Blanke aanwezigheid in Afrika gewenst?

4
1246

Een leuk artikel is te vinden in Trouw, een krant die inmiddels zo links is dat Karl Marx er niet meer in zou geloven. Dat is alleen al terug te zien in de titel, waar het modieuze woord ‘wit’ blijkbaar de lading beter dekt dan het aloude ‘blank’. Waarom we ineens allemaal ‘wit’ zijn is mij een raadsel, mijn huidskleur is toch bepaald niet veranderd en klagen over de term waarmee ze als groep worden afgebakend mogen blanken niet, want dat suggereert een soort van ‘blanke verbondenheid’ en zulks is de links-progressief een gruwel! Zie ook hoe deningrerend hij wordt aangeduid als de ‘witte redder’ die ‘het vaak beter weet’. Dat suggereert dat ze er minder van willen en wie dat zegt over bevolkingsgroepen met een mantel van ‘ras’ voor de gelegenheid er overheen gelegd is strafbaar, toch? Ik denk echter dat geen enkele vertegenwoordiger van deze ‘witte redders’ de gang naar de rechtbank zal maken aangezien de kans dat hij aan de verkeerde kant van het beklaagdenbankje wordt gezet niet onaanzienlijk is. Wee je gebeente als je blanken vertegenwoordigt, dat mag je immers alleen met zwarten1.

Blanke misdragingen

In het artikel wordt, zoals te verwachten was, forse kritiek geleverd op westerse medici die voor een bepaalde tijd in Afrika gaan werken. Er wordt een vergelijking getrokken met ‘voluntourism’ die als volgt – dus bepaald niet positief! – wordt omschreven:

vrijwilligersvakanties van westerlingen, via bureaus die daar flink aan verdienen, die vooral gericht zijn op de mooie ervaring van de westerling en niet altijd op de behoefte van de lokale gemeenschap.

Een andere, evenmin vleiende, omschrijving:

In het artikel uit 2006 uitten westerse artsen die jaren in Afrikaanse landen hadden gewerkt kritiek op de tijdelijke gezondheidswerkers uit het westen die ‘twee weken de witte held komen uithangen en kauwgom uitdelen op de kinderafdeling en vervolgens trots in folders prijken, terwijl ze niks weten van tropenziekten of de plaatselijke cultuur’.

Typisch gehak op blanken is eveneens terug te vinden:

Termen als ‘witte superioriteit’ en ‘wit privilege’ neemt Van de Kamp niet makkelijk in de mond, maar ze verklaren volgens haar wel de scheve verhoudingen.

en

De witte superioriteit kwam sterk naar voren in de neerbuigende en soms ronduit racistische blogs die de westerlingen bijhielden voor het thuisfront. “Zooo, die Kameroense chirurg reanimeert als een kleuter!” Of: “We kregen een rondleiding. De lokale verpleegkundige deed dit supersnel. Voor het eerst in mijn leven zag ik een Afrikaan die haast had.”

Vooral deze laatste is opmerkelijk. Je mag op blanken hakken als een volleerde gabber, maar opmerken dat Afrikanen het doorgaans rustig aan doen is gelijk ‘ronduit racistisch’. Dit terwijl ik dezelfde verhalen heb zien terugkomen bij Erica op Reis, waar de Afrikaanse mannen geen grotere inspanning verrichtten dan hun vrouwen te commanderen en in hangmatten te kruipen. Dat je blanken mag neerhalen is niets nieuws, dat je niets negatiefs over zwarten mag zeggen is dat ook niet maar de vanzelfsprekendheid daarvan lijkt ook de apparatsjiks van Trouw te ontgaan. Als je er wat beter op gaat letten krommen de tenen zich in de schoenen!

De teneur van het artikel verandert verderop niet, dus deze citaten zijn afdoende ter illustratie.

Culturele verrijking

Het gewoontegetrouw negatief schrijven over blanken, vooral als deze in Afrika zitten, is reden genoeg om een artikel te schrijven maar desondanks wil ik me op iets anders richten.

