De multiculturele samenleving kan niet zonder coronamaatregelen

0
2032

Het RIVM is niet meer dan een politiek instrument

Voorlopig kunnen we evenementen vergeten zegt het RIVM. Jaap van Dissel, hoofd van het RIVM, is zo daarover zo stellig, dat het lijkt alsof hij zelf dat besluit mag maken. Wat hem betreft komen de evenementen “helemaal achteraan”, al is de vraag waar hij dat op baseert. Niet op de corona-cijfers in ieder geval, want het aantal gevallen daalt gestaag. Inmiddels weten we ook dat gedurende dit griepseizoen net zoveel mensen zijn overleden als gedurende het laatste griepseizoen.

Nog een aanwijzing dat het corona-beleid rammelt is dat de maatregelen niet consistent zijn. Volgens het RIVM is een intercontinentale vlucht met honderden andere reizigers maken wel veilig, maar een festival in de open lucht niet. Vliegtuigen verversen namelijk elke drie minuten hun cabinelucht, zegt Van Dissel. Is de airco van een vliegtuig veiliger dan de zeebries tijdens Oerol? Heeft hij zich aanvullend afgevraagd hoe corona in de eerste plaats in ons land is terecht gekomen? Niet met de kamelen over de zijderoute voor zover bekend. Kan hij werkelijk uitsluiten dat de reizigers die uit China en Italië terugkwamen tijdens hun vlucht niemand hebben besmet, maar wel daarna wel honderden anderen in de kroeg? Bestaan ze werkelijk: deeltijd ‘superspreaders’? Jaap van Dissel lijkt te denken van wel.

Dan een ander bericht: Afgelopen week is het proces begonnen tegen de zes verdachten die een aanslag wilden plegen op de Gay Parade in Amsterdam. Hardi N. wilde met kalasjnikovs en bommen zoveel mogelijk bezoekers doden. Hij had al 100 kilogram kunstmest gekocht, kennelijk bedoeld als grondstof voor een bom. De wapens had hij gekocht van een undercover agent, waardoor de bende kon worden opgerold. Nederland lijkt te zijn ontsnapt aan een omvangrijke terreuraanslag.

Nu is de Gay Parade in Amsterdam eigenlijk niet goed te beveiligen, omdat in deze stad massa’s niet-blanken verblijven met vijandige bedoelingen. De overheid had aan de homobeweging kunnen uitleggen dat hun jaarlijkse feestje niet meer kan doorgaan, omdat dezelfde overheid een islamitisch terreurprobleem heeft binnengehaald. Dat zal even schrikken zijn, want de homobeweging is juist erg voor diversiteit. Zij hadden alleen nooit gedacht dat mensen die in hun eigen land homo’s van de daken werpen, nog net zo moorddadig zijn als zij naar ons land komen. Maar toen was daar de corona-epidemie.

Het verhaal veranderde: niet het gevaar van islamitisch terrorisme maakt bezoek aan evenementen een risico, maar de kans om de griep op te lopen. Er zijn vast mensen die het geloven, het bedrijfsleven wordt gedwongen te doen alsof zij het geloven. De huidige corona maatregelen hebben echter niets met de volksgezondheid te maken. Het zijn instrumenten van sociale controle, specifiek bedoeld om de spanningen van de multiculturele maatschappij te ondervangen. Ondertussen verliest het RIVM aanzien met haar niet onderbouwde, inconsistente beleid. Ze mogen wel oppassen, dit is dezelfde partij die straks een coronavaccin moet promoten. Ooit zal Jaap van Dissel in een interview of later in zijn memoires toegeven dat hij “vanaf het hoogste niveau” te horen kreeg dat hij het “meest defensieve scenario” moest hanteren.

Oerol, Pinkpop, alle andere muziekfestivals en talloze culturele evenementen zijn opgeofferd omdat uw overheid niet meer de veiligheid kan garanderen. Ze zeggen er alleen niet bij dat het een gevolg is van rampzalig immigratiebeleid. Ze zeggen dat het voor uw eigen bestwil is. Net zoals bij de diversiteit zelf.