De NOS slaat de plank mis in Minneapolis

2
749
https://www.facebook.com/ALLblacklives/ http://blacklivesmatter.com/guiding-principles/

De NOS komt met een bericht dat bijzonder typisch is voor de manier waarop ze nieuws brengen. Het zal u, lezer, niet zijn ontgaan dat een agent in Minneapolis met zijn knie in de nek van een arrestant drukte waardoor deze uiteindelijk kwam te overlijden. Gemiddeld komt het een aantal keer per dag voor dat iemand overlijdt aan politiegeweld, dus is het opmerkelijk dat de NOS deze zaak als nieuws brengt. Wie de NOS echter wat beter kent ziet hier een duidelijk patroon is: de agenten waren blank en de arrestant was zwart. Dat maakt het uiteraard nieuwswaardig! Juist de links-progressieve journalisten die vinden dat ras er in het geheel niet toe doet en slechts een pigmentcuriositeit is vinden dit raciale onderscheid ineens bijzonder belangrijk als een blank mens een zwart mens iets aandoet. Ik kan me in geen jaren een artikel herinneren waarbij ze het doden van een blanke man door een zwarte agent als nieuws brachten: blanke slachtoffers interesseert ze namelijk geen moer want dat aan de kaak stellen maakt de deugmens niet deugend en zeker niet met een zwarte dader!

Racisme?

Allereerst is het artikel doorregen met impliciete racismebeschuldigingen. De huidskleur van zowel de daders als het slachtoffer wordt meerdere malen benoemd, terwijl de NOS normaal juist enige terughoudendheid betracht bij het noemen van man en paard. Zo zal de NOS niet zonder meer melden dat 93% van alle zwarte moordslachtoffers ook een zwarte dader heeft. In dit specifieke geval, met blanke politiemannen, is ras ineens uitermate relevant. Waarom dat zo relevant is wordt echter niet vermeld. Er zijn geen racistische uitingen gedaan door de politie en er is geen enkele aanwijzing dat de knie in de nek werd geplaatst om zo een zwart slachtoffer voor het oog van een camera om zeep te helpen. De NOS gaat daar echter voetstoots vanuit. Dat is niet minder dan schandalig! De vraag is of zwarte agenten bij blanke arrestanten ook van racisme zouden worden beschuldigd. De huidige tijdgeest is echter dusdanig dat daar nimmer sprake van kan zijn: racisme is een probleem van blanken die zwarten onderdrukken. Zwarten zelf dragen niet in het minst schuld aan de problemen binnen hun eigen gemeenschap.

De burgemeester van Minneapolis aarzelt evenmin de raskaart te trekken. Ook hij heeft blijkbaar op magische wijze achterhaald dat de redenen van dit – wellicht ongeoorloofde – politieoptreden het doden van een onschuldige zwarte door racistische blanken is. Hij bazelt:

Zwart zijn in Amerika zou geen doodvonnis mogen zijn.

Ik meldde al dat 93% van de zwarte moordslachtoffers vermoord wordt door een zwarte dader, maar de enige gevallen die hier het nieuws halen zijn het bijzonder minieme aantal zwarten dat door blanke daders gedood wordt, in dit geval agenten. Het is volmaakt absurd om deze paar gevallen die verzuipen in een zee van zwarte daders op te voeren als patroon in plaats van als uitzondering. Je zou verwachten dat zo’n kolossale fout het achtuurjournaal zou bereiken, ware het niet dat dit eveneens door de NOS wordt geproduceerd. Miljoenen mensen worden zo op het verkeerde been gezet en gaan zich ongemakkelijk voelen over hun blankheid, hoewel ze zich ook tegenover zwarten veel beter gedragen dan n.b. zwarten.

De achterstandspositie

Over de achterstandspositie van zwarten schreef Erkenbrand al eerder. De zwarten verkeren inderdaad in een achterstandspositie en dat is gewoon eigen schuld dikke bult1. Zwarte meisjes – ze zijn vaak nog niet eens volwassen bij hun eerste kind! – laten zich door Jan en alleman copuleren zonder enige vorm van anticonceptie waarbij een ‘duurzame relatie’ of zelfs ‘trouwen’ volstrekt in onbruik is geraakt. Verdere overpeinzingen dan ‘lekker neuken’ lijken er niet aan te pas te komen. Onnodig te zeggen dat deze volstrekt onverantwoordelijke vaders-in-spe ook zwart zijn. De kinderen die deze derderangs ouders ter wereld brengen zijn voorbestemd om voor galg en rad op te groeien. Net als bij blanke kinderen is de kans om in de criminaliteit te belanden – hetzij als dader, hetzij als slachtoffer – vele malen groter bij kinderen die geboren worden zonder vader in beeld, als de moeder al weet wie het is. Het drugsgebruik onder zwarten is al net zo berucht als het (vuur)wapengeweld en dit verbetert hun positie bepaald niet. Schooluitval is ook een ernstig probleem en zwarten zijn relatief laag opgeleid en verdienen dus ook veel minder dan blanken.

Je zou verwachten dat blanke deugmensen, die deze problemen binnen de zwarte gemeenschap met lede ogen aanzien, zich in ferme bewoordingen tot de vertegenwoordigers van de zwarten zouden richten maar ze doen opmerkelijk genoeg precies het tegenovergestelde. Ze beschuldigen de blanken van de problemen waar zwarten zo onder gebukt gaan! In hun ogen zijn zwarten gewoon blanken met wat extra huidpigment, dus als ze het slechter doen dan blanken is dat automatisch de schuld van de blanken. Eenieder die zich in de materie heeft verdiept weet dat dit rasdogmatisme grote onzin is2. Het IQ van zwarten is een een stuk lager dan dat van blanken en blanken met een laag IQ ervaren grotendeels dezelfde problemen. Aziaten, met hun gemiddeld hogere IQ, laten de blanken juist weer achter zich maar dat is dan geen ‘yellow privilege’.

