Amerikaanse militaire macht als instrument van de Israël-lobby

1
1859

In 2011 vond het meest pijnlijke open mic incident plaats van het afgelopen decennium. De toenmalige Amerikaanse president Obama ontmoette zijn Franse collega Sarkozy bij de top van de G20. Na afloop van een persconferentie dachten de twee staatshoofden een privé gesprek met elkaar te voeren, maar hun microfoons stonden nog aan, waardoor de pers kon meeluisteren. De wereld kreeg een zeldzaam inkijkje achter de schermen. Sarkozy sprak bitter over Benjamin Netanyahu toen hij zei: “I cannot stand him. He’s a liar”, waarop Obama antwoordde: “You’re fed up with him? I have to deal with him every day.”

Het wekt geen verbazing dat wereldleiders Netanyahu achter zijn rug om een leugenaar noemen. Interessanter is dat de president van de Verenigde Staten kennelijk dagelijks moet dealen met de leider van Israël. Hoe kan het dat een klein land als Israël zoveel invloed heeft over het machtigste land ter wereld?

Deze week verschenen de politieke memoires van Obama met de publicatie van zijn boek ‘Een beloofd land’. Als deel van de promotie campagne werden verschillende passages alvast bekend gemaakt. Over de invloed van de zionisten op het Amerikaanse regeringsbeleid schrijft Obama: “American politicians who criticized Israel policy too loudly risked being tagged ‘anti-Israel’ (and possibly anti-Semitic) and confronted with a well-funded opponent in the next election”. Hier geeft hij toe dat de Israël-lobby Amerikaanse politici aanvalt met beschuldigingen van antisemitisme, als zij onvoldoende op de hand zijn van Israël. Naast de stok hanteren ze ook de wortel, in de vorm van donaties aan de politieke partij die zich het meest pro-Israël opstelt. Kennelijk is de invloed van de Israël lobby en hun mediawapen nogal groot.

Obama mag het helder zien, maar een feit is dat hij volledig heeft meegewerkt aan de Israëlische agenda. Elke dag dat hij in het Witte Huis zat heeft hij oorlog gevoerd. Hij heeft zeven landen gebombardeerd (mogelijk meer), in ieder geval Syrië, Irak, Libië, Afghanistan, Pakistan, Jemen en Somalië. Allen vijanden van Israël, niet van de Verenigde Staten.

Het Westen wil vrede en stabiliteit in het Midden Oosten. Israël wil oorlog in het Midden Oosten, want zo houden zij hun buurlanden verdeeld. Het belang van Israël staat lijnrecht op ons belang. Het wordt tijd dat we leiders krijgen die niet zwak en corrupt zijn als Obama, maar hun rug recht houden bij dreigementen vanuit Israël.

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Manfred Stax
Gast
1 jaar geleden

Dit is een serieus en ernstig probleem. Wegkijken is geen optie als we onze toekomstige generaties koesteren.