FBI betaalde satanistische pedo om Atomwaffen te infiltreren

0
898

Joshua Sutter bezat het profiel van de ideale informant gezien zijn lange voorgeschiedenis met verschillende groepen binnen de beweging (2). Zijn vader was een predikant die verbonden was met de organisatie Aryan Nations en was op deze manier de perfecte ingang bij Sutter Jr. In 2003 werd Sutter Jr. gearresteerd wegens een vuurwapen gerelateerde aanklacht en heeft als gevolg hiervan een tijdje in de gevangenis gezeten. Deze gebeurtenis was het begin van zijn samenwerking met de federale overheid.In de jaren na zijn arrestatie trouwde Sutter met een meisje genaamd Jillian Hoy, samen creëerden ze een unieke cocktail van satanisme en nazisme. Hij was het hoofd van de Amerikaanse vleugel van de Order of the Nine Angels (Temple of Blood) en zij het hoofd van de satanische uitgeverij Martinet Press. De gehele operatie was een keten van “edge” die zelfs bij de meest onaangepaste wignat de ogen zal deed knipperen. Marinet Press meest bekende/beruchte uitgave is een waanzinnig slecht geschreven roman over een satanische dystopie met de titel ‘Iron Gates’. Dit werk is gevuld met onderwerpen als marteling, verkrachting en infanticide. Het is nou niet direct een boek waar je de gewone mens mee zou willen proberen te inspireren. 

Sutter maakte van zichzelf een extremistisch karikatuur en tikte alle denkbare hokjes af die de gewone Amerikaan zou afschrikken. Hij omarmde Neo-nazisme, satanisme, verkrachting, de politiek van Noord-Korea, terrorisme en genocide. Dit is niet het type persoon waar ook maar iemand met een beetje verstand mee geassocieerd zou willen worden. Echter, om wat voor reden dan ook trok het wel enkele figuren aan, bestaande uit voornamelijk jonge “edgelords” die het idee hadden dat Sutter het bij het juiste eind had. 

Er zijn twee belangrijke lessen te distilleren uit deze situatie. De eerste betreft de aard van federale informanten en het gedrag dat ze proberen uit te lokken; de tweede is het belang om te waken voor transgressiefetisjisme aan de rechterflank. 

Sutters gehele manier van werken was gericht op het overtuigen van jonge dwalende zielen om extreme ideeën, terrorisme en criminele activiteiten te omarmen. Atomwaffen als organisatie was ontworpen om zoveel aandacht van de federale wetshandhaving te trekken als mogelijk. De groep labelde zich openlijk als een terreurorganisatie die de intentie had het gehele systeem te vernietigen. De groep hield zich bezig met paramilitaire training, liet verschillende vijanden uitschakelen, dreigde op sociale media met verschillende terroristische daden en ander gewelddadige acties uit te voeren en gaf verder op geen enkele manier om optiek. Een voorbeeld van dit laatste is het feit dat een van de leiders van de groep, onder het online pseudoniem “Rape”, kinderporno deelde. 

De bovenstaande activiteiten zorgden er al snel en zonder enige moeite voor dat de groep werd geportretteerd als een van de grootste bedreigingen voor de Verenigde Staten. Dit ondanks het feit dat het merendeel van de leden bestond uit een groepje opstandige tieners die duidelijk te veel tijd op het internet doorbrachten. De groep werd met een aantal moorden in verband gebracht, deze gevallen gaven echter enkel de indicatie dat de groep eerder lastig dan gevaarlijk voor de orde was. Een lid bekeerde zich tot de Islam en doodde twee anderen die zijn nieuwe geloof niet respecteerden (3). Een ander lid doodde een homoseksuele joodse student met wie hij mogelijk een seksuele relatie had (4). Er was tevens een geval waarbij een zeer jong lid de ouders van zijn vriendin vermoorde nadat ze zich negatief hadden uitgelaten over zijn ideologie. Alle bovenstaande situaties, hoe gruwelijk ze mogen zijn, doen denken aan materiaal van degenerate “scholenschutters” en andere maatschappelijke verschoppelingen. 

Desondanks wist de groep zich te presenteren als daadwerkelijke terroristische organisatie en maakte van zichzelf zo een makkelijk doelwit voor beschimpende artikelen vanuit populaire media en inluisacties uit federale hoek. Deze acties leidden ertoe dat veel leden werden gedoxt en dat verschillende (nog) minder gelukkigen zelfs werden gearresteerd (5). Al met al werd het systeem dat de groep beweerde te bevechten op geen enkele manier beschadigd en dit maakte ze de meest perfecte terreurorganisatie voor de FBI: dom, clownesk, extreem en uiteindelijk ongevaarlijk, behalve wanneer opgejut door informanten (zoals Joshua Sutter). 

