Overweldigd door leugens

3
1198

De afgelopen dagen was er weer een hoop ophef rond Erkenbrand. Niet vanwege de actualiteit in Nederland, maar vanwege gebeurtenissen in Vlaanderen. De studentenactivisten van Schild en Vrienden (een naam die verwijst naar de Guldensporenslag) worden ervan beticht extreemrechtse denkbeelden erop na te houden aan de hand van memes die gedeeld werden in besloten Facebook en Discord groepen.

Waarom geeft Erkenbrand hier een reactie op? Dit is omdat wij er met de haren bij werden gesleept door de Nederlandse media, opdat zij ook wat te klagen en te wijzen zouden hebben in onze richting.

Allereerst de aantijging dat wij gewelddadig zouden zijn. De Volkskrant beweerde dat wij ons opmaakten voor een gewelddadige strijd voor een homogeen Nederland. Enkel omdat wij sportief zijn en fysieke activiteit aanmoedigen. Ook Nikki Sterkenburg beweerde in haar serie tweets dat wij zouden streven naar een burgeroorlog. Absoluut onwaar. Het is geen streven, het is een vrezen. Wij vrezen dat de huidige politieke situatie op burgeroorlog afstevent vanwege radicaliserende antifa en jihadisten en omdat alle manieren om dit via vreedzaam politiek discours op te lossen geblokkeerd worden door een uiterst partijdige media, bestaande politieke partijen en door gewelddadige linkse activisten. Ook de immigratie richting Europa, waaronder Nederland zal bijdragen aan een leefklimaat wat steeds slechter, onveiliger en duurder zal worden.

Wij zijn een metapolitieke studiegroep met sociale, culturele en sportieve activiteiten. Wij zijn geen politieke activisten en geen amateursoldaten. Wij proberen door culturele verandering, politieke transformatie te bewerkstelligen. Dit doen wij via artikelen, podcasts en video’s. Dit zijn louter vreedzame activiteiten, waarin wij een ander geluid brengen dan de gemiddelde Nederlander gewend zal zijn.

Het hele narratief dat nationalisme gewelddadig is heeft iets potsierlijks, het is een absurde notie. Zeker gelet op het feit dat er 300 teruggekeerde Syriëgangers in Nederland rondlopen. Ook zijn er panden vol geweldadige antifagroepen in Utrecht, Amsterdam en Nijmegen, gevuld met activisten die nogal wat op hun kerfstok hebben staan (denk RaRa, Kroningsrellen, Kedichem). Ik heb al eens eerder een overzicht van linkse terroristische acties in Nederland geschreven en de cijfers liegen er niet om. Voor iedere nationalistische of rechtse aanslag zijn er 20 linkse aanslagen. Jihadisten spannen links langzaamaan naar de kroon, met nog geen 2 weken geleden een aanslag op Amsterdam CS.

Recent bleek alweer dat media en veroordelende politici hun woorden of inkt hebben moeten inslikken: Chemnitz was helemaal niet het toneel van duizenden ‘extreemrechtsen’. Ook was er geen woedende menigte, klopjacht op mensen met een buitenlands uiterlijk of sprake van een pogrom. Deze weergave van de gebeurtenissen in Chemnitz is verworpen door de premier van Saksen en het hoofd van de Duitse veiligheidsdienst. Media hebben zelfs beeldmateriaal gemanipuleerd om de demonstratie van lokale burgers in een kwaad daglicht te stellen. De boodschap die we hiervan leren? Nationalisme wordt vaak ten onrechte als slecht of kwaadwillend afgeschilderd, vanuit ideologische belangen.

Wij zijn ongeruste, soms boze burgers die binnen democratische en wettelijke kaders onze zorgen en maatschappelijke visie proberen te uitten. Dit wordt echter onmogelijk gemaakt door een uiterst partijdige media die zich liever over memes buigt dan Saudi geldstromen naar Nederlandse moskees, de invloed van Diyanet en Grijze Wolven op de Turken in Nederland. Dat soort radicalisering is oninteressant. Noch zijn de steeds radicaler wordende universitaire opleidingen en hun marxistische antifa aanhang reden om onderzoek naar radicalisering te doen.

Nee, het zijn de autochtone blanken die de tradities en waarden van hun voorouders hooghouden en hun land willen behouden, die een gevaar voor de maatschappij zijn. Het is een schande.

-Éordred

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Morpheus
Gast
3 jaren geleden

Zeer sterk stuk! Groet Morpheus

André1965
Gast
3 jaren geleden

Ik stem volledig in met deze analyse. Ik ken geen aanslagen door leden van Schild & Vrienden, noch van andere door de media genoemde “extreem rechtse” organisaties. Geen doorgehaalde kelen door aanhangers van deze organisaties. Geen bomaanslagen. Geen auto’s van aanhangers die op onschuldige mensenmassa’s inrijden. Niets van dat alles.
Toch doen de media alsof het Grote Gevaar vanuit deze hoek komt. Dat het gevaar echter uit de linkse én islamitische hoek (met miljoenen aanhangers!) komt wordt volledig ontkent en zelfs genegeerd.

Het feit dat een aanzienlijk deel van de burgers dit ook nog eens voor zoete koek slikt, wijst er op dat sprake is van een zeer geslaagd indoctrinatie!

David
Gast
3 jaren geleden

goed geschreven ! En goed werk ! Beste groet vanuit Belgisch Brabant.