Een nieuwe Liberale Mens

3
1278
De Nouvelle Homo was een idee uit het Italiaans fascisme dat de oude feodale en marxistische ideeën verwierp, een man van actie die de illusie van individualisme afwierp en zich inzette voor volk en gemeenschap, een “politieke soldaat.”
De liberalen hebben ook een beeld van een Nieuwe Man. Een kosmopolitisch, zelf geactualiseerd individu die geen banden heeft met een land of regio, een gemeenschap of een cultuur. Deze nieuwe man proeft van culturen naar believen, plukt wat hij mooi vind en verwerpt wat hem niet bevalt, kan in elke stad wonen want hij is overal thuis (maar natuurlijk niet op het platteland want daar heeft hij de luxe van moderniteit niet en het volk is er maar platvloers en kleingeestig en het deelt zijn open kosmopolitische ideeën niet). De nieuwe man werkt in een of andere bestuurlijke functie die hij vanuit huis of een hotelkamer kan uitvoeren, kinderen heeft hij niet, vrouw ook niet en hij wisselt om de zoveel tijd van vriendin, waar hij verder geen band mee heeft buiten de seks. Of zij een taal of cultuur met hem deelt is niet relevant want ze is toch inwisselbaar. Een soort middle management James Bond is het ideaal.
Men ziet dit ideaalbeeld van de nieuwe liberale man overal: in advertenties, films, televisie series. Jonge mannen wordt dit als doel om naar te streven voorgehouden. Een cynisch en materialistisch beeld, want het is totaal onhaalbaar en het brengt ook geen geluk. James Bond was een cynische, miserabele alcoholist, iets wat veel meer naar voren komt in de boeken van Ian Fleming dan de films van Broccoli. Een kosmopolitische man zonder familie, gemeenschap en identiteit is iemand zonder wortels en in constante staat van flux. Hij proeft van andere culturen om te proberen iets van authenticiteit te voelen. Zijn boeddha beeldjes en Japanse landschapstekeningen verhullen zijn leegte. De Marxisten hebben nog enigszins gelijk in hun kritiek op “cultural appropriation.” Het is ook daadwerkelijk niets meer dan het commodificeren van cultuur en het denigreren van niet westerse culturen als exotische hebbedingetjes.
Maar zelfs als men geluk zou kunnen vinden in het hoereren in verre oorden aan mooie stranden en door boeddha beeldjes te kopen, voor hoeveel mensen is dat weggelegd? Functies die toelaten dat men zulk een levensstijl kan hebben zijn alleen weggelegd voor hogeropgeleiden met een IQ van 120 of meer. Het gemiddelde IQ is 100. In Nederland haalt 5% van de bevolking een WO opleiding en 8% een HBO opleiding. De resterende 87% heeft niet de kans om een inkomen te gaan verdienen dat de levensstijl van de liberale man vereist. En een WO of HBO diploma garanderen niet perse een goede baan. Er zijn genoeg verhalen over barristas met masters in sociologie te vinden.
Het ideaal dat Liberalen verkopen aan jonge mannen is onhaalbaar en onrealistisch. Mensen worden niet gelukkig van hebbedingetjes en betekenisloze seks, maar van vrienden, gemeenschap, structuur, een liefhebbende vrouw en kinderen. Het ergste is nog dat de liberalen dit ideaal puur uit een kapitalistisch oogpunt verkondigen. Zij verkondigen het niet omdat zij denken dat het individuen gelukkig maakt, of een gezonde samenleving zal bevorderen, maar om spullen te verkopen, om aan jou als consumptierobot te verdienen.
De liberaal verwerpt wortels en traditie om te gaan backpakken of te gaan city hoppen, de Marxist verwerpt ze omdat het zogenaamd racistisch is. Nationalisten zijn de enigen die opkomen voor het geluk van echte mensen, niet voor onrealistische idealen of voor minderheden met vermeende grieven.
-Éordred
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Jort
Gast
4 jaren geleden

De schrijver van bovenstaand stuk ziet blijkbaar zelf erg weinig mogelijkheden om gelukkig te worden.

jjjj77
Gast
4 jaren geleden

Bovenstaand artikel vind ik nog mild. Liberaal Nederland pleegt een nationale uitverkoop. Zet al onze tradities op zijn kop en bedrijft lachend de politiek van verdeel en heers. Liberalisme is een hypocriete , elitaire stroming. Waarom wendde zich in Amerika een groot deel van de kiezers af van Clinton en haar kliek. Praat eens met dit soort mensen. Zij spuwen op wat hele generaties vanuit het verleden uit nationaal besef opbouwden. Liberalen denken in targets niet in de mens. Zien alleen hun eigen vrijheden. Kijken neer op een ieder dit niet aan hun liberaal wereldbeeld voldoet. De liberale upperclass in Amerika jogt zich onnozel, eet het duurste health food en voelt zich sophisticated. Liberalen zijn niet in staat tot genegenheid of het opbouwen van een gezin. Hun ouders faalden dus wat verwacht je van hun kinderen. Kil, berekend en meedogenloos verkopen ze ons erfgoed aan de hoogst biedende.

Anoniem
Gast
Antwoord aan  jjjj77
4 jaren geleden

Hoe kunnen Amerikanen jouw erfgoed verkopen?