De blanken die hier omschreven worden zijn studenten geneeskunde of zelfs al afgestudeerden. Geneeskunde staat te boek als een zware studie op universitair niveau en degenen die deze studie afronden zijn onze toekomstige artsen, hersenchirurgen en oncologen. Ofwel, zij zijn daadwerkelijk de mensen waarvan links-progressieven beweerden dat ze zich in de vluchtelingenstroom uit Syrië bevonden!2 Dit zijn ook degenen die niet door oorlog, geweld, honger, islam of klimaat – pf! – op de vlucht zijn geslagen, maar degenen die met de beste bedoelingen en een gedegen voorbereiding tijdelijk naar een ander continent gingen. Hoewel eigenbelang moeiteloos als altruïsme vermomd kan worden lijken de westerse blanke medici toch vooral de intentie te hebben met onze zeer geavanceerde gezondheidszorg de arme Afrikanen zo goed mogelijk te helpen. Als aalmoes hielden ze daar een stuk buitenlandervaring in een totaal andere cultuur aan over. Welke van deze twee de sterkste drijfveer is kan echter niet van buitenaf worden achterhaald.

De Afrikaanse autochtonen, in een grijs verleden nog ‘zwarten’ genoemd, blijken deze westerse ‘witte’ aanwezigheid maar matig op prijs te stellen, zoals uit de reeds weergegeven citaten blijkt. Dit zou voor een unicum moeten zorgen en zelfs doorgewinterde links-progressieven, zoals de journalisten van Trouw, aan het denken moeten zetten. Je praat hier immers over westerlingen die de succesvolste samenlevingen in de geschiedenis van de mensheid hebben opgebouwd.3 Dit zijn evenmin ‘zomaar’ westerlingen, maar degenen die erin zijn geslaagd een van de zwaarste studies van Nederland succesvol af te ronden. Daarnaast zijn het ook nog eens kosmopolieten die het juist een interessante ervaring vinden om arme mensen, waarmee hij geen etnische, culturele, genetische of zelfs maar linguïstische verbinding heeft, medische zorg te verlenen. Dat klinkt niet erg als cultuurimperialisme. Ze gaan vrijwillig en voorbereid en worden niet gedwongen door omstandigheden of gelokt met verrijkingen als uitkeringen, gezondheidszorg, rechtspraak, onderwijs en het recht om je gastheren die je dit gratis brengen volledig de grond in te trappen.4 Dit waren niet de mensen die hun pigmentgebrek willen uitbuiten door het ‘diversiteit’ te noemen en als een verrijking te presenteren. Hun blankheid was voor henzelf niet relevant, kennis en kunde waren hun drijfveren!5 Je praat hier juist over de Eredivisie van de westerse burger!

Desondanks zie je dat het in Afrika bepaald niet van een leien dakje gaat. Zelfs deze geleerde kosmopolieten hebben de grootste moeite zich aan te passen aan lokale gebruiken, medische inzichten, financiële situatie en machtsstructuren.

Wie nu nog denkt dat Afrikaanse migranten die een gemiddeld IQ hebben dat ronduit zwakbegaafdheid inhoudt, zelden goed opgeleid zijn, geen ervaring of ingeprente voorliefde voor andere culturen hebben, niet zelf voor zijn vertrek kiezen maar door omstandigheden verjaagd worden, niet komen om mensen te helpen maar om er zelf beter van te worden en de typische westerse zelfhaat ontberen benodigt een infuus met antipsychotica! Resultaten uit het verleden zijn bepaald niet bemoedigend en allochtonen van Afrikaanse komaf blijken toch altijd herkenbaar te blijven als allochtonen van Afrikaanse komaf. Zo zou ook een blanke in Afrika geen pigmentloze zwarte worden maar vasthouden aan hetgeen hij is, van huis uit heeft meegekregen en de mensen die het dichtste bij hem staan.

