Een overzicht van rechtse publicaties en uitgevers

0
1147

Enige tijd geleden schreef ik een artikel over webcomics (strips) binnen alt-rechts, om deze onder de aandacht te brengen en lezers te inspireren zelf ook hun artistieke gaven te benutten voor de rechtse beweging. Kunst is zeer belangrijk voor de metapolitieke beweging van alt-rechts. Kunst grijpt mensen, het inspireert ze. Statistieken en datatabellen zijn voor de meeste mensen saai en niet inspirerend. Van esthetiek moeten we het hebben. Subtiele ‘redpills’, schoonheid en humor. Nu zullen de meeste lezers geen ambitie hebben om auteurs te worden of tijdschriften op te richten, maar lezen kunnen ze wel.

Zodoende wil ik wat tijdschriften en uitgeverijen onder de aandacht van de lezers brengen. Zij doen goed werk in het verzamelen en publiceren van rechtse kunst, het promoten van rechtse musici en door oude klassieke boeken die de mainstream in de vergetelheid heeft geduwd opnieuw uit te geven. In tegenstelling tot de veelal Amerikaanse web strips, zijn deze publicaties bijna allemaal Europees en dus makkelijk te verkrijgen voor onze Nederlandse lezers. Sommige van de genoemde publicaties worden ook op de jaarlijkse Erkenbrand-conferentie verkocht.

 

MJÖLNIR MAGAZINE

Uitgegeven door een Britse vriend van Erkenbrand, David Yorkshire, Mjölnir magazine is vernoemd naar de hamer van Thor en is herkenbaar heidens. Het richt zich vooral op beeldende kunst, poëzie en in mindere mate muziek. Het publiceert interviews met kunstenaars, recensies van stukken, korte verhalen en debuteert soms originele werken. Tot op heden zijn er 4 edities van Mjölnir magazine geweest: I Blast Off, II War, III Personae en IV The Wedding March.

Mjölnir Magazine wordt verkocht op de jaarlijkse conferentie van Erkenbrand.

https://mjolnirmagazine.blogspot.nl/

 

ARCADI MAGAZIN

Een Duitstalige publicatie dat een soort glossy format heeft a la Cosmo. Het publiceert interviews met identitaire persoonlijkheden, met name uit Duitsland maar ook met internationaal bekende figuren. Het schrijft over rechtse tattoo-kunst, publiceert reisverslagen en geeft zelfs kampeertips. Alles dat de rechtse levensstijl omvat. Arcadi is ook zeer gericht op musici en promoot artiesten als Xurious, Elessar en Komplott. Het organiseert een jaarlijks muziekevenement, Arcadifest, voor rechtse musici. Erkenbrand werkt sinds 2018 mee aan het organiseren van Arcadifest. Een aanrader voor al onze Duitstalige lezers.

Arcadi Magazin wordt verkocht op de jaarlijkse conferentie van Erkenbrand.

https://arcadimagazin.de

 

SEZESSION en VERLAG ANTAIOS

Sezession is een Duitstalig politiek cultureel tijdschrift onderdeel van uitgeverij Antaios. Zeer uitgesproken tegen links-liberale waarden, het plaatst zich binnen de conservatieve revolutie als intellectuele traditie. Het publiceert vooral essays die kritisch zijn op het Duitse establishment, neo-liberaal kapitalisme en linkse hypocrisie. Een soort tijdschriftversie van wat Erkenbrand of Counter Currents zoal schrijft. Het publiceert vaker omstreden auteurs zoals Hans Hermann Hoppe en Götz Kubitschek. Sezession organiseert jaarlijks een boekenbal in Hamburg. Uitgeverij Antaios publiceert werken van auteurs zoals Martin Lichtmesz (“Nationaal Masochisme”) en Camille Pagia (“Vrouwen blijven, Mannen worden”) die elders in Duitsland geen uitgever kunnen vinden.

https://antaios.de/

 

ARKTOS PUBLISHING

Arktos is een uitgeverij die is opgericht door John Morgan in 2009 en overgenomen door grondstoffenmagnaat Daniël Friberg in 2017. Oorspronkelijk was Arktos gevestigd in India maar nu is het hoofdkwartier van Arktos in Boedapest gevestigd. Arktos vertaalt en publiceert werk naar het Engels dat anders moeilijk verkrijgbaar is, zoals het werk van Alexander Dugin, Alain de Benoist en Solzhenitsyn’s “200 years together”. Het herpubliceert ook oudere werken die de gevestigde uitgeverijen liever zouden zien verdwijnen zoals het ouvre van Julius Evola en van Francis Parker Yockey. Haar werk is zeer waardevol voor rechts, omdat het de diepgang van haar activisten vergroot en een intellectuele ruggengraat bouwt waar de rest van rechts omheen kan bouwen. Arktos vormt samen met Red Ice Media en AltRight.com een conglomeraat.

https://arktos.com

 

NEERLANDIA

Hoewel ik eerlijk gezegd geen flauw idee heb wat de politieke oriëntatie van Neerlandia en haar moederstichting, de Algemeen Nederlandse Bond is (ik vermoed dat het een vrij apolitieke groep is), vermeld ik haar toch in deze reeks. Haar doelstellingen zijn namelijk ook doelen die Erkenbrand nastreeft, zoals het behoud van de Nederlandse taal en Cultuur en integratie met Vlaanderen. Zo een streven naar een Groot Dietsland moedigen wij uiteraard aan. Haar cover art is ook vrij traditioneel. Wij raden Neerlandia aan voor de taalliefhebbers en taalkundigen onder de lezers.

http://www.anv.nl/tijdschrift

 

ONS LEVEN

Het blad van de Katholiek Vlaams Hoogstudentenbond, een conservatieve studentenvereniging. De bond is opgericht in 1888, het heeft 2 wereldoorlogen overleefd en blijft door alles heen de Vlaamse Identiteit en de Groot-Dietsland-gedachte steunen. De oudste en meest traditionalistische publicatie in deze reeks, Ons Leven is niet identitair of alt-rechts maar stamt nog uit de tijd dat de waarden die wij verdedigen voor vanzelfsprekend werden gehouden. Het is katholiek en dus anti-materialistisch van aard.

