Kai Murros, de houwdegen van de Finse nationalistische beweging

1
2868

De Finse schrijver, publiek spreker en activist voor blank nationalisme Kai Murros is een op z’n zachtst gezegd controversiële figuur. In 2001 publiceerde hij een manifest met de titel ‘Revolution and How to Do It in a Modern Society’.

De in 1969 geboren Fin maakte gaandeweg zijn leven wat politieke opvattingen betreft een radicale ommekeer van aanhanger van het marxisme en maoïsme tot overtuigd uitdrager van de boodschap van blank etnonationalisme.

De charismatische Murros staat bekend om zijn onverzoenlijke taal richting de vijanden van de Blanke volkeren van Europa en de ondermijnende krachten van de westerse beschaving.

Van Murros is onderstaande tekst over het concept ‘haat’ waarvan we u de Nederlandse vertaling bieden. Onderaan het artikel voegen we de link toe naar de YouTube-versie in het Engels, ingesproken door Murros zelf.

“Vandaag de dag wordt er veel gesproken over ‘haatmisdrijven’.
Er bestaat een heel pakket wetten tegen haatmisdrijven. Iedereen schijnt zich zorgen te maken om haat. Haat lijkt het meest prangende probleem van onze tijd te zijn. Maar haat is goed. Haat geeft structuur aan ons leven. Haat geeft ons een bestaansreden, een focuspunt, iets om naar te streven, een identiteit. Haat is energie… pure energie, ons voorzien door moeder natuur zelf. Haat stelt ons in staat om leugens en bedrog te doorzien en helpt ons te concentreren op het essentiële. Haat is democratisch. Zelfs de rijken en machtigen kunnen niet meer haten dan hun slaven en ondergeschikten. En spoedig zal haat wellicht het enige zijn wat ons nog rest. Haat emancipeert. En zonder haat tegen slavernij kun je je ketenen niet afwerpen.

Zonder haat tegen onrecht kan er geen rechtvaardigheid bestaan. De grootste prestaties van de menselijke soort zijn ontstaan uit haat en uit het vermogen om haat te beheersen. Haat scheidt mensen van dieren. Dieren haten niet, maar mensen wel. Mensen kunnen decennialang haat koesteren, soms hun gehele leven lang. We kunnen zelfs haat overdragen op onze kinderen zodat het eeuwen kan blijven bestaan. Haat is een teken van abstract intellect want enkel mensen kunnen personen haten die ze nog nooit gezien noch ontmoet hebben.

Alleen mensen kunnen concepten en processen haten. Hoe kunnen we beseffen wat liefde is als we weigeren om haat te herkennen en begrijpen? Liefde en haat zijn de twee tegenovergestelde kanten van dezelfde munt. Zonder haat zijn we onvolledig. We hebben de haat nodig. Enkel dwazen spreken continu over liefde maar vergeten de haat. Haat scheidt ons van de makke en getemde massa’s. Vrees de haat niet. Ontken haat niet en keer je er niet vanaf. Accepteer haat, omarm haat. Leer het kennen en leer het in te zetten. Haat is het meest machtige wapen, een verborgen bron van je kracht. Ontzeg het jezelf niet. Wat de liberale elite het meeste vreest in deze wereld is ons vermogen om te haten. Want onze haat zal op een dag de meest revolutionaire kracht zijn van de planeet. Onze haat zal rijken vernietigen en creëren.”

Prof. Kai Murros op Telegram: @Kai_Murros

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Dr. Jasper Valentijns
Gast
1 jaar geleden

Wat een boeiende man.