‘Een oorlog reeds verloren ‘

1
2456

Een oorlog reeds verloren…

Het YouTube-kanaal ‘Een oorlog reeds verloren’ van de in Zwolle geboren jurist-ethicus en vlogger/publicist Sven-Ake Hulleman is een vreemde eend in de bijt.

De 39-jarige voorzitter van de stichting Restschuld Eerlijk Delen valt niet eenvoudig in een hokje van het links/rechts-paradigma te plaatsen.
In voorkomen presenteert hij zichzelf als een erudiete Dandy die graag de oude meesters van de klassieke filosofie citeert en voorzien van menig Anglicisme uit de meesterwerken van de dystopische literatuur parafraseert.
Gestoken in driedelig kostuum of sfeervol Engels tweedjasje deelt hij zijn zorgen over de toestand van de wereld met ons, zijn publiek.
Al dan niet met een sigaartje, glas Schotse Whisky of pijp onder handbereik.

Sven is aan de ene kant een hard criticaster van het internationale grootkapitaal en het monetaire systeem en stelsel van centrale banken en uit dan ook onverbloemd zijn afkeer van de grenzeloze hebzucht van de cabal van bankiers en andere machtigen der aarde.
Anderzijds is hij weer een hartstochtelijk voorvechter van de menselijke maat die met bloemrijk taalgebruik de waarde van de menselijke vrije wil en de menselijke ziel bezingt.
Hij heeft zowel trekken van de klassieke liberaal als de ultraconservatieve Oxford-dandy.

Gesterkt door een rotsvast geloof in de menselijke waardigheid en een scheppende macht, een God, zonder zich nadrukkelijk als praktiserend Christen te presenteren, brengt hij zijn verhaal aan de man en vrouw.
Dit doet hij met succes.
Bij het opstellen van dit artikel weet YouTube mij te melden dat het kanaal ‘Een oorlog reeds verloren’ maar liefst 51.000 abonnees heeft en gestaag groeit.

Af en toe maakt Sven een uitstapje naar de meer esoterische uithoeken van het bestaan.
Met als subtitel ‘Het bureau voor Occulte Zaken’ trekt hij, met Deerstalker-pet op het hoofd en met gevoel voor dramatiek zijn pijp stoppend met een plukje pijptabak, het land in om de verborgen volksverhalen, de soms macabere legendes, monumenten met een occulte geschiedenis en meer te onderzoeken.

Ook schuiven regelmatig vrienden en bekenden van Sven aan voor een interview of gesprek.
Jort Kelder, Arno Wellens, Heiko Schöning en vele anderen hebben intussen bij Sven aan tafel plaatsgenomen.
Sven heeft in samenwerking met o.a Arno Wellens enkele evenementen georganiseerd en is hij een veelgevraagd spreker voor manifestaties en organisaties die zich tegen censuur, de Corona angstcultuur en het inperken van persoonlijke vrijheden keren.

Ik mag hem wel, deze diepzinnige Zwolse zonderling met zijn ontwapenende oogopslag.
Hij doet me altijd weer denken aan Antoninus, de poëet-minstreel die aan de zijde van Spartacus streed tegen de Romeinse tirannie.
Iemand die met bevlogen woorden mensen weet te enthousiasmeren om in opstand te komen tegen een systeem dat zo veel van ze af weet te nemen.
Iemand die juist tot het hart van mensen weet door te dringen met de belofte dat er meer te winnen dan te verliezen valt met verzet tegen een onrechtvaardig systeem dat op ons parasiteert.

Ja, Sven is een moderne poëet-minstreel…

https://www.youtube.com/c/EenOorlogReedsVerloren

https://eenoorlogreedsverloren.nl/

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
John Peters
Gast
10 maanden geleden

Verfrissende kijk op de zaken. Vooral over de AFM die nog geen deuk in een pakje boter slaat, en het deel waarover hij over de morele financiële verantwoordelijkheid spreekt.

Nu het volgeden: sinds mei jl. heeft Nederland de strengste wetgeving ter wereld ten aanzien van het aanbieden van crypto currencies en het beheren van de sleutels voor eventuele klanten. Enkele grote spelers hebben een vergunning hiervoor gekregen van De Nederlandsche Bank. Nieuwe startups, bestaande kleinere spelers is zelfs het beheren van crypto currencies voor derden onmogelijk gemaakt. Dit is een zeer kwalijke zaak. Wellicht kan Sven Hulleman zijn licht hierover eens laten schijnen? Ik zou dit erg waarderen. Bij voorbaat dank