Intelligentie en ras

3
1327

We mogen er toch wel over praten? De westerse wereld heeft enorme progressie gemaakt door taboes die voorheen ongenaakbaar waren te slechten. Denk aan de eerste verlichtingsdenkers die christelijke dogma’s braken. Ze hadden gelijk, knappe koppen gingen zich aan wetenschap wijden in plaats van zich op achterhaalde geschriften te storten en we kwamen een stuk verder. Onnodig om te zeggen dat in werelddelen waar deze verlichting niet plaatsgevonden heeft het beschavingsniveau aanmerkelijk lager ligt. Recente migratiestromen en haar uitwassen tonen dat maar weer eens aan.

Binnen de libertarische beweging, waar zelfhaat minder welig tiert dan onder progressieve intellectuelen, was het 20 jaar geleden al normaal om over ras te praten. Een boek dat toen zeer baanbrekend was, is The Bell Curve, dat voor het grootste deel gaat over de relatie tussen intelligentie en succes, hetgeen weinig controversieel was.

Echter, de relatie tussen afkomst/ras/etniciteit en intelligentie kwam ook aan bod en dat was natuurlijk zeer controversieel. Óf het zo is of niet maakte de meesten niets uit. Het mocht niet waar zijn, dus was het niet waar, dus deugde zijn boek niet.

De relatie tussen intelligentie en geslacht is ook erg duidelijk en overal in de maatschappij zichtbaar. Gemiddeld zijn mannen en vrouwen even intelligent, maar mannen bevinden zich vaker op de uitersten. De domste mensen zijn allemaal mannen, maar de slimsten ook! Daar is verder niets raars aan, het zorgt er alleen voor dat topwetenschappers en nobelprijswinnaars bovenal mannen zijn. Vrouwen doen het weer beter wat betreft talen, daarom is 60% van de rechters vrouwelijk. Ook dat is geen probleem, de ondervertegenwoordiging van allochtonen zou dat wel kunnen zijn, maar dat is nog niet echt naar de oppervlakte gekomen.

Vanwaar het dwaze progressieve idee dat intelligentie en andere lichamelijke of geestelijke kenmerken UITSLUITEND door een willekeurige dobbelsteenworp bij de geboorte wordt bepaald en dat iedereen precies dezelfde dobbelstenen heeft? Zo is het weer weinig controversieel dat mensen van Afrikaanse afkomst gespierder zijn dan blanken en nog veel gespierder dan Aziaten. Ondanks dat er voortdurend over onderdrukking wordt geklaagd zie je daar op sportvelden weinig van. Aziaten zijn maatschappelijk zeer succesvol, maar als topsporters leggen ze het in sporten zonder gewichtsklassen af tegen zowel blanken als vooral mensen van Afrikaanse afkomst. Ook in de kunst- en cultuursector zie je van de zogenaamde onderdrukking niets terug.

Bij opleidingen zie je het wel. Zo volgt zo’n 90% van de niet-westerse allochtonen het vmbo, maar het aantal vwo’ers is onder Aziaten hoger dan onder Nederlanders. Maar hun intelligentie is precies hetzelfde? Hou je grootje voor de gek. Afrika is een grote ellendebende ondanks dat haar bevolking precies even intelligent is als die van Europa en Zuidoost-Azië?

Elk mens wordt geboren met dezelfde rechten en plichten. Artikel 1 van de grondwet gaat niet over biologie, maar over de waarde van elk mens. Forum voor Democratie wil daar niet aan tornen.

Voor moslims geldt dit trouwens niet, die hebben zeer uitgesproken meningen over vrouwen, homo’s, christenen, polytheïsten en joden, maar vreemd genoeg valt daar dan weer niemand over behalve Wilders. Biologie laat zich niet vangen in wetten en regels.

