Erkenbranders bezoeken Arcadifest II: Een duik in de Duitse Alt-right

0
145

ARCADIFEST II van 25 februari jongstleden was een bijzonder geslaagde, mede door Erkenbrand mogelijk gemaakte bijeenkomst van diverse patriottische, rechts-conservatieve en identitaire groeperingen. Het evenement liet zien hoe prachtig en feilloos samenwerking op rechts kan verlopen. Op het programma stonden twee artiesten van hoog allure: rapper Komplott en de zangeres Melanie Schmitz met haar gitaar.

In een volle zaal zat de stemming er vanaf het begin al goed in. In deze positief geladen, energieke sfeer werden als vanzelf nieuwe contacten gelegd. De organiserende partij, Arcadi Magazin, is een Duitse webstek waarin niet alleen de hedendaagse politiek, maar ook films, games en wetenschap vanuit een conservatief-identitair standpunt worden belicht. Deze tegenhanger en criticus van de in zichzelf gekeerde Duitse mainstream media, waarin cognitieve dissonantie hoogtij viert, biedt een heldere kijk op actuele in de reguliere media onderbelichte kwesties. De recente moord met messteken op de 15-jarig Mia in Kandel, Rijnland-Palts, door een Afghaanse migrant kan hier worden genoemd als een nieuw en treurig dieptepunt. Mede vanwege het stilzwijgen hierover in de reguliere media, worden bij ARCADI initiatieven zoals 120 Dezibel (www.120db.info, evenals www.einprozent.de) gepromoot als zinvolle tegenhanger van de gehate, extreem feministische #metoo beweging.

Melanie Schmitz trad als eerste op. Deze singer-songwriter is een icoon van het identitaire milieu in Duitsland. Ze maakt deel uit van een Identitair project annex woongemeenschap in de studentenstad Halle in de Duitse deelstaat Saksen-Anhalt. Ondanks diverse aanvallen van de communistische knokploeg Antifa, gaat deze woongemeenschap onverschrokken verder met het organiseren van evenementen in hun Kulturhaus en blijft de groep vol overgave actief op hun Facebookpagina. Deze woongemeenschap opent voor vriendelijke bezoekers altijd haar deuren en een bezoekje is dan ook absoluut de moeite waard. De liedjes van Melanie Schmitz zijn over het algemeen weemoedig en zeer ontroerend. Toen ze haar muziek ten gehore bracht werd het in de zaal muisstil. Het is dan ook zeer begrijpelijk dat de vele werken onder haar artiestennaam MademoiselleEnvie op YouTube honderdduizenden weergaven hebben.

Na de pauze werden de tafels haastig aan de kant geschoven en beenden de bezoekers zo snel mogelijk richting podium voor het optreden van Komplott. Vol enthousiasme werd deze artiest toegejuicht toen hij het podium besteeg om enkele nummers van zijn nieuwe album op te voeren. De zelfverklaarde “Identitaire Rapper” maakt sinds 2015 furore door atmosferische, epische beats en klanken te combineren met zeer krachtige teksten die de huidige staat van de samenleving en politiek treffend weergeven. Het is niet vreemd dus dat zijn legendarische nummer “Europa” op YouTube een half miljoen weergaven heeft. Het uitbundig dansende en springende publiek was blij om samen met gelijkgestemden een mooi feest te kunnen vieren.

Een politiek actieve, vredelievende beweging die zo hard groeit en zo goed netwerkt in binnen- en buitenland, is niet meer te stoppen! Een hartelijke dankgroet aan ARCADI voor deze prachtige avond!