Atomwaffen was niet de enige groep in zijn soort. De groep genaamd “The Base” (de letterlijke Engelse vertaling van “Al-Qaeda”) was gericht op hen die Atomwaffens provocaties nog te mild vonden. De groep, die werd geleid door een man die letterlijk voor de federale overheid heeft gewerkt, stond te springen om de wereld te laten zien dat ze een terreurorganisatie was gemaakt om kwaadaardigheid te zaaien (6). De FBI wist de groep uiteraard binnen een mum van tijd te infiltreren en strikte zo binnen de kortste keren verschillende leden door ze op te stoken om verschillende (door de infiltranten bedachte) misdaden te plegen. Een voorbeeld van zo’n situatie was een infiltrant die een Arabisch lid van de organisatie overtuigde een synagoge te vandaliseren, waarna dit voorgenoemde lid snel gearresteerd werd. 

Atomwaffen en The Base worden nog steeds regelmatig aangehaald door de grote mediakanalen als aanwijzingen voor de gevaren uitgedragen door “blanke supremacistische terroristen” ondanks het feit dat beide groepen niet meer dan uitlokkertjes van de FBI zijn. De grootste schade die ze hebben aangericht is aan de verwarde jongeren die zich bij hen aansloten. 

Het is terecht om de FBI grotendeels aansprakelijk te stellen voor deze groepen. De jongeren die ze erin lokten en tot misdaden aanzetten zouden zonder hen waarschijnlijk niet verder zijn gekomen dan stoere taal op het internet. Dit is een zeer belangrijke factor om in acht te nemen betreft de situatie. 

De schuld ligt echter niet volledig bij de dienders. Er waren tientallen mensen die het pad van deze groepen kruisten en tot de conclusie kwamen dat ze de goede richting op dachten. Ze waren gek op het extremistische karakter van Atomwaffen en The Base en waren ervan overtuigd dat het idee van een satanische neonazi terreurgroep daadwerkelijk het pad tot overwinning macht was, Ze geloofden dat de verheerlijken van iedere vorm van misdaden en daarbij het verlangen ze uit te voeren geweldig was. Deze mensen vroegen er gewoon om erin geluisd te worden. 

Iedereen met een beetje gezond verstand maakt dat hij wegkomt van een groep die van zijn leden verlangt dat ze afgrijselijke satanische fan-fictie lezen, en al helemaal wanneer deze groep letterlijk naar de buitenwereld schreeuwt “wij zijn terroristen”. Maar jarenlang hebben sommige blanke nationalisten, om wat voor reden dan ook, dit soort groepen aantrekkelijk gevonden: Zij doen tenminste iets! De vele verhalen van federale infiltratie en het vooruitzicht van volledige vervreemding van ordinaire Amerikanen demotiveert ze niet. Ze geloven daadwerkelijk dat een handvol figuren met schedelmaskers het machtigste imperium ter wereld klein kunnen krijgen. Deze fantasie zal nooit uitdoven tot de maximale tevredenheid van de FBI. 

Nogmaals: er zijn een aantal belangrijke lessen te destilleren uit de gehele Sutter situatie. De reden die het meest voor zich spreek is de volgende: vertrouw nooit een persoon die betrokken is geweest bij vrijwel iedere splinterbeweging (ongeacht ideologie of maatschappelijke invalshoek) van de afgelopen twintig jaar. Zelfs al zou hij geen informant zijn dan gaat het waarschijnlijk over een gek die je niets anders dan ellende zal brengen. Zo niet, dan fladdert zo’n persoon na een tijdje door omdat hij zijn interesse kwijt is geraakt. 

Een andere les is om ideeën met een splinterachtig karakter op afstand te houden. Identitairen zijn overduidelijk politieke dissidenten en het systeem hersenspoelt mensen te denken dat we duivelse figuren zijn. Onze taak is om mensen te overtuigen dat deze propaganda niet accuraat is en dat we in feite normale mensen zijn die slechts in een fijn land willen wonen. Vele van onze ideeën hebben inderdaad een splinter-achtig karakter en zijn erg onaantrekkelijk voor de gemiddelde persoon; maar met de juiste presentatie en methoden kan je de sympathie van de gemiddelde persoon binnenhalen. Het adopteren van satanisme en het verheerlijken van massamoord is niet de manier om de mensen te bereiken). Dit gedrag trekt enkel het slijk van de samenleving aan die een ideologie wensen waar ze zichzelf in herkennen, niet een ideologie die daadwerkelijk potentie heeft invloed uit te oefenen. 