Trouw heeft wellicht over het hoofd gezien dat het aanvallen van blanken modieus en bewonderenswaardig is, maar ook als argument tegen de migratie van zwarten kan worden gebruikt.

Jan de Scherprechter


1: Het is onbekend welke term hier acceptabel is en voor hoe lang.

2: Dit viel in de praktijk erg tegen.

3: De neiging van de Europeaan om zijn habitat cultureel te verwoesten is van zeer recente datum en dient tegen elke prijs gestopt te worden.

4: De gastheer heeft zelfs de masochistische neiging om dit uit te nodigen.

5: Blanken zijn niet erg gewenst in Afrika. Hoewel links-progressieven roepen dat Europa de grenzen wagenwijd moet openstellen voor migranten uit de achterlijkste delen van de wereld roept geen mens dat blanke westerlingen voor meer diversiteit in Afrika moeten zorgen.

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Kees
Gast
2 jaren geleden

Over 3: hoe gaan we dat doen?

Jan de Scherprechter (@jandescherprechter)
Gast
Antwoord aan  Kees
2 jaren geleden

Erkenbrand is een studiegenootschap dat tracht om deze trend te stoppen. Verspreid zoveel mogelijk de artikelen en ga discussies aan met mensen in je omgeving. Verdedig de westerse mens en zijn cultuur daar waar je kunt. Laat censurerende websites zoals YouTube zoveel mogelijk achter je en zorg voor aanwas bij websites waar je nog wel vrijuit kunt spreken. De strijd is een intellectuele.

André
Gast
Antwoord aan  Jan de Scherprechter
2 jaren geleden

@Jan de Scherprechter
Inderdaad is verspreiding van deze berichten ontzettend belangrijk. Maar eenvoudig is dat niet. Doe je dat onder je eigen naam, dan zijn er serieuze problemen te voorzien. Je kunt zelfs je werk er door verliezen.
Waar ik werk is het absoluut ondenkbaar om het over deze zaken te hebben, althans niet op de wijze zoals dat op Erkenbrand.eu gebeurt. De politieke correctheid én de ongekende indoctrinatie over de volle breedte van de werkvloer (dus van hoog tot laag!) is dermate ernstig, dat een tegengestelde mening uiten tot serieuze problemen zal leiden.
Ook bemerk ik in gezelschap dat een niet politiek correcte mening uiten steeds lastiger is. Kreeg je eerst hooguit nog wat tegengas, nu kun je al rekenen op verbaal geweld van ongekende omvang en langzamerhand voorzie ik zelfs kansen op fysiek geweld.

Jan de Scherprechter (@jandescherprechter)
Gast
Antwoord aan  Jan de Scherprechter
2 jaren geleden

Je kan altijd een extra account op bijvoorbeeld sociale media aanmaken en het anoniem verspreiden. Dan zal je op veel plaatsen onzichtbaar blijven. Ik snap dat je het niet onder je eigen naam wil doen.

Op veel werkplekken zal je er zeker problemen mee kunnen krijgen. Je zal snel als ‘racist’ worden weggezet en denk je de reactie van allochtone collega’s in. Bijna niemand durft hier onder z’n eigen naam over te praten. Dus daar heb je nogal eens geen keus dan je mening voor je te houden, hoe frustrerend dat ook is.

Je moet gebruik maken van de anonimiteit die het internet je biedt. Een andere keus zal je niet snel hebben. Besef dat de grote techreuzen ons al aan het censureren zijn. Ik heb verwezen naar YouTube-videootjes die inmiddels verwijderd zijn. Iemand als Paul Joseph Watson loopt tegen censuur aan en hij is niet eens erg controversieel. Hij bekritiseert migratie uit derderangs culturen, maar mag zelfs dat niet meer? Vloggers als Stefan Molyneux krijgen het ook steeds moeilijker, om van Jared Taylor maar te zwijgen.

We hebben geen keus dan tegengas te bieden!