Duizenden telefoons bespioneerd met Israëlische software

0
503

Een gelekte lijst uit 2016 met 50.000 telefoonnummers zijnde mogelijke doelwitten van ’Pegasus’ spionage-software ontwikkeld door het Israëlische NSO is in handen van het Parijse ‘Forbidden stories’ en Amnesty International. Zij deelden de lijst met een consortium van journalisten waaronder van de Washington Post en The Guardian die hier recent over publiceerden. De verontwaardiging bij deze ‘good goyim’ is enorm dat zij werden bespioneerd door Israëliërs of dat Israëliërs op zijn minst toestonden dat andere hen met deze software konden bespioneren.

Maar wat is Pegasus software? Het is software ontwikkeld door NSO uit Tel Aviv waarmee contactenlijsten, gesprekken, camera, microfoon en wellicht ook locaties van een telefoon op afstand kunnen worden overgenomen. Hiervoor is het in enkele gevallen niet eens nodig dat de telefooneigenaar op een link klikt. Dit wordt ‘zero click’ genoemd. Er wordt een bericht gestuurd naar een telefoon dat niet zichtbaar is voor de ontvangende gebruiker en de telefoon wordt vervolgens overgenomen. Android telefoons en Iphones met het nieuwste besturingssysteem (iOS 14.6) kunnen nog steeds worden overgenomen door Pegasus.

Omdat de software door de Israëlische overheid wordt gezien als wapen moeten klanten van NSO worden goedgekeurd door het Israëlische ministerie van defensie voordat NSO de Pegasus software mag leveren.

NSO geeft zelf aan software te leveren aan 60 overheidsinstanties uit 40 landen. Uit onderzoek van het journalistenconsortium blijkt dat er onder andere telefoonnummers op de gelekte lijst stonden uit Azerbeidzjan, Bahrein, Hongarije, India, Kazachstan, Mexico, Marokko, Rwanda, Saudi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten.

Amnesty heeft 67 nummers nagetrokken en 23 daarvan blekken inderdaad geïnfecteerd, 14 waren getracht te infecteren en de overige dertig waren niet controleerbaar, bijvoorbeeld omdat het nummer niet meer gekoppeld was aan dezelfde telefoon schrijft de Washington Post. Volgens de website TechCrunch is er een app waarmee kan worden gecontroleerd of een telefoon besmet is. Het is niet duidelijk of deze app door Amnesty is gebruikt om de besmettingen vast te stellen. Deze App heet ‘Mobile Verification Toolkit’, afgekort ‘MVT’. Ondergetekende kan niet garanderen dat MVT zelf vrij is van onbetrouwbare software.

Software als Pegasus is natuurlijk niets anders dan een moderne versie van de STASI praktijken die we kennen uit de DDR van de jaren 70 en -80. Terwijl onze zogenaamde elites zich neerbuigend verbazen over dergelijke praktijken in de filmhuisfilm ‘Das Leben der Anderen’. Keuren zij exact dezelfde activiteiten goed indien het gaat om terroristen en mensen die het systeem omver willen werpen. Deze twee groepen worden in landen als Wit-Rusland, Iran, Syrië en in zekere mate ook in China en Rusland nauwkeurig gescheiden. Westerse burgers die hun zionistische omvolkingsregimes omver willen werpen zijn echter altijd terroristen en nooit politieke tegenstanders. Blijkbaar mogen zij hier dus wél bespied worden.

NOS.nl schrijft bijvoorbeeld: “‘Dit soort spyware is wellicht handig als veiligheidsdiensten er terroristen en criminelen mee kunnen oplossen’(sic), zegt Van der Meer. ‘Maar in sommige landen is het onderscheid tussen terroristen en politieke tegenstanders minder duidelijk.’ Een goede aanleiding om hier internationaal over na te denken, denkt Van der Meer. ‘Kunnen we hier regels voor bedenken? En kunnen die worden gehandhaafd? Of is er een monster gecreëerd dat niet meer te temmen is?’”

De teneur in de westerse media is overal gelijk: het afluisteren en bespioneren van burgers is geen probleem. Het is alleen schokkend voor de westerse elites dat ook zij worden bespioneerd. Zij die stuk voor stuk worden afgeperst of omgekocht om de liberale naoorlogse status quo verder te consolideren worden niet vertrouwd door hun afpersers en omkopers. Joden zijn pragmatici en weten dat vertrouwen goed is, maar controle beter.

Het gevolg is dat activisten, politici (waaronder Emmanuel Macron, de Marokkaanse koning en oud-Belgisch premier Charles Michel), journalisten (waaronder van CNN, AP, de New York Times, de Wall Street Journal, Bloomberg News, Le Monde, de London Financial Times en Al Jazeera) voorkomen op de lijst.

Extra pijnlijk is dat er twee journalisten op de lijst staan, Carmen Aristegui en Cecilio Pineda, die bekend zijn om hun strijd tegen Mexicaanse drugskartels. Pineda werd twee maanden na het installeren van Pegasus vermoord tijdens het wassen van zijn auto, het is onbekend of de GPS gegevens van zijn telefoon zijn gebruikt bij de moord.

Ook de verloofde en eerdere vrouw van de in de Saudische ambassade in Istanbul vermoorde Jamal Khashoggi stonden op de lijst.

NSO ontkent dat familieleden van Khashoggi bespioneerd zijn met Pegasus en zegt alleen aan overheden te leveren niet aan druskartels. De zaak is echter hoe dan ook slechte PR voor Israël.

De Russische revolutie, de Balfour declaratie, het Israëlische kernprogramma, het bombarderen van de ISS liberty, het bezetten van de Golan hoogvlakte, het verdrijven van Palestijnen uit hun huizen, het bombarderen van Associated Press in Gaza… Het is de vraag hoeveel slechte PR dit volk nog kan verdragen.