Cuck nooit

4
953

Noot voor de lezer: dit is een opinieartikel en weergeeft niet vanzelfsprekend de mening van Studiegenootschap Erkenbrand

Vele rechtse denkers hebben zich al over dit vraagstuk gebogen: Waarom krijgt rechtsgeoriënteerde politiek zo moeilijk voet aan de grond in westerse samenlevingen? Een belangrijke reden is het zogeheten ‘cucken’. Wat is ‘cucken’ precies en waarom is dit relevant?

Cucken’ is de Nederlandse vervoeging van het Engelse werkwoord to cuckold. Dit werkwoord vindt zijn oorsprong in het woord cuckoo, de Engelse benaming voor de koekoeksvogel. De vrouwelijke koekoeksvogel legt haar eieren in de nesten van andere vogelsoorten en laat de jongen door die andere soort verzorgen.

Het Engelse woord cuckold heeft ook betrekking op mensen. Het is een negatieve term voor een man wiens vrouw vreemdgaat. In het ergste geval voedt de man ook nog ongewild het kroost op uit de vorige relatie van de vrouw. In de porno-industrie is een cuckold iemand die – al dan niet vrijwillig – toekijkt hoe zijn partner seks heeft met een andere man.

In de aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016 heeft het woord cuckold – en vooral de verkorte versie cuck – een ware politieke transformatie ondergaan. Vooral in rechtse kringen werd het woord populair om conservatieve politici aan te vallen die hun ideologie en achterban verraden. De cuckservative was geboren.

Een cuckservative – een samenvoeging van de woorden cuck en conservatief – is een politicus die alleen in naam rechts en conservatief is. Cuckservatives zijn rechtse politici die feitelijk gezien links beleid verwezenlijken. Denk hierbij aan open grenzen, de multiculturele samenleving en genderideologie.

Het behoeft geen uitleg dat de voorgenoemde voorbeelden niets te maken hebben met rechtse politiek. Desalniettemin zijn er talloze rechtse politici die zich voor dergelijke zaken inzetten. In de Verenigde Staten werd het scheldwoord cuckservative terecht toegepast op diverse kopstukken in de Republikeinse partij, zoals John McCain, Jeb Bush en Lindsay Graham. Het is dan ook geen verrassing dat deze categorie ‘rechtse’ politici tot de grootste tegenstanders van de Amerikaanse president Donald Trump behoren.

Ook in de Nederlandse politiek zijn cucks alom vertegenwoordigd. Op papier zijn politici als Mark Rutte, Sybrand Buma en Kees van der Staaij misschien rechts, maar in de realiteit leggen zij links geen strobreed in de weg. Overigens zijn zij verre van de enigen.

Zeker negentig procent van de ‘rechtse’ politici die in de afgelopen decennia actief zijn geweest kunnen tot de categorie cucks worden gerekend. Wat deden deze politici toen links de instituties overnam en de grenzen wagenwijd opengingen? Wat deden ‘christelijke’ politici toen het homohuwelijk en homo-adoptie werden ingevoerd? Het antwoord is niets. In het ergste geval werkten zij er zelfs aan mee.

De term cuck moge duidelijk zijn. Een cuck verraadt zijn principes, volk en land voor geld. Een cuck is bang om voor ‘racist’ te worden uitgemaakt en collaboreert daarom met links. Cucks hebben geen ruggengraat en buigen bij de minste of geringste weerstand.

Cucks zijn vaak grotere verraders dan linkse politici, die dikwijls handelen vanuit links idealisme. De cuck daarentegen doet zich voor als rechts, maar handelt links. Een goed voorbeeld hiervan is minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok. Blok kwam onlangs onder vuur te liggen nadat er beeldmateriaal uitlekte waarin hij zich kritisch uitliet over multiculturele samenlevingen. Diverse rechtse media prezen de VVD’er voor zijn uitlatingen, maar dat is een grote vergissing.

Als Blok daadwerkelijk achter zijn uitspraken stond, wat doet hij dan in vredesnaam bij een partij als de VVD? Het antwoord is simpel: geld. Daarvoor is hij bereid zijn principes, volk en land te verkwanselen.

Daar houdt het ‘cucken’ van Blok echter niet op. Na een geraffineerde lastercampagne vanuit de linkse media en diverse partijen in de Tweede Kamer voelde de VVD’er de druk toenemen. Toen maakte Blok ook zijn grootste fout: hij bood zijn excuses aan. Zoals een goede cuck dat beaamt boog hij voor links, in hoop op vergiffenis.

Wat cucks nooit zullen begrijpen – het zijn immers geen mannen – is dat buigen nooit werkt. Ja, het is wellicht zwaar om in zulke situaties de rug recht te houden, maar het komt de reputatie op de lange termijn ten goede. Vanaf het moment dat Blok ook maar één teken van zwakte vertoonde, rook links bloed. Doordat Blok zijn uitspraken terugnam liep hij niet alleen zelf een gevoelige nederlaag op, maar gaf hij links ook nog het ‘morele gelijk’: multiculturele samenlevingen dien je als politicus namelijk niet te bekritiseren.

Helaas vertonen ook veelbelovende politici dergelijke stuiptrekken. In maart stapte het kandidaat-raadslid voor Amsterdam Yernaz Ramataursing (Forum voor Democratie) op, nadat er berichten uit een besloten Whatsapp-groep waren gelekt. In de berichten stelde Ramataursing kritische vragen over homoseksuelen, ras en IQ, die veel linkse en rechtse (lees: cucks) politici als ‘schokkend’ ervoeren. Hoewel de uitlatingen van de ex-kandidaat prima (wetenschappelijk) verdedigbaar zijn, kreeg links door zijn opstappen wederom het morele gelijk.

