Geen Synergie Tussen TPO en DDS

3
1098

Het debat over ras is in alle hevigheid losgebarsten en het gaat er
chaotisch aan toe. In de pers is er zeker geen afstemming. De argeloze lezer van TPO en
DDS raakt verward in een onoverzichtelijke kluwen van wetenschap en
pseudowetenschap.

Een artikel in TPO van de econoom en cultureel antropoloog Paul Hekkens “Genetische
verklaring als medeoorzaak intelligentieverschillen blank en zwart niet uit te sluiten”, met
als ondertitel “Misschien dat enige bevoogding van landen in Afrika toch niet zo’n slecht
idee is”, gaf mij de hoop dat er eindelijk een kentering zou komen in het debat over ras
en IQ. Althans in de rechtse online media.

Helaas sprongen mij de tranen in de ogen na het lezen van het artikel “FVD-liefhebbers
en -haters opgelet: zo zit het dus écht met rassen, intelligentie en IQ” van Tim Engelbart in
DDS. Net zoals Michael van der Galien kan Tim beter solliciteren bij Kafka naar de
functie van rasontkenner.

Jan Hollander

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Gast
4 jaren geleden

Beweren dat rassen niet van elkaar verschillen, is klinkklare nonsens. Toch zijn er zeer veel linksmenschen die dit met droge ogen doen. Beangstigend als je het mij vraagt. Want natúúrlijk verschillen rassen van elkaar. Niet alleen qua huidskleur en cultuur verschillen we van elkaar, ook qua lichaamsbouw, DNA en IQ. Zo zijn Aziaten blijkbaar slimmer dan blanken en blanken weer slimmer dan zwarten. Dat is gewoon bewezen en wat is daar nu eigenlijk erg aan? Ik voel me als blanke man beslist niet meer of beter dan een Aziaat, zwarte of arabier. Maar dat neemt niet weg dat we wel degelijk van elkaar verschillen. Deze verschillen ontkennen is net zo dom als jezelf op de borst kloppen vanwege de vermeende superioriteit van je ras.

https://theedgyveggieweb.wordpress.com/2018/02/18/mannen-vrouwen-en-rassen-verschillen-wel-degelijk-van-elkaar/

Marius Sielcken
Gast
4 jaren geleden

Sywert van Lienden
“het onderzoek onderschrijft [de] correlatie tussen welvaart en gemiddeld IQ van landen, [maar] onduidelijk is hoe de causaliteit loopt.”
Vertaalt DDS naar
“Dus: de haters van het Forum voor Democratie hebben gelijk dat er geen gedegen wetenschappelijk onderzoek is om zomaar te vertellen dat bepaalde ‘rassen’ een lager IQ hebben.”????

Dit is dezelfde denkfout als Kraut&Tea. Wetenschappelijke ongeletterdheid. Alleen omdat je een fenomeen niet 100% kunt verklaren met een gegeven model, betekent niet dat het dat het onduidelijk is. Al verklaart een model maar 1%, dat model DUIDT iets. Correct zou zijn, om te zeggen: het is onbekend in hoeverre genetica de uitkomsten van IQ-scores bepalen, MAAR HET IS DUIDELIJK DAT ER EEN CAUSALITEIT IS.

Marius Sielcken
Gast
4 jaren geleden

““Pride in one’s race – and that does not imply contempt for other races – is also a normal and healthy sentiment. I have never regarded the Chinese or the Japanese as being inferior to ourselves. They belong to ancient civilizations, and I admit freely that their history is superior to our own.

They have the right to be proud of their past, just as we have the right to be proud of the civilization to which we belong. Indeed, I believe the more steadfast the Chinese and the Japanese remain in their pride of race, the easier I shall find it to get on with them.” – Adolf Hitler