Beste witte ouders

4
330

Niet blank, maar wit is het sinds kort. Er is namelijk een kleine groep gekwetste medemensen die vindt dat het woord blank iets moois en onschuldigs impliceert. En dat is de witte mens zeker niet. Zij zijn door de slavenhandel van zijn voorvaders schuldig aan al het leed dat deze gekwetste medemensen nog dagelijks moet ondergaan. 

De media heeft deze nieuwe titel voor u eensluidend overgenomen. Eerst de media en daarna het onderwijs. Op school leren uw witte kinderen dat zij rekening moeten houden met de gekwetste gevoelens van medemensen. Zwarte Piet werd afgeschaft, want hij was kwetsend. Dat is misschien vervelend, maar denkt u eens aan hun gevoelens, aan hun leed. Er zijn zoveel gekwetste mensen. Het is bijna niet bij te houden, zo snel verandert de wereld als je steeds rekening moet houden met nieuwe, altijd weer nieuwe gekwetste medemensen.

De kerstboom kwetste de moslims, en dus werden de kerstbomen verwijderd uit de Amsterdamse ziekenhuizen. Je zou daar maar een kerstboom tegenkomen, op weg naar de gebedsruimte. De HEMA veranderde het Paasfeest in het voorjaarsfeest, om de moslims niet lastig te vallen met een verwijzing naar Jezus. Albert Heijn verwijderde de Zwarte Piet uit de schappen en legde er gekleurde clowns voor in de plaats.

In de klas kwam net voordat de ramadan van start ging een mevrouw met hoofddoek in de klas. Zij legde aan onze kleuters uit wat de ramadan is, wat het betekent en vooral ook, vertellen wat onze kinderen kunnen doen om bij te dragen. Geen boterhammetjes met worst meenemen. En de meisjes liever aan een andere tafel eten. En bij een kort lontje vanwege een suiker-tekort, ja dat moet je maar gewoon verdragen.

Begint het patroon u al te dagen? Zij zijn gekwetst, zij stellen op verontwaardigde toon eisen. Uw toebedeelde rol is om het hoofd te laten hangen in schaamte en die eisen tegemoet te komen. Uw land, uw volk, uw cultuur, worden stukje voor stukje afgeschaft.

Herken de gekwetstheid voor wat het is, een instrument van zelfhaat.

Word ongevoelig voor het appèl dat op u wordt gedaan.

En zeg tegen uzelf: alleen mijn eigen volk heeft wat over mij te zeggen.

Het is voor de toekomst van onze kinderen.

Groet van een bezorgde blanke moeder

4 COMMENTS

  1. Mooi artikel! En ik ben bang dat de ‘gekwetsten’ ons nog veel meer last gaan bezorgen. En dat alles wordt mogelijk gemaakt door de immer voortsluipende weg-met-ons mentaliteit.

    • Hoi mannen, helemaal mee eens. Zijn er ook nog bijeenkomsten waar ik meer gelijkgestemden kan ontmoeten?

  2. Vergeet niet dat die gekwetste minderheid alleen invloed heeft dankzij een groep witte collaborateurs!

Comments are closed.