De feministische ourobouros

0
1156

De laatste tijd komt er interessant nieuws naar buiten met betrekking tot feminisme en de consequenties die het heeft voor de arbeidskansen van vrouwen. Kort gezegd: campagnes als #metoo en anti-discriminatie acties door radicale feministen kosten vrouwen kansen op de arbeidsmarkt.

Mannelijke politici weigeren, na alle #metoo-beschuldigingen en kapotte carrières, vrouwelijke lobbyisten te ontmoeten zonder omstanders. Dit om henzelf in te dekken tegen valse of frivole beschuldigingen. Men zal begrijpen dat lobbyen hoofdzakelijk een aangelegenheid met gesloten deuren is, dus vrouwelijke lobbyisten kunnen wel inpakken.

Niet alleen aan de top staan de carrièremogelijkheden op de tocht. Zelfs als ‘pitpoezen’ kunnen vrouwen niet meer aan de slag. Je zal maar model zijn… Je verliest de ene na de andere klus door activisten die zogenaamd voor je op komen. Maar goed, je moet dan misschien op een droog houtje bijten, je bent tenminste gelijk aan mannen en geen seksobject! (Je lichaam voor betaalde seks laten gebruiken mag vooralsnog wel van feministen, maar het is afwachten tot ze besluiten dat prostitutie ook afgeschaft moet worden. Best traditioneel, we zouden het aanmoedigen) De ‘grid girls’ waren het overigens zelf niet eens met de feministen. We zien dan ook al decennia het gemiddelde geluksgevoel onder vrouwen afnemen. Ze gaan het nu echter ook direct in de portemonnee voelen, niet alleen psychologisch.

Wat competenties op de werkvloer betreft zullen vrouwen zich ook minder kunnen laten gelden. Mannelijke managers weigeren namelijk in toenemende mate vrouwen te begeleiden als mentor.

Ben je vrouw en heb je liever een stabiele relatie, kinderen, een gezond seksleven en vrijheid om zelf te beslissen wat voor werk je doet? Wordt dan nationalist. Als feminist eindig je hoogstwaarschijnlijk als eenzame dertiger die alleen wordt vergezeld door haar katten. Die katten komen je niet helpen en vergezellen wanneer je straks bejaard bent en die one night stands houden op een gegeven moment ook op. En als je denkt dat je een beetje carrière kan maken, dan komt je feministische medestrijdster je wel ontslaan om je te beschermen tegen seksisme.