Erkenbrand reist naar Saksen

0
230

Onlangs is een delegatie van Erkenbrand naar de rotsachtige wouden van Saksen afgereisd om deel te nemen aan een lezersweekend van Arcadi Magazine. Naast het aanwezige natuurschoon was er ook volop cultuur en vertier, en waren en interessante sprekers.

Zoals typisch voor het voormalig Oost-Duitsland, vertoefden we in een voormalig ‘socialistisch’ ruim opgezet pionierskamp, met eenvoudige hutten en diverse eet- en feestzalen. De prachtige situering midden in de bossen kalmeerde lichaam en geest. In deze afgelegen streken zijn de eigen cultuur en traditie nog iets vanzelfsprekends en zijn mensen van nature nog patriottisch. Geen wonder, dat we ter plaatse vrijwel uitsluitend verkiezingsposters van de AfD en de NPD aantroffen. Volks- en cultuurverraders hoeven hier niet op bijster veel populariteit te rekenen.

Arcadi Magazine (zowel website als tijdschrift) biedt een compleet pakket voor de patriottische en de nieuw-rechtse lezer, en doet dit op een laagdrempelige wijze. Niet alleen politieke artikelen, juist ook films, boeken, games, recepten, seksualiteit en relaties en alle andere vormen van lifestyle komen aan bod. In deze zin onderscheidt Arcadi Magazine zich van wat pretentieuzere tijdschriften met zwaardere politieke kost, zoals Sezession en de wekelijkse krant Junge Freiheit.

Een factor van dit succes van Arcadi Magazine is de aan het tijdschift gelieerde burgernetwerk Ein Prozent. Ein Prozent is de lobbygroep van gewone Duitsers die zich niet gehoord voelen door de globalistische politieke elite. Tegenwoordig heeft iedere belangengroep een eigen lobby. Echter, een dergelijke lobby werd tot voor kort ongepast geacht voor de autochtone blanke meerderheid, bijv. de autochtone Duitsers (of de Nederlanders). De burgerbeweging Ein Prozent doorbreekt deze cultuur van zelfhaat en is een platform, een kanaal, voor Duitsers die volkssoevereiniteit nog een warm hart toedragen. Arcadi Magazine is een voorbeeld van een succesvol onderdeel van deze ‘kontrakultur’ van patriottisch ingestelde mensen. Ein Prozent strijdt via haar projecten tegen massamigratie en de steeds strenger wordende censuur in Duitsland. Meer concreet investeert Ein Prozent met het opgehaalde geld van sponsoren en donateurs in diverse projecten zoals een kledinglijn, stickers, Arcadi Magazine en Compact Magazine.

Terug naar het lezersweekend: De eerste avond werd een interessante lezing gegeven over het belang van cartoons, tekeningen en spotprenten bij het uitdragen van een politieke boodschap. Dit geldt niet alleen voor tijdschriften maar natuurlijk ook voor websites met een politieke boodschap. Meer concreet werd het psychologisch belang van een simpele tekening benadrukt. Deze prent kan meer impact op iemands mening en overtuiging hebben dan een lang en goed geschreven artikel. De kunst van het tekenen is echter niet voor iedereen weggelegd en het wordt weinig gestimuleerd in reguliere onderwijsinstituties. De spreker riep iedereen op om eventueel verborgen talent te ontdekken en te bezien of je zelf ook in staat bent een grappige, satirische politieke boodschap in de vorm van een prent of cartoon te maken.

Ter afronding van de eerste avond werden krijgs- en studentenliederen gezongen uit lang vervlogen tijden. De geschiedenis wordt springlevend met een lied als Des geyers schwarzen haufen dat gebeurtenissen beschrijft die welhaast een half millennium oud zijn, en handelen over de Boerenoorlogen van rond 1525. Het strijden tegen onrecht en tirannen, of deze nu de vorm aanneemt van één koning of een schimmige elite, lijkt welhaast tijdloos.

