Blackpilled: een pantser tegen de munitie van Hollywood

1
1984

Als er een groep is die u de oorlog verklaart dan dienen zich onmiddellijk een aantal vragen aan:
Allereerst: wie heeft mij de oorlog verklaard?
Met wat voor vijand heb ik van doen?
Wat zijn de methoden van oorlogsvoering?
Wat voor wapens gaat mijn vijand inzetten?

Hoe ga ik deze oorlogsverklaring beantwoorden?
En tenslotte, hoe kan ik mijn vijand het beste bestrijden?


Enkele jaren geleden kwam ik op het spoor van het YouTube kanaal ‘Blackpilled’ van de Amerikaanse schrijver en regisseur Devon Stack. Als schrijver is Devon bekend van onder andere ‘Day of the Rope’ en van ‘When Propaganda is Logos’. Het YouTube-kanaal Blackpilled bestaat sinds 2016, hij heeft inmiddels meer dan 209.000 abonnees verzameld. Met zijn kenmerkende stemgeluid en manier van spreken voorziet hij steeds weer een nieuwe speelfilm, tv-serie of documentaire van een grondige analyse.


In alle eerlijkheid moet ik bekennen dat het nog helemaal niet zo gek lang geleden is dat ik de producten uit Hollywood met smaak consumeerde zonder er een verborgen bedoeling achter te zoeken. Voor mij was het niet meer dan verstrooiing. Uitzonderingen daargelaten, had ik niet na afloop van de film of the televisie programma het knagende gevoel dat ik zojuist het doelwit was geworden van een geraffineerde oplichter. Zoals een gewiekste autoverkoper een aftandse barrel als flitsende bolide kan verpatsen aan een klant, zonder dat deze doorheeft dat hij wordt beetgenomen. Die klant, dat was tot voor kort ikzelf. Maar goed, toen was toen en nu is nu.

De afgelopen jaren zijn een achtbaan geweest van bewustwording en verdere studie. Voor mijzelf is één van de belangrijkste inzichten dat vrijwel ieder product dat voortkomt uit de sluwe geesten achter de mainstream media en de amusementsindustrie een bijbedoeling heeft. Behalve het genereren van winst, is het doel om subtiel maar geraffineerd de perceptie en wereldbeschouwing van de kijker te beïnvloeden. Van u dus.

Met de kennis van nu, kan ik een gevoel van schaamte niet onderdrukken. Hoe heb ik, een persoon die door anderen als intelligent en ontwikkeld wordt beschouwd, de subtiele zaadjes niet kunnen herkennen die de producenten van deze bewegende verhaaltjes van het witte doek erin verstopt hebben?

Devon Stack weet met zijn duidingen en spitsvondig commentaar als geen ander de vinger op de zere plek te leggen. Hij ontleedt zaken als verhaalstructuur, keuze voor cast en crew, lokaties, kostuums, taalgebruik, cultuurhistorische setting van de verhaallijn en nog vele andere facetten van de Hollywood-producties of sitcoms.

Steeds als het voorvalt waarschuwt Devon: het is precies nú op dit moment dat er een kanonsloop op u gericht staat om een stukje subliminale beïnvloeding in uw onderbewustzijn te vuren. Er zijn zelfs gevallen waarbij hij de producenten van een bepaalde film prijst om hun profetische boodschap, maar er ook precies bij weet te vertellen waarom een bepaalde film, dat ogenschijnlijk tegen het narratief ingaat, tóch het vereiste fiat van de financiers krijgt.

Blackpilled was als een doos van Pandora die, eenmaal geopend, nooit meer dicht zal gaan.
Als men eenmaal de trucjes heeft leren identificeren en de munitie die verstopt zit in uw dagelijkse speelfilm of comedyserie heeft leren herkennen is er geen weg meer terug. Ik lees tegenwoordig vaker een boek, maar hou nog steeds van films en series. Meer dan eens zal tijdens het zien van een een film mijn pantser werken. Weer een aanval afgeslagen.

Ik kan u het werk van Blackpilled van harte aanraden. De sluwe influisteraars van Hollywood zullen niet meer opgewassen zijn tegen u.

https://www.youtube.com/c/BlackPilled

Uw bezoekje aan de bioscoop of het avondje televisie zal opnieuw weer worden waarvoor u het oorspronkelijk aanzag: onschuldig vermaak.

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Norbert van Gorp
Gast
10 maanden geleden

Het wordt hoog tijd om de “Jodenkast” uit het raam te gooien…