GeenStijl is weer eens zuur (en inconsistent)

0
193
Mannetje bittervoorn met paaiutslag
Mannetje bittervoorn met paaiuitslag

Naar aanleiding van een interview in de volkskrant met Géza Hegedüs, heeft GeenStijl ook wat te melden. Die melding was vooral dat Dhr. Hegedüs een heel erg enge man was en ook Erkenbrand werd genoemd. Volgens GeenStijl zijn wij het equivalent van de KKK.

Allereerst om in te gaan op wat GeenStijl over Hegedüs zegt: in welke zin zijn de uitspraken van Hegedüs anders dan die van Minister Blok? Beiden stellen dat multi-etnische en multiculturele samenlevingen niet functioneren en gedoemd zijn tot falen. Waarom verdedigt GeenStijl de minister wel, maar valt het Hegedüs aan als zijnde een enge radicaal? De consistentie is ver te zoeken bij GeenStijl.
Nu hebben wij sowieso geen hoge pet op van het studentikoze roze scheldblog dat zich voor volks door laat gaan. Zij en hun liberale “nationalisme” zijn een afleiding voor echte oplossingen in de crisis van moderniteit. Enige redactionele consistentie zou fijn zijn, dan weet de lezer waar zij aan toe is.

Wat betreft het op één lijn stellen van Erkenbrand en de KKK: als wij kruizen verbranden en mensen lynchen dan weet u meer dan wij. Wij dragen normaliter gewoon een pak, puntmutsen zijn niet echt onze stijl. Wat betreft het gebruiken van buitengerechtelijk geweld: wij zijn een metapolitieke en sociale organisatie, wij organiseren congressen en maken culturele content. Wij geloven in het bereiken van onze doelen via vreedzame culturele verandering. U kunt het met ons oneens zijn en wij zijn gewoon bereid om daar een nette discussie over aan te gaan. Maar ons vergelijken met een gewelddadige suprematistische beweging gaat wat ver.

Als u nog een gewelddadige politieke organisatie zoekt om op te schelden: mag ik suggereren dat u eens bij antifa aanklopt?

Veel dieper op het artikel kan ik eigenlijk niet echt ingaan. Het was een tirade met beschuldigingen en verdachtmakingen en schuld door associatie, met maar weinig inhoudelijks te melden. Wat verwachten we eigenlijk ook van het huidige GeenStijl?

Een ding dat ik nog wel wil vermelden. De Volkskrant haalde wederom kritiekloos de extreemlinkse organisatie Kafka als bron aan. Kafka wordt door de AIVD gekenmerkt als anti-democratisch en zij zijn bereid hun doeleinden buitenwettelijk te bereiken.

-Éordred