De volgende dag werden enkele mooie plekken in de streek bezocht. Het gebied Sachsische Schweiz is een gebied met een fenomenale natuur, te meer gelet op de steile heuvels, de sierlijk kronkelende Elbe, middeleeuwse dorpjes en allerhande rotsformaties die honderden meters uit het landschap steken. Zo zijn Festung Koningstein en die Bastei absoluut spectaculaire plekken om te bezoeken.

Na dit uitstapje was het tijd voor de belangrijkste sprekers van het weekend. Ten eerste Jan Nolte, een prominent lid van de Duitse Bondsdag. Hij was eerder bestuurslid van de jongerenafdeling van de AfD, de Junge Alternative (JA). Nolte ging uitgebreid in op zijn werkzaamheden in de politiek en had natuurlijk interessante nieuwtjes voor insiders, die buiten de strekking van dit artikel vallen. Vermeld dient daarbij te worden, dat de Junge Alternative nog steeds wordt geobserveerd door de Bundesverfassungsschutz, met het klaarblijkelijke doel het normale politieke proces te schaden en het proces van globalistische ‘Gleichschaltung’ te bevorderen door deze populistische partij en met name haar jongerentak te demoniseren.

Tevens nam Maximilian T. het woord. De persoonlijk medewerker van Jan Nolte werd in 2018 gearresteerd en wekenlang in de isolatiecel gezet, om vervolgens te worden vrijgelaten. Hoe is dit mogelijk in Duitsland? Wie zich verdiept in dit bizarre verhaal, krijgt mogelijk een glimp te zien van hoe de deep state werkt:

Het verhaal begint op de luchthaven van Wenen waar een poetsvrouw, op de WC, een pistool vindt. De opgetrommelde politie maakt al gauw een link naar de beroepsmilitair Franco A., die ook rond die tijd op de luchthaven vertoeft. Meteen wordt er een terroristisch motief vermoed. Nader onderzoek naar deze Franco A. wijst uit dat hij zich tevens al jarenlang als Syrische asielzoeker heeft geregistreerd onder de naam David Benjamin en in die zin een dubbelleven leidt. Maximilian T. wordt tevens verdacht omdat hij ook op het vliegveld is en daarnaast Franco A. kent vanuit zijn beroepsleven als militair. De veronderstelling dat deze lieden met een verouderd pistool een aanslag zouden plegen, en dat ze dit pistool achteloos op een WC van een luchthaven zouden verbergen, is even onwaarschijnlijk als infantiel. Eerder is hier een val gezet voor de AfD in een poging van de ‘gevestigde orde’ om de partij te demoniseren. Een val, zoals we die vaker zien om rechtse politici te diskwalificeren, zie het recente Ibiza-gate.

Na deze bijzondere kijk achter de politieke coulissen, en een bratwurst van de barbecue, wordt het tijd voor een onspannende afsluiting van de avond onder begeleiding van een lokale tak van de nog steeds actieve Wandervögel. Deze völkische beweging van door de romantiek geinspireerde Duitse wandel-, natuur- en muziekliefhebbers inspireert al sinds eind 19e eeuw generaties mensen tot een simpeler leven en eenheid met de natuur. Tevens houden zij er vaak een antroposofische ideologie op na met een focus op Rudolf Steiner.

Deze muzikanten in traditionele kledij, met accordeon en trommel speelden op aanstekelijke wijze diverse oude Duitse liederen, die iedereen kon meezingen dankzij de uitgedeelde liederenbundel. En wie zegt dat alle Duitsers stug en ingetogen zijn, kent deze Saksen nog niet: Nadat de muzikale avond voor onze groep voorbij was, trokken de Wandervögel al spelend door het vakantiecomplex naar een nabij residerende, nietsvermoedende familie, waar één lid van het gezelschap zijn verjaardag vierde. Ter plekke werd geïmproviseerd en een mini-optreden gegeven, waardoor ook deze familie zich kon verheugen op ‘Musik mit Tanz’.

Voor wie de Duitse politiek, taal en cultuur kan waarderen, is het lezen van Arcadi Magazine en het bezoeken van een Arcadi lezersweekend absoluut de moeite waard!

Kvasir