Bijna iedereen die ik ken is antisemiet

1
3598

Thierry Baudet was en is de onbetwiste partijleider van Forum van Democratie. De informele verkiezing die van gisteren 18:00 tot vandaag 18:00 loopt zal dat feit bevestigen, zodat hij daarna aan zijn criticasters binnen de partij zijn wil kan opleggen: mond houden en meehobbelen, of het veld ruimen.

Als deze affaire iets heeft duidelijk gemaakt is het wel dat een nationalistische partij in Nederland niet mogelijk is zonder zionistische belangen te dienen. De media maakten duidelijk waar de drempel voor ophef lag, en die ligt heel laag: enkele JFVD jongeren die in chatgroepjes over de joodse invloed op de partij spraken. Dat was alles. Beter gezegd, dat was het begin van de mediastorm.

Deze jongeren zijn lid geworden van een politieke partij die zegt het belang van Nederland en de Nederlanders na te streven door onze democratische stem en soevereiniteit weer terug te geven. Hoe verwarrend is het dan wel niet als hun partij niets moet hebben van minderheden, maar als uitzondering op de regel één minderheid de hemel in prijst? Dat is zo absurd en tegenstrijdig dat het wel vragen moet oproepen. Nota bene, het voltallige ledenbestand van het CIDI lijkt lid te zijn van Forum voor Democratie. Het CIDI heeft eerder ook stemadvies voor Forum voor Democratie gegeven. Als de norm is dat niemand vragen mag stellen over de joodse invloed binnen deze partij, dan is het haar grondbeginselen niet waard. Wat heeft deze partij dan nog aan jongeren te bieden? Of wat heeft een willekeurig andere partij aan jongeren te bieden? Mondmaskers en taboes, de cultuur van verstikking.

Al snel werd de aandacht verlegd naar Baudet zelf. Er waren kennelijk verschillende mensen al een tijd bezig om een dossiertje aan te leggen over de Forum leider, die nu hun kans schoon zagen. Hoe zielig is zo iemand als Bart Nijman wel niet? Naar eigen zeggen anderhalf jaar lang bezig uitspraken verzamelen, waarin Baudet zich negatief zou hebben uitgelaten over joden, en dan het op het juiste moment naar buiten brengen. Met als enig doel om Forum voor Democratie uit elkaar te laten spatten. Zijn artikel op het afgezakte, indigente blog GeenStijl leest als een lange reeks van roddel en achterklap, de laagste vorm van journalistiek. Het internet kijkt altijd mee.

Ook Nicki Pouw-Verweij had een verslag gemaakt van uitspraken van Baudet, waarschijnlijk op bestelling. Het verslag (1, 2) werd naar buiten gebracht en leest als een brief van een pubermeisje aan haar vriendin, waarin zij klaagt over haar vriendje. Opnieuw was het niet meer dan een lijst met van horen zeggen, het is van het niveau van Baudet zei dit en toen zei hij dat. Eerder schreef ex-liefdesrelatie Eva Vlaardingerbroek in 2017 een stukje voor TPO toen, naar nu blijkt, haar hart gebroken was door Baudet.

Is Baudet een antisemiet? Het is een feit dat Baudets liefde voor Nederland en voor Europa oprecht is. Als hij het heeft over een “boreaal Europa” dan bedoelt hij de mensen die dit continent hebben opgebouwd voor hun nageslacht, en diens nageslacht, tot in eeuwigheid: blanke Europeanen. Boreaal is een codewoord voor blank. Baudet wil hier een politieke vorm aan geven, maar heeft gemerkt dat hij kapot wordt gemaakt als hij niet de zionistische belangen dient. De mate van slaafsheid die van hem gevraagd wordt is teveel, het gaat verder dan wat sympathie tonen, die hij ongetwijfeld wel voelt. Die afgedwongen slaafsheid komt bij hem niet vanzelf, hij moet zich forceren, en dan is het ook niet vreemd dat hij op de meer ontspannen momenten compenseert. Dat is de balans, zo is de menselijke natuur nou eenmaal.

Baudet is geen jodenhater. Het probleem ligt elders. Het probleem is dat joden zo overgevoelig reageren. Hun organisaties reageren hard, verbeten en humorloos op alles wat in hun ogen in de verste verte negatief zou kunnen zijn over joden. Hun drempel voor antisemitisme ligt zo laag dat Baudet ook nog gelijk heeft als hij beweert dat iedereen een antisemiet is (als hij dat echt gezegd heeft).

Vanaf vanavond is Baudet weer de onbetwiste leider van zijn partij. Zijn electorale potentieel wordt door zijn vijanden onderschat. Zij denken dat de joodse hypergevoeligheid breed gedeeld wordt in het land, en hij daarom door het volk zal worden afgewezen. Wij weten wel beter.

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Froukje
Gast
1 jaar geleden

“Mondmaskers en taboes, de cultuur van verstikking”
Beter kan het huidige tijdsgewricht niet worden samengevat.

Hoe hebben we het zover laten komen?