Erkenbrand debuteert en wint!

0
1064

Afgelopen zaterdag 23 juni vond het jaarlijkse Voorpost voetbaltoernooi plaats, in het rustige zuiden van het land. Dit jaar was de 23e editie.

Erkenbrand deed dit jaar voor het eerst mee met het toernooi, met een team uit afdeling Noord-Nederland. Naast teams van Voorpost zelf (uit Rijnmond en Antwerpen) speelden er teams mee van de Vlaamse NSV (Nationalistische Studentenvereniging), Dietse kameraden en Nationalisten Hasselt.

Het was een levendig toernooi, dat al met al een kleine 4 uur duurde. De finale werd gespeeld tussen de winnaars van vorig jaar, Nationalisten Hasselt en de nieuwkomers van Erkenbrand Noord-Nederland. Uiteindelijk wist Erkenbrand Noord in de verlenging met 3-2 de overwinning te behalen. Wij kwamen, zagen en overwonnen, zullen we maar zeggen.

Na het toernooi was er een barbecue met overweldigende hoeveelheden vlees, waardoor de vegetariërs (we zijn bij Erkenbrand erg milieubewust) even moesten afdruipen. Gelukkig maakte de gezelligheid veel goed.

Wij willen Voorpost graag bedanken voor het organiseren van het toernooi en de andere groeperingen die meespeelden voor hun sportiviteit. Uiteraard zal Noord-Nederland de titel komen verdedigen volgend jaar en wij streven ernaar dat volgend toernooi alle 12 provinciale groepen teams zullen leveren. Als de Vlamingen dan de overige 5 provincies vertegenwoordigen, zullen wij weder een geheel zijn.

Lang leve de overwinning!