Livestro-rechts

3
1549
De rechtse actiegroep Identitair Verzet organiseerde zaterdag jongstleden een ludieke actie waar zij een pand in Watergraafsmeer te Amsterdam zogenaamd “kraakten” (in feite stelde de huurder het pand ter beschikking aan het Identitair Verzet en werden er geen wetten overtreden). Daarop viel antifa en uitgeprocedeerden van actiegroep “We Are Here” het pand aan met vuurwerk en stenen, waardoor de ramen sneuvelden en er twee gewonden vielen. Na enkele uren vertrok IDV weer, uit veiligheidsoverweging. De politie kon niet garanderen dat het pand niet in brand zou worden gestoken door antifa gedurende de nacht en adviseerde IDV om te vertrekken.

Het doel van de actie was de hypocrisie van de gemeente Amsterdam in zake het kraken van panden aankaarten (links kraakt al jaren in Amsterdam en heeft zelfs clubs en cafes in kraakpanden opgezet), aandacht trekken voor het feit dat uitgeprocedeerde asielzoekers die uitgezet zouden moeten worden, gewoon in Nederland blijven en aandacht te trekken voor de actiegroep Identitair Verzet zelf. Thema’s als illegale immigratie, assimilatie en de wet handhaven zijn dingen waar de zogenaamd rechtse sites als Geenstijl en De Dagelijkse Standaard normaliter steun voor uitspreken.
Maar wanneer iemand er ook echt iets aan doet en niet alleen maar wat artikeltjes schrijft? Dan zijn het wappies, nazis en fascisten. DDS kwam met kopen als:
“Volslagen wetteloosheid in Amsterdam-Oost: na linkse vluchtelingenkrakers nu ook extreem-rechtse nazikrakers.”
“Extreem-rechtse watjes Identitair Verzet vluchten alweer met staart tussen de benen weg uit kraakpanden.”
Geenstijl noemde IDV in eerste instantie extreem rechts en trollde eerst dat hun slogan wel “Wij waren hier eerder” zou zijn, maar draaide vervolgens wat bij en sprak schande dat Antifa de huurder uit zijn huis dreef en geweld pleegde. Desalniettemin bleven zij negatief over IDV.
Wat wij hieruit kunnen concluderen is dat zogenaamd rechtse media zich terugtrekken en – net als een goed linksmens – met scheldwoorden als nazi en fascist gaan gooien zodra dingen iets té echt worden. Wanneer mensen de straat op gaan en met kleine acties ideeën die deze websites zélf uitdragen gaan promoten, dan zijn deze mensen volgens diezelfde websites opeens nazis.
Het gaat aardig de kant van Joshua Livestro op en zijn “respectabel rechts”. Ik kan de reden niet ontwaren waarom met name DDS zo fel gekant is tegen IDV en zelfs over hen liegt (DDS beweert dat IDV daadwerkelijk gekraakt had). IDV is een staatsnationalistisch, cultureel gerichte groep die de handhaving van de wet eist net als DDS en Geenstijl dat zelf ook doen. Op het eerste gezicht zou men dus denken dat ze de actie van IDV volledig zouden steunen. Dat blijkt echter niet het geval.
Persoonlijk denk ik dat het iets symptomatisch is met de ‘middle of the road’ rechtse media. Zij veroveren een publiek door populistisch rechtse artikelen te schrijven en buigen dan langzaam af naar links omdat de mainstream ze aanvalt en de redacteurs en schrijvers het te heet wordt onder de voeten. Dit zagen we met Livestro en nu DDS, maar ook bij Geenstijl zijn de reacties vaak veel rechtser dan hun artikelen en ontstaat er zichtbaar een scheiding tussen publiek en schrijvers.
Het is de eeuwige fout van de cuckservative. Werp degene ter rechterzijde van je voor de linkse haaien, in de hoop dat ze jou dan met rust zullen laten. Maar de haaien hebben altijd honger.
En het frapantste is nog wel is dat ze nu mensen die dezelfde staatsnationalistische ideologie van Nederlandse Waarden en Rechtsorde voor de haaien werpen, niet eens mensen rechtser dan zij zelf.
Livestro rechts blijkt eens te meer een vermomming van dezelfde linkse meuk te zijn.

-Éordred
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Harry van B.
Gast
4 jaren geleden

Ik denk dat dit veel te maken heeft met het feit dat deze rechtse media en hun neoconservatieve geldschieters, die men op zijn best “nationaal-liberalen” kan noemen, alle associaties met radicalere (lees: niet links, niet rechts, maar anti-liberale) nationale krachten koste wat het kost willen vermijden.

En hoewel de Europese identitaire beweging zijn best doet om zich het nationaal-liberale discours eigen te maken, denk ik dat deze door de neocons nog steeds als “wolven in schaapskleren” worden gezien. Daarom denk ik persoonlijk dat de identitaire koers van het vuile werk voor de neocons opknappen een doodlopend pad zal blijken. Dit omdat liberaal en anti-liberaal ondanks enkele overeenkomsten feitelijk onverenigbare tegenpolen zijn.

André
Gast
4 jaren geleden

Geenstijl is duidelijk uit op shockeren. Niet zozeer op 100 % serieuze verslaggeving. DDS is een ultraliberaal blog en zeker niet nationalistisch. Het stikt er van de neocons die niet veel verder komen dan anderen zwart maken en enorm tekeer gaan tegen alles wat niet liberaal of pro-casinokapitalisme is.
Onder de lezers van Geenstijl! bevinden zich heel veel borreltafel-figuren. Van die mannetjes die zichzelf hardwerkend en erg belangrijk vinden, maar ondertussen geen gezag of overheid accepteren en tegen alles en iedereen aanschoppen, liefst onder het uiten van allerlei smerige praat en gescheld en getier op uitkeringsgerechtigden en mensen met een lagere opleiding of lager inkomen.
Geen mensen waar enige redding of nuttige steun van te verwachten is.

everef
Gast
4 jaren geleden

Verwoet grijpt de conservatief zich vast aan alles wat hem oorspronkelijk vreemd is, homo’s, gebaseerde etnische minderheden, feminisme, internationaal kapitalisme. Alles om maar niet uit het politiek geoorloofde te vallen. Omdat nu eenmaal de leidende politiek progessief liberalisme is, zullen zij langzaam alles wat daaruit voorkomt accepteren als hun eigen politieke overtuiging.

Ik heb een vermoeden dat het betekent dat de linkse campagne succesvol is geweest. De campagne van het eroderen van de oude samenleving zodat we geen verleden meer hebben om ons op te baseren, en als je dat toch probeert je wegzetten als nazi, racist, vrouwenhater of fascist. Conservatieven proberen zich nog wel te weren, maar tegenwoordig vaak door juist te laten zien dat ze voor alle progressieve waardes van links staan. Die angst is zo effectief, progressieven gebruiken die nu juist om rechtse mensen dwingen op te geven met weerstand.