De overheid verliest de strijd om het narratief

1
1710

De overheid heeft een marketingbureau opdracht gegeven om onderzoek te doen naar de vaccinatiebereidheid onder Nederlanders. Vorige week brachten zij hun rapport uit. Wat blijkt, niet geheel onverwacht? De bereidheid van de Nederlander om zich te laten inspuiten met Covid RNA neemt af. Het zijn geen spectaculaire verschillen, want het gaat om een relatief korte onderzoeksperiode en de onderzoekspopulatie is waarschijnlijk niet heel representatief. Alleen al meedoen aan een marketingonderzoek selecteert namelijk voor een volgzaam type persoon. Mensen die bereid zijn om week na week stomvervelende vragenlijsten in te vullen zijn makkelijker om te sturen, ze doen sneller wat ze wordt opgedragen. Niettemin, zelfs onder deze volgzame groep is een afname in de vaccinatiebereidheid te zien:

Bron: dvj-insights

Let er trouwens op dat het marketingbureau er alles aan heeft gedaan om hun eigen resultaten visueel weg te poetsen. Door een groot bereik op de y-as te kiezen en de x-as maximaal uit te rekken valt het verschil (55% naar 45%) minder op. De groene lijn, die het vertrouwen in de veiligheid van het vaccin moet voorstellen, valt helemaal weg achter de blauwe lijn, terwijl vertrouwen in de veiligheid de allerbelangrijkste parameter is. Wat is dat voor marketingbureau dat niet eens een fatsoenlijke grafiek kan tekenen? Of wilden die gladjakkers hun opdrachtgever – de overheid – de boodschap besparen dat zij de strijd om het narratief verliezen?

Het ziet er naar uit de overheid wordt ingehaald door de werkelijkheid en dat de massale propaganda via radio, TV en sociale media daar niets aan kan veranderen. Het marketingbureau heeft een paar propagandaslogans onderzocht binnen het Corona narratief. Stellingen waar ‘ja’ of ‘nee’ op geantwoord dient te worden, een tussenweg is niet mogelijk, zoals dat gaat bij propaganda:

“De snelheid waarmee vaccins worden ontwikkeld, hebben geen invloed op de veiligheid van de vaccins.”

Nog maar 44% van de onderzochten gelooft deze leugen, drie maanden geleden was dat nog 50%. Een terechte afname. Natuurlijk lever je een groot deel van de veiligheid in als je de normale ontwikkeltijd voor een vaccin van 10-15 jaar terugbrengt naar een jaar. De natuur heeft zo zijn eigen tempo. Zelfs een leger aan boomkwekers kan nog steeds niet in een jaar tijd een boom laten groeien. Zo kan je ook niet na een jaar bepalen wat de lange termijn gevolgen zijn van deze geheel nieuwe klasse medicatie. Auto-immuunziektes manifesteren zich soms pas na jaren, dat is nou eenmaal het tempo van de natuur. En reken maar dat die lange termijn gevolgen er gaan komen. De rest van ons leven zullen we horen over de Covid vaccin rechtszaken, waarbij het decennia zal duren voordat de slachtoffers een vorm van genoegdoening krijgen, door de juridische bescherming die de farmaceutische industrie geniet.

Wat we nu kunnen zien is alleen de eerste schade, als daar melding van wordt gemaakt. Het melden van bijwerkingen wordt ontmoedigd en anekdotische informatie via reguliere sociale media zoals facebook wordt zelfs gecensureerd. De officiële cijfers van EudraVigilance zijn dan ook waarschijnlijk een onderschatting. Niettemin, na 3 maanden vaccineren in Europa ziet het er niet best uit:

Astra Zeneca vaccin:
837 doden en 80.098 personen met blijvend letsel.

Pfizer vaccin:
3268 doden en 50.699 personen met blijvend letsel.

Moderna vaccin:
1256 doden en 4723 personen met blijvend letsel.

Totaal: 5361 doden en 135.520 personen met blijvend letsel.

Lees zelf over de bizarre soort klachten die een bijwerking zijn van deze experimentele genmodulators die vaccins worden genoemd. Het leed moet gigantisch zijn, maar stuit op een muur van zwijgen. Astra Zeneca heeft weliswaar enige negatieve pers gehad, met onmiddellijk gevolg: nog maar een derde komt opdagen voor hun prik. Maar het echte leed van echte slachtoffers is nauwelijks in beeld gekomen. Volgens de officiële cijfers heeft het Pfizer vaccin bijna vier maal zo veel doden veroorzaakt, wat helemaal buiten beeld blijft. Wie zich dit leed wel aantrekt: maak geluid! Want onze levens en vrijheid staan op het spel.

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
M
Gast
1 jaar geleden

Die grafiek is juist goed, zo zouden alle grafieken gemaakt moeten worden. Dit is visueel het meest zeggend. Je kan ook een grafiek tussen 40 en 60 procent knippen maar dan ben je juist aan het beinvloeden met een letterlijk verknipt beeld.