Het komt tweemaandelijks uit.

https://www.kvhv.be/

 

TEKOS en DELTA STICHTING

TeKoS: Teksten, Kommentaren en Studies. Een tijdschrift gepubliceerd door de  Vlaamse Delta Stichting, welke zich ideologisch binnen de Nouvelle Droit bevindt. Delta stichting geeft ook vertaling van o.a. Alain de Benoist uit. TeKoS is een wat breder georiënteerde publicatie dan de meeste uitgevers binnen de Vlaamse Beweging bieden, het schrijft voornamelijk over politiek, lopende zaken en cultuur. Het is zoals veel Vlaamse publicaties voor aansluiting met Nederland en een Groot Dietsland. Delta Stichting is ongeveer de enige echte rechtse uitgever in de lage landen.

http://www.knooppuntdelta.be/

 

REVOLTE

Het tijdschrift van Voorpost. Wij staan zeer positief tegenover Voorpost en moedigen hun acties in de regel aan en werken soms ook samen. Revolte rapporteert over de activiteiten van Voorpost en publiceert van tijd tot tijd stukken van haar leden.

http://www.voorpost.org/voorpost-tijdschrift

 

NOUVELLE ÉCOLLE

Het tijdschrift van Alain de Benoist, een van de oprichters van de Nouvelle Droit. Het is opgericht in 1968 en komt jaarlijks uit. De Benoist is een van de belangrijkste schrijvers. Het bespreekt vooral filosofie en niet zozeer lopende zaken. Nietzsche en Jung komen vaak aan bod eveneens onderwerpen als genealogie, massa-cultuur en religie. Het tijdschrift is vaak bron van controverse in de Franse Pers.

http://www.revue-nouvelle-ecole.com/

 

IDENTITAIRES

Het tijdschrift van Generation Identitaire. Het doet verslag van de activiteiten van de Identitaire Beweging in Frankrijk en Internationaal, zoals haar Defend Europe missie.

http://www.boutique-identitaire.com/fr/18-revues

 

SYNERGIES EUROPÉENES

Het tijdschrift van de gelijknamige denktank. Opgericht in 1994 en geredacteerd door Robert Steuckers, een goede vriend van Erkenbrand. De originele denktank werd opgericht als een dissidente factie van de Nouvelle Droit, met medewerkers uit Frankrijk, Italië, Duitsland, Spanje en Portugal, Rusland, Kroatië en uiteraard Vlaanderen. Het tijdschrift richt zich op geopolitiek, religie en traditionalisme en tot slot de conservatieve beweging. Uit de denktank sprongen initiatieven voort zoals Edições Hugin van Julio Prata. In Vlaanderen onderhoudt de groep ook enkele scholen. De groep richt zich op nationalistische Europese samenwerking.

http://robertsteuckers.blogspot.com/

 

BLACK HOUSE PUBLISHING

Een Britse hard-rechtse uitgever die alles publiceert dat controversieel is, van Codreanu tot Kropotkin. Het publiceert ook eigentijdse auteurs die nergens anders hun werk gepubliceerd krijgen. Het is vaker in opspraak als doelwit van boycottacties en sabotages door Antifa. Antifa houdt er niet van als men zonder agenda alles, van fascisten tot en met communisten, een gelijk platform biedt. Men kan bij Blackhouse voor zeer schappelijke prijzen zowat alles vinden dat binnen intellectueel rechts past, maar ook de meeste klassieke marxistische en anarchistische werken.

https://www.blackhousepublishing.com

 

COUNTER CURRENTS PUBLISHING

“Books against time”. Een Amerikaanse uitgever uit Seattle en de enige uit de nieuwe wereld in deze reeks. Opgericht door Greg Johnson, een bekende van Erkenbrand. Counter Currents organiseert naast haar activiteiten als uitgever en nieuws & opinie website ook het Northwest Forum en Northeast Forum, jaarlijkse regionale conferenties. Counter Currents publiceert hetzelfde soort rechtse klassiekers als Blackhouse en Arktos, maar heeft ook haar eigen team auteurs en publiceert veel Amerikaanse modernalia. John Morgan is sinds zijn vertrek bij Arktos actief bij Counter Currents.

https://www.counter-currents.com/

 

Ik raad de lezer aan om abonnementen te nemen op de tijdschriften die hem in deze reeks aanspreken, of misschien eens wat individuele kopieën aan te schaffen en in te lezen. Informatie en leren zijn de sleutel tot zelfontwikkeling, en rechts predikt dat u de beste man moet worden die u kunt zijn. Naast dat goede literatuur ook gewoon leuk is om te lezen uiteraard. De genoemde uitgeverijen geven een scala aan boeken uit van literatuur tot poëzie, filosofie, theorie van biologie en veel meer. Alles dat men nodig heeft om een goed belezen rechtse man te worden. Lees en leer, wordt een voorbeeld, leidt door het voorbeeld te geven en vorm de mensen om u heen.

-Éordred.