Het is allemaal niet zo complex, Rob de Wijk

1
1630

Als Rob de Wijk opduikt in de commentaren wijst dat meestal op oorlogsdreiging, maar deze keer gaat het om een groter gevaar, nog wel van eigen bodem afkomstig: de topadviseur voor veiligheidsvraagstukken ziet bij de JFvD jongeren een fascinatie voor nazisme, omdat zij ‘antisemitische berichtjes’ naar elkaar hebben gestuurd in een privé appgroepje. De Wijk reageert wat laat op het nieuws, maar hij is er dan ook in de pen geklommen om duiding te geven:

“Deze jongeren zijn ontspoord. Ze zijn verweesd in een complexe wereld waarin globalisering, neoliberalisme en machtsverschuivingen ons leven lijken te bepalen en waarin een richtinggevende ideologie ontbreekt. Dus grijp je terug op simpele ideologieën waarmee je je eigen werkelijkheid kunt creëren. Je wijst zondebokken aan zoals Joden, moslims of kapitalisten. Je sluit je van de verderfelijke buitenwereld af en kiest voor nationalisme en protectionisme. En je negeert de democratie en de rechtsstaat.”

Dat De Wijk met zulke grote woorden meedoet aan het wekenlange mediacircus over de FvD, geeft vooral aan dat hij zijn gevoel voor proportie kwijt is. Als hij daarnaast suggereert dat deze jonge mensen lid zijn geworden van de jongerenafdeling van Forum voor Democratie om over de jaren op te klimmen naar het centrum van de macht, met als uiteindelijk doel om de democratie en de rechtstaat omver te werpen, dan lijkt het bijna alsof hij zijn eigen werkelijkheid heeft gecreëerd.

Wij kijken er met nuchtere ogen tegenaan:
In Nederland is een nationalistisch georiënteerde politieke partij, die ooit goed was voor meer dan 20 zetels, door de verontwaardigingsmachine van joodse organisaties en de linkse media gedecimeerd tot een partij in de marge, nadat enkele jongeren kritiek uitten op de joodse invloed binnen de FvD.

Als een paar kritische privé-berichtjes een politieke partij de das om kunnen doen, dan is normaal bestel niet meer mogelijk. Het is eenvoudigweg te kwetsbaar geworden, ongeacht wat de partijleider had moeten doen of nalaten. Scherper gesteld: als joodse organisaties en linkse media hun kennelijke macht zo onverantwoordelijk gebruiken, dan zijn zij een gevaar voor de belangen van de Nederlandse bevolking geworden.

Rob van Wijk zegt dat in deze tijden een richtinggevende ideologie ontbreekt, maar als we de twee partijen beschouwen die zeggen de rechter kant van het politieke spectrum te vertegenwoordigen – de PVV en de FvD – dan is hun richtinggevende ideologie duidelijk zichtbaar: het zionisme. De respectievelijke partijleiders belijden hun tenenkrommende zionisme week na week opnieuw.

Wij zijn net als vele anderen tot de conclusie gekomen dat een volksnationalistische partij een vertegenwoordiger moet zijn van het Nederlandse belang en niets te zoeken heeft bij het zionisme. Dat deze tegenstrijdigheid niet als zodanig ervaren wordt, komt door een scheefgroei in de cultuur, die wij trachten te veranderen. De uitkomst van deze metapolitieke strijd is dat een joodse culturele invloed op onze volkspartijen net zo vreemd zal aanvoelen als de invloed van dat andere Semitische geloof, de islam.

Het is allemaal niet zo moeilijk.

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Froukje
Gast
1 jaar geleden

In het Witte Huis waren deze week 2 joodse lichtjes feesten met 100 gasten op ieder feestje.
De joodse dominantie over het Amerikaanse beleid kan niet beter zichtbaar worden.