Honneur et Patrie

1
1214

Recent verscheen opnieuw een open brief van de militairen aan de Franse regering. Ditmaal niet van gepensioneerde generaals maar van militairen in actieve dienst. Zij gaven dezelfde waarschuwing af: het leger zal ingrijpen als Frankrijk afglijdt richting een burgeroorlog. 

“The time will come when Europeans will return to themselves, finding the strength to repudiate the humanitarian religion and all the associated clutter. The failure of the system will give way to the awakening of an identitarian consciousness, a fact that is observable even as I write.” 

“Unexpected resistance is slowly rising, a sign of what is to come. I do not believe that Europeans, upon learning that they are in danger, will allow themselves to be displaced. The past has shown that historic awakenings occur very slowly, but once they have begun, nothing can stop them.” – Dominique Venner, The Shock of History: Religion, Memory, Identity 

Op 21 april 2021 publiceerden twintig Franse oud-generaals een open brief, gericht aan de Franse regering en het parlement, waarin zij waarschuwen voor een op handen zijnde burgeroorlog. Deze boodschap is meer dan een observatie, het bevat een niet te missen waarschuwing: als de regering geen orde op zaken stelt, zullen de “actieve kameraden (militairen in actieve dienst) de beschavingswaarden beschermen”. De datum van publicatie lijkt niet geheel toevallig, op 21 april 2021 was het zestig jaar geleden dat Frans-Algerijnse generaals een coup pleegden om de dekolonisatie van Frans-Algerije te doorkruisen. Ging het destijds om een kolonie die onder de voet gelopen dreigde te worden door de islamitische hordes (wat na de onafhankelijkheid daadwerkelijk gebeurde), deze keer gaat het om het vaderland zelf. In de toon van de brief is het harde realisme van Dominique Venner terug te horen, die zelf als OAS strijder vocht en in zijn latere boeken waarschuwde voor de multiculturele hel.

De brief noemt als grootste bedreigingen de wetteloosheid, de islamisering en “een zeker antiracisme”. Met dat laatste wordt globalisme, progressivisme, cultuur-marxisme of welke naam je het ook wilt geven bedoeld, het is allemaal dezelfde vijand van de traditionele Europese cultuur. Het raciale aspect is geheel weggelaten, de brief spreekt van het hooghouden van de wetten van de republiek, ongeacht huidskleur of geloof. Tegelijk is het duidelijk dat de genoemde bedreigingen slechts symptomen zijn van le Grand Remplacement. Op dit moment is 40% van alle nieuwgeboren kinderen in Frankrijk van Afrikaanse oorsprong, in 2050 zal dat 65% zijn. Voor de huidige leiders zijn de multiculturele problemen nog altijd te loochenen, in hun villa’s ver weg van de banlieu’s. Zij vinden de 400.000 nieuwe immigranten die per jaar Frankrijk binnenstromen niet genoeg, zij willen meer immigranten, altijd meer. Dat de gewone man in zijn gele hesje daardoor geen werk meer kan vinden en geen herkenbaar thuis meer heeft ontgaat ze of kan ze niet schelen. De afstand tussen de politiek en het volk is groot, maar de afstand tot het leger is mogelijk nog groter. De minister van defensie is een vrouw met de naam Florence Parly. Hieronder schudt zij de hand van de militair die de laatste bestorming met bajonet leidde. 

Ziet u het probleem? Misschien even inzoomen.

Met bibberende stem zei Parly dat het gedrag van de oud-generaals onacceptabel was en dat sancties zouden volgen. Zij spreekt vanuit een hypocriete positie en is zich daar bewust van. Niet de militairen hebben verzaakt maar zijzelf en de andere leden van de regering, omdat zij wegkijken terwijl Frankrijk wegzinkt in het multiculturele geweld. De oud-generaals hebben sinds de eerste open brief geen terugtrekkende beweging gemaakt, integendeel, gisteren. publiceerden een groep militairen in actieve dienst een tweede open brief, die op de dag van publicatie al door 250.000 mensen werd ondertekend.

Deze brief bevat een antwoord op een aantal punten van kritiek, zoals de vermeend scherpe toon: “Het leger is juist de plaats waar we de waarheid spreken omdat we ons leven inzetten.” Over de bemoeienis met de politiek zeggen de militairen dat zij in verschillende landen gezien hebben wat de voortekenen zijn van ineenstorting. Hun oordeel over de huidige situatie in Frankrijk noemen zij apolitiek. Ook de kritiek dat het leger op het punt zou staan om een coup d’etat te plegen spreken zij tegen. “Als er een burgeroorlog uitbreekt, zal het leger de orde op eigen bodem handhaven, omdat het daarom gevraagd zal worden.” Alleen, wie gaat het leger vragen om te handhaven? Dat zou de politiek moeten zijn, maar in de brief is dat niet langer vanzelfsprekend.

Het is wachten op de lont in het kruitvat.

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Pieter
Gast
1 jaar geleden

Hoezo even inzoomen? Ik begrijp niet wat jullie bedoelen. Een magere arm?