Sommige mensen aan “onze kant” denken dat hoe extremer je bent, hoe authentieker je bent: “Niemand is “rechtser” dan ik ben!” buldert men dan. Er is niemand een betere boeman voor systeempropaganda dan dit soort mensen. Het is belangrijk dat we het schrikbeeld dat ze voor ons hebben gemaakt niet omarmen. We dienen dat beeld onklaar te maken door onszelf te presenteren als geslaagde, bereikbare en aangepaste mensen. Randgedrag als doel op zich mag dan efficiënte strategie zijn voor muzikale subculturen maar voor een politieke beweging levert het slechts het tegengestelde van de gewenste resultaten. 

De laatste belangrijke les die te leren valt uit dit hele circus is dat we de fantasie van een gewapende insurrectie tegen de federale overheid moeten laten varen. Dit is een fantasie die je door de gehele Amerikaanse rechtervleugel terugvindt; zelfs bij vele libertariërs zoals zichtbaar is in de “anti-racist Boogaloo Boys” en de militanten uit Michigan die afgelopen jaar verstrikt raakten in een FBI-kidnapping plot (7). Deze mythe is de FBI’s kip met de gouden eieren waarbij de gouden eieren bestaan uit een oneindige stroom aan makkelijke doelwitten. De FBI is zelf prima op de hoogte dat je een overheid niet omver kan werpen met je kroegmaatjes, maar ze willen maar wat graag dat je zelf van het tegendeel overtuigd bent. Sterker nog, ze willen zelfs je training en wapens wel financieren; het is allemaal onderdeel van het hooghouden van hun quota van enge rechtse terroristen. Het eerdergenoemde Michigan kidnapping plot kon op eigen kracht al de media overtuigen dat rechtse terroristen de grootste bedreiging voor het land vormden en het maakt helemaal niets uit dat het gehele plan is uitgebroed door federale dienders en informanten. 

De bovengenoemde fantasie is niets meer dan een rollenspel dat te serieus genomen wordt door de deelnemers: een handvol mannen met wapens zijn in geen enkele situatie in staat een overheid omver te werpen. Burgeroorlogen worden gevoerd door grote groepen mensen en invloedrijke instituten; niet door een paar mannen in de bossen gesteund door niemand buiten henzelf. Het idee van een gewapende opstand mag dan een stuk romantischer klinken dan het saaie werk betrokken bij daadwerkelijke maatschappelijke verandering en dit is tevens de reden dat er in spannende boeken niet wordt geschreven over organisaties maar over de eenzame guerrillastrijder die het opneemt tegen een kwaadaardig imperium. Dit is echter fictie voor een reden, namelijk dat de echte wereld niet zo werkt. 

Als we willen winnen moeten we serieus zijn en ons bezighouden met duidelijke taken geassocieerd met gemeenschapsorganisatie en culturele ontwikkeling. Dit mag dan wel geen materiaal zijn voor een spannende actiefilm maar het is wel de manier om daadwerkelijke macht te krijgen en invloed uit te oefenen. 

Laten we hopen dat Sutter, Atomwaffen en The Base een nare herinnering van 2010’s wordt/blijft en dat niemand zal proberen in hun verwarde voetsporen te treden. De autoriteiten zullen uiteraard hun best doen dissidenten te strikken in nieuwe achterlijke valstrikken, maar laten we onthouden dat de beste manier om hun strikken te ontlopen is door niet de monsters te worden die ze graag willen vangen.


Oorspronkelijk artikel 
Exclusive: Fed-Supported Transgression
Datum: 22 augustus 2021 
Auteur: Eric Striker 

Wie meer wil weten: The FBI Paid Leader Of Satanic Pedophile Death Cult $82,000 To Take Over Atomwaffen Division In Order To Brainwash, Drug and Entrap Its Young Members 

Bronvermelding 
1 https://www.vice.com/en/article/dyv9zk/fbi-bankrolled-publisher-of-occult-neo-nazi-books-feds-claim 
2 https://www.unz.com/estriker/national-justice-exclusive-notorious-nazi-satanic-group-is-an-illegal-counter-intelligence-operation-controlled-by-two-career-fbi-informants/ 
3 https://www.nbcnews.com/news/us-news/neo-nazi-turned-muslim-charged-killing-roommates-who-disrespected-faith-n763251 
4 https://www.propublica.org/article/atomwaffen-division-inside-white-hate-group 
5 https://www.theguardian.com/world/2020/mar/06/neo-nazi-arrests-deals-blow-us-group-atomwaffen-division 
6 https://www.vice.com/en/article/epd7wa/department-of-homeland-security-confirms-neo-nazi-leader-used-to-work-for-it 
7 https://www.buzzfeednews.com/article/kenbensinger/michigan-kidnapping-gretchen-whitmer-fbi-informant