blik in de spiegel zou je goed doen.

Van onvoltooid leven, naar onvolgroeid leven.

Erkenbrand staat pal voor de rechten van het ongeboren leven. Niet eens zozeer vanwege religieuze redenen, want in religieus opzicht is Erkenbrand meer divers en toleranter dan vele organisaties. Veel meer gaat het erom dat je niet als een Afrikaan je kwakje kunt dumpen in een vrouw en vervolgens wegloopt voor je verantwoordelijkheden als man, als vader.

Je hebt Anne Lok naar het schijnt tot een abortus gedwongen, tegen haar zin in en dreigt haar kapot te maken wanneer ze hier niet mee instemt. Je hebt volgens Anne Lok misbruik gemaakt van je positie. Ook zou je wangedrag en opportunisme hebben vertoond.

Een ding staat met zekerheid vast: uiteindelijk heb je deze vrouw dusdanig in het nauw gedreven dat ze zich genoodzaakt voelde om een vlucht naar voren te nemen via de media. Een pijnlijke ontslagbrief volgde. Een stil afscheid via de achterdeur, om wonden te helen, had een reëel scenario geweest. Dit keer blijf je echter niet gespaard. Anne Lok schrijft in haar ontslagbrief “dat ze niet wezenloos zal laten gebeuren wat er allemaal dreigt”. Dit keer wordt de vinger richting jou geheven.

Ta eis heauton

Hoe zul je terugkijken op je politieke carrière? Hoe beoordeel je je eigen mentale gesteldheid? Waren al die grimmige debatten met Wilders het waard? Was het een verrijking om de politicus en de auteur Baudet op één hoop te gooien? Hoe zul je reflecteren op het muilkorven van interne partijcritici, waar Anne Lok slechts de meest recente van is? Wat zullen je overpeinzingen opleveren aan inzichten over het richting de VVD schuiven van D66 onder jouw leiding? Stormt het in je hoofd als je terugdenkt aan het uitverkopen van Nederland aan meer EU, meer globalisme, meer buitenlanders in ons land? Hoe kijk je terug op het gegeven dat je verdachte van moord bent middels abortus op een door jou verwekt kind bij Anne Lok?

Isengrim