Afgelopen week was het weer raak. Dries van Langenhove, de voorzitter van de Vlaamse metapolitieke beweging Schild en Vrienden, bleek te hebben deelgenomen aan de FvD-zomerschool. Linkse journalisten infiltreerden de besloten communicatiekanalen van Schild en Vrienden en ontdekten daar vele ‘schokkende’ memes. Thierry Baudet, vrezend voor ‘schuld door associatie’, distantieerde zich van Van Langenhove en beloofde de screening van de zomerschool te verbeteren.

Het buigen, excuses aanbieden en beterschap beloven – oftewel cucken – is niets anders dan zwichten voor rode terreur. Hoewel er zeker ook positieve ontwikkelingen gaande zijn, is deze vorm van marxistische intimidatie nog steeds zeer effectief. Op die manier weet links het publieke debat al sinds de jaren zestig te domineren.

Hoe doorbreken we deze negatieve spiraal? Trek lering uit succesvolle rechtse politici. Donald Trump boog niet voor linkse intimidatie. Integendeel: hij koos vol de aanval en bood nooit zijn excuses aan. Trump is nu de machtigste man op aarde. Ook de Italiaanse minister Matteo Salvini en de Braziliaanse politicus Jaïr Bolsonaro zijn in dit opzicht bewonderenswaardig en zijn onder hun aanhang mateloos populair. U ziet het: moed wordt beloond.

Bent u het slachtoffer van linkse intimidatie? Geef dan niet toe. Verdedig uw standpunt of zwijg simpelweg. Kortom: cuck nooit.

W. Willems

4 COMMENTS

 1. Blok is een goed voorbeeld. Wat cucks niet begrijpen is dat door het cucken ze hun supporters van rechts verliezen en er geen supporters op links bijkomen.
  Op zijn allerbest worden cuck’s ‘controlled opposition’. Dat mag lucratief zijn, maar je vindt alleen nog “vrienden” onder andere cucks (en dat alleen zolang links dit toestaat).

  PS: Lees in deze samenhang ook het boekje “SJW’s always lie”

 2. Ook in het dagelijks leven lopen genoeg “cucks” rond. Ik voer regelmatig discussies met collegae en dan maak ik wel eens rechtse opmerkingen. Ik heb een broertje dood aan politiek correctisme en doe dat doorgaans zonder een blad voor de mond te nemen.
  We hebben gelukkig geen fanatieke linksen onder onze collegae, maar toch zie je dat een deel van de aanwezigen schrikt en doet alsof ze mijn uitspraken niet gehoord hebben.
  Dat zijn dan vaak mensen die op zich mijn standpunten delen. Er zit dan wel eens een moslim bij en het valt me op dat mensen dan snel die moslim aankijken of meteen beginnen met “Ja maar…” en dan met allerlei verzachtende argumenten aankomen om maar te laten zien dat zij er minder uitgesproken over denken.

  Ik ben lid van enkele stuur- en werkgroepen (vervelende linkse uitvindingen, maar helaas soms niet aan te ontkomen). Die worden bevolkt door met name mensen uit de linkse hoek, vooral uit de zorgsector. Daar is het echt een probleem om voor een van die van hen afwijkende mening uit te komen. De felheid en valsheid van hun reacties is ongekend!
  In die groepen je bewondering voor Trump of Putin uitspreken is regelrechte blasfemie en komt je op uitsluiting te staan.

  Ik hoop dat dit doorbroken kan worden. Vooralsnog beheerst links-liberaal de media en daarmee een groot deel van de publieke opinie.

 3. Het is bekend dat rechts in het westen zeer slap is en dat ze in de praktijk ‘links minus 10 jaar’ promoten. Maar dit is niet relevant voor de oorspronkelijke definitie van het woord cuck. In dit artikel wordt een gecorrumpeerde, populistische definitie gebruikt, maar oorspronkelijk is cuck een nationalistische term.

  Een cuckservative is niet iemand die zijn idealen niet verdedigt. Dat is een slapjanus. Het is niet vergelijkbaar met een RINO (Republican In Name Only). Dat is een oplichter. Een ‘cuckservative’ is iemand die (met rechte rug of niet) een cultureel conservatieve ideologie aanhangt die leidt tot het weggeven van zijn land en zijn cultuur aan de kinderen van een ander volk. Een ‘cuck’ zet zich dus in voor de genen van een ander, net zoals de slachtoffers van de koekoek hun best doen voor het uitbroeden en opvoeden van een jong van een andere vogelsoort.

  Het interesseert het gros van de vertegenwoordigers van de Republikeinse Partij in de VS geen reet of er een blanke meerderheid blijft bestaan. Ze doen niet alsof het ze interesseert en het interesseert ze niet stiekem toch. Velen van hen promoten met rechte rug het openzetten van de grenzen, want een conservatieve Mexicaan is hen even veel waard als een conservatieve Amerikaan. Jeb Bush is niet een cuck omdat hij zijn ideologie verraadt, maar omdat zijn ideologie zijn volk verraadt.

  Het artikel suggereert dat een consequent conservatief persoon automatisch nationalistische maatregelen steunt. Helaas is dit niet het geval. Bijvoorbeeld de SGP is een toonbeeld van (hun versie van) conservatieve consistentie. Dat is te prijzen, maar op het gebied van vluchtelingen en niet-blanke christenen hebben wij als nationalisten daar niets aan.

Comments are closed.