Kortom, de zwarten zijn zelf schuld aan hun problemen en dat is eenvoudig aan te tonen. Ze doen domme dingen en lijden daaronder, het is zo simpel als wat. De NOS wringt zich echter in de meest bizarre bochten om de schuld bij de bijzonder gretige blanken te leggen. Gezien de dominantie van de NOS in het medialandschap alsmede de anti-blanke tijdgeest worden zo miljoenen nieuwsconsumenten volledig op het verkeerde been gezet. Het ergste is echter nog wel dat de problemen binnen de zwarte gemeenschap zo niet opgelost worden. Zelfs een zwarte crackjunk wordt zo nog neergezet als slachtoffer van blanken, hoewel je met de beste wil van de wereld geen blanken kan aanwijzen die van hem een crackjunk gemaakt hebben.

Rassenscheiding een oplossing?

De zwarten hebben al vele decennia gelijke rechten en daarnaast nog eens privileges zoals ‘affirmative action’ en blanke schuldmensen die bijvoorbeeld specifiek een zwarte vicepresidentskandidaat willen3 doen daar nog een schepje bovenop. Zwarten worden dus eerder voorgetrokken dan onderdrukt. Het lukt ze echter niet het blanke juk van zich af te werpen en hetzelfde niveau voor wat betreft inkomen, opleidingsniveau, gezondheid, criminaliteit etc. te bereiken. Het wordt eerder erger dan beter!

Je zou dus verwachten dat degenen die de zwarten daadwerkelijk willen emanciperen een bijzonder voor de hand liggende oplossing aanreiken: rassenscheiding! Door die vreselijke, racistische, onderdrukkende en intolerante blanken uit zwarte gemeenschappen te verwijderen moet het de zwarten in korte tijd voor de wind gaan! Het is opmerkelijk dat deze eenvoudige en rechtvaardige oplossing niet als panacee wordt gepresenteerd.

De zwarten zouden floreren in hun eigen wijken en het probleem zou snel opgelost zijn! Het is van het allergrootste belang dat het taboe op rassenscheiding geslecht wordt zodat de zwarten eindelijk een acceptabel leven kunnen lijden. De blanken zullen wel hun ‘white privilege‘ ervoor moeten opgeven, dus het wordt hoog tijd hen daarvan te overtuigen en ze voor rassenscheiding te winnen. Het is een gotspe dat ter meerdere eer en glorie van zichzelf per se zwarten in hun gemeenschap wensen en daar vervolgens ook nog eens op parasiteren!

Het moge duidelijk zijn dat bovenstaande sarcatisch is bedoeld. Zwarten doen het in zwarte gemeenschappen nog veel slechter dan bij blanken, maar de deugmens geeft de schuld van zijn achterstandspositie aan blanken! Dit is zo absurd dat alleen een links-progressieve intellectueel erin kan geloven.

Hoe nu verder?

De media zouden het nieuws neutraal moeten brengen en niet voortdurend moeten trachten om blanken een schuldcomplex aan te praten voor problemen die zwarten zelf veroorzaken. Ze mogen gevallen zoals deze uiteraard gerust brengen, mits de enorme misleiding er omheen maar aangepakt wordt. Besef dat dit een incident is en er geen enkele reden is om aan te nemen dat zwarten in een achterstandspositie zitten omdat blanken hen onderdrukken; daar zitten ze in omdat ze vaker domme dingen doen. Accepteer dat de achterstandspositie van zwarten niet zonder meer opgelost kan worden en dat dit toch echt vanuit de zwarte gemeenschap zelf zou moeten komen, zoals het taboeïseren van ongehuwde gemeenschap en het aangeven van zwarte misdadigers bij de politie aangezien ze doorgaans ook vooral zwarte slachtoffers hebben.

Vooralsnog kan de NOS helaas absoluut niet serieus genomen worden als het gaat om hun berichtgeving omtrent frictie tussen de – in hun ogen niet eens bestaande – rassen. Aangezien zij de belangrijkste brenger van nieuws in Nederland is is dat bijzonder jammer, maar dat maakt het helaas nog niet onwaar.

Het medialandschap moet dringend worden gebalanceerd en dat is aan mensen zoals wij! Anders blijven we tot het einde der tijden naar foute schuldigen wijzen zonder de daadwerkelijke problematiek aan te pakken.

Jan de Scherprechter

1: Voor de bronnen achter deze nogal heftige uitspraken verwijs ik naar het genoemde artikel.

2: Dit heeft zelfs in de linkse Volkskrant gestaan.

3: Zwarten stemmen vrijwel altijd langs etnische lijnen. Dit wordt als zelfbewustzijn gezien en niet als racisme. Bij blanken is dat precies het omgekeerde.

2 COMMENTS

 1. Geachte,

  Fijn om uw verfrissend en eerlijk artikel te lezen.
  Het is ook erg goed verwoord!
  Ik voel me net een zombie als ik NOS kijk.
  Dank voor jullie werk en inzet, ga zo door!

  Sandra

  • Bedankt voor het compliment! Zojuist is er een opvolgend artikel gepubliceerd, dat gaat over weer een nieuw nieuwsbericht van de NOS.

   Verspreid deze stukken zoveel mogelijk! Miljoenen mensen krijgen het nieuws via de NOS binnen en worden op het verkeerde been gezet, maar de feiten spreken voor zich!

Comments are closed.