De relatieve intelligentieverschillen nemen wel met de tijd af doordat het gemiddelde IQ stijgt. Maar het gaat nog vele generaties duren voordat het bij iedereen gelijk is. Verder is het binnen bepaalde bevolkingsgroepen niet ongebruikelijk om binnen de familie te trouwen, hetgeen funest is voor de intelligentie. Hoewel dit zo logisch is als droogte tussen twee regenbuien is het toch controversieel. Het onvermijdelijke resultaat is namelijk dat die bevolkingsgroepen minder intelligent zijn en daarvan heeft de progressieve intellectueel afgesproken dat het ongeacht de waarheid niet waar is.

We moeten het debat open voeren. We moeten geen mensen voor de rechter slepen en de aanklacht van Baudet vind ik nergens op slaan. Ik vind het werkelijk stuitend dat in de ‘gouden eeuw van de wetenschap’ er nog steeds bikkelharde dogma’s worden aangehangen door mensen die beter hadden moeten weten. Omdat elk mens voor de wet gelijk is is ook elke bevolkingsgroep precies even intelligent? Toon Hermans had het niet beter kunnen bedenken.

Door dit onderwerp onbevooroordeeld te benaderen kunnen we zaken onderzoeken op een manier die voorheen ondenkbaar was en verklaringen vinden voor zaken die nu nog mysterieus zijn. Wordt de achterstandspositie van bijvoorbeeld zwarten in de VS wel veroorzaakt door geïnstitutionaliseerd racisme? Besef wel dat zwarten het in wijken zonder onderdrukkers slechter doen dan in wijken met onderdrukkers en de voorzieningen waarvan ze gebruik maken voor het overgrote deel door blanken en Aziaten worden gefinancierd…

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Gast
4 jaren geleden

In the “ZEEPERPAPER” released later today…

Paula
Gast
4 jaren geleden

Zie ik op de foto een van de lelijkste zwarte homo sapiens staan; ik kan mij voorstellen dat deze man heeft geleden onder zijn uiterlijk en vol haat zit en wanhopig grijpt naar iets wat hem boven de verschrikking van zich zelf zijn heft. Als Aziaten intelligenter zijn en dat geloof ik direkt, dan vallen mensen van zijn soort er duidelijk niet onder gezien de puinhoop in India. Dat omgeving de mens dwingt inventief te zijn om te overleven en dat eeuwenlang leven in een extreem koude mensonvriendelijke omgeving het resultaat opleverde, dat alleen de intelligentsten en agressiefsten uiteindelijk overleefden en evolueerden en hun veranderde genetisch materiaal doorgaven aan hun kinderen kan ertoe hebben geleid dat de IQ hoger is nu in de koude streken of bij mensen die daar vandaan verder trokken. Ik dacht op zeker moment dat indien Darwin gelijk heeft en anderen die hem volgen ook, dan zou dat beteken dat mensen zich juist moeten mengen. Menging zou een betere en sterkere soort moeten leveren en hopelijk ons lelijke exemplaren als hierboven besparen. En kijk het eerste onderzoek en resultaat dat gemiddeld genomen mensen van gemengde soorten slimmer en sneller denken en cognitief dus ook sterker zijn is twee jaar geleden gepresenteerd. I rest my case. We worden allemaal beter van mengen en hopelijk verdwijnt daarmee ook de agressie tegenover elkaar.

Klaas
Gast
Antwoord aan  Paula
4 jaren geleden

Dat klinkt als mulatto suprematie. Mulattos scoren gemiddeld lager op de IQ test. Gemengde mensen scoren ook anders op verschillende soorten intelligentie (lager dan slimmere ouder, hoger dan de dommere ouder). Kinderen erven de dominante genen. NIET de ‘goede’ genen. Genen komen niet met een labeltje waarop staat dat het om een goed gen gaat. Daarbovenop kunnen sommige genen slecht zijn in sommige omgevingen. Een omgeving met weinig voedingsstoffen is nadelig voor iemand met een hoog IQ, omdat er geen voedingsstoffen zijn om het brein te onderhouden. Een ander voorbeeld is huidpigment en vitamine D in Noord-Europa. Gemengde mensen hebben veel vaker psychische problemen en worden gemiddeld niet (significant) ouder dan volbloed mensen. Zeker teveel Linda magazine ofzo gelezen?