A. James Gregor over raciale theorie

0
983

Het artikel is in tekstvorm via de volgende URL te downloaden: https://archive.org/details/National-Socialism-Race

Anthony James Gregor (geboren als Antonio Gimigliano) was een in New York geboren politicoloog van Italiaanse komaf. Hij heeft de nodige significante academische bijdragen gehad aangaande fascisme, marxisme en kwesties van nationale veiligheid.

Naast het Italiaanse fascisme, met name Giovanni Gentile van wie hij meerdere werken heeft vertaald, had Gregor bijzondere interesse voor Oswald Mosley. Gregor was een van de eerste academici die het na de Tweede Wereldoorlog waagden om te stellen dat het fascisme in het geheel niet ideologisch arm was, zoals vaak werd beweerd. Achter het fascisme school juist een rijk en diepgaand wereldbeeld.

Gregor was een van de oprichters en de eerste directeur van de International Association for the Advancement of Ethnology and Eugenics (IAAEE). De organisatie zag in eugenetica en rassensegregatie de oplossing voor het verval van de blanke wereld door een toenemende migratie. De IAAEE heeft geprobeerd een intellectueel klimaat te creëren voor het bespreekbaar maken van eugenetica en